سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه نباید مقهور شرایط موجود شود/ لزوم تسری علم نافع در برنامه نافع
سیدمحمد بطحایی در گفتگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری درباره برنامه هفتم توسعه و تاکید ایشان بر واقعی کردن شاخصهای مختلف اظهار کرد: شأن سیاستگذاری از سوی مقام معظم رهبری شأن چشم اندازی است و نباید توقع داشته باشیم که مقهور شرایط موجود باشد.
وی ادامه داد: سیاستهای کلی نقاط دورتر را مدنظر قرار میدهد و قرار نیست مقهور شرایط موجود باشند.
معاون آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره علم نافع گفت:مقام معظم رهبری درباره علم نافع توضیح دادهاند که منظور از علم نافع جنبه کاربردی علم در جامعه است، بنابراین علم نباید صرفا مفاهیم محصور در کتابخانهها و نشریات باشد بلکه علم باید بتواند گرهها را باز و مشکلات جامعه را برطرف کند.
بطحایی اضافه کرد: در این مسیر برنامهها باید نافع باشند و گره مردم را باز کنند، بنابراین اطلاق واقعی بودن مترادف با علم نافع میدانم و معتقدم که میتوان علم نافع را به برنامه نافع تسری داد. برنامهای که به اولویتها توجه نکند قطعا برنامه نافع نیست. ممکن است یکی از مشکلات را حل کند، اما مشکلاتی که اولویت دارند باید حل شوند.
وی بیان کرد: امیدواریم که با همت دولت محترم برنامه هفتم برخلاف برنامههایی که پیش از این داشتیم به گونهای تدوین شود که درصد بالای آن اجرا شود. متاسفانه آمارها نشان میدهد که زیر ۴۰ درصد برنامهها تاکنون اجرا شده است امیدواریم برنامه هفتم به گونهای باشد که درصد تحقق آن بالای ۸۰ درصد باشد.
معاون آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است که عدم اجرای برنامهها به نافعیت برمیگردد و برنامههایی که تدوین میشوند، نافع نیستند.
وی ادامه داد: متاسفانه در برنامههای توسعهای گذشته اولویتها مدنظر قرار نگرفته و به اولویتهای دست چندم پرداخته شده است. اگر دولت بتواند فارغ از سیاسی کاری و بر اساس اولویتهای اصلی برنامه هفتم را تدوین کند نافعیت برنامه محقق خواهد شد و درصد تحقق آن افزایش پیدا خواهد کرد.
بطحایی سیاستهای کلی برنامه هفتم را تکمیل کننده بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دانست و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نیز از سال گذشته برنامه پنجسالهای را منطبق بر گام دوم انقلاب اسلامی نگاشته است و از سال تحصیلی جدید وارد سال دوم این برنامه خواهیم شد، در این زمینه باید شاخصههای برنامه تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با جدیت بیشتری دنبال شود تا نتایج مورد انتظار محقق شود.
معاون آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: هم اکنون دانشگاه آزاد اسلامی ۴۰ درصد ظرفیت دانشجویان کشور را در خود جای داده است امیدواریم که در برنامه هفتم توسعه زیرساختهای لازم برای نقش آفرینی دانشگاه آزاد اسلامی مدنظر قرار گیرد.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/