دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 شهريور 1401 - 10:46
سروری مجد در جمع کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد مطرح کرد؛

افزایش رتبه علمی دانشگاه آزاد اسلامی در سطح مجامع جهانی

افزایش رتبه علمی دانشگاه آزاد اسلامی در سطح مجامع جهانی
مشاور ریاست و رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد با حضور در جمع کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد روند تحولات چهارساله اخیر دانشگاه آزاد اسلامی را بررسی کرد.
کد خبر : 804303

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری آنا.  علی سروری مجد پنج‌شنبه‌شب در این گردهمایی با تبریک روز کارمند و هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، با اشاره به شرایط دانشگاه در سال ۹۷ گفت: تغییرات و تحولات چهار سال اخیر دانشگاه از ۲۸ مرداد سال ۹۷ شروع شد. سال ۹۷ ما در شرایطی قرار داشتیم که حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد واحد‌های دانشگاه در پرداخت حقوق ماهیانه با مشکل روبرو بودند. جمع زیادی از همکاران رو به بازنشستگی بودند و هیچ ذخیره سنواتی صورت نگرفته بود. شرایطی که ساختمان‌های دانشگاه بعد از ۳۷ سال فرسوده شده بودند و هزینه‌های گزاف عمرانی روزبه‌روز بر دانشگاه تحمیل می‌شد. در یک شیب نزولی آمار دانشجو قرار داشتیم. در شرایطی قرار داشتیم که رقم بسیار بالایی دانشجوی دکتری جذب شده بود و زمان پایان‌نامه‌های آن‌ها فرا می‌رسید و از آن پس هم وزارت علوم چنین مجوز سنگینی را بابت جذب دکتری به دانشگاه آزاد نمی‌داد.  

وی افزود: در این شرایط سخت، همت و دلسوزی همکاران ما در سراسر کشور و تلاش آن‌ها آن چنان شد که بحمدالله جذب دانشجوی ما از سال گذشته و در شرایطی که در سطح کلان کشور آمار دانشجو شیب نزولی دارد، در جذب دانشجو شیب صعودی پیدا کردیم.  

مشاور ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی جذب دانشجویان غیر ایرانی را یکی دیگر از موفقیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار دانشجوی غیر ایرانی داریم و اگر عمده دانشجویان ما از عراق و افغانستان هستند دانشگاه‌های دیگر نیز با ما در حال رایزنی و تفاهم‌نامه هستند هم به لحاظ پایان‌نامه‌های مشترک و هم به لحاظ اینکه بتوانیم از کشور‌های همسایه دانشجوی خارجی جذب کنیم. کشور عراق وقتی‌که رتبه فنی مهندسی ما را در سطح جهان سنجید موافقت کردند که ما یک واحد فنی مهندسی در بغداد داشته باشیم که بر اساس تفاهم‌نامه با وزارت علوم عراق، مقدمات راه‌اندازی این واحد نیز فراهم شده است.

سروری مجد با بیان اینکه در حال حاضر هزینه هر دانشجو طبق اعلام وزارت علوم در دانشگاه‌های دولتی ۶۱ میلیون تومان است خاطر نشان کرد: این هزینه در دانشگاه آزاد اسلامی ده میلیون تومان هست و این چیزی نیست جز تدبیر، دوراندیشی و تلاش شما عزیزان برای حفظ دانشگاه.  

وی خطاب به کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: همه ما ۵۸ هزار نفر یک خانواده هستیم و بایستی مراقبت کنیم که این سرمایه‌ای که دست ما هست و توانستیم آن را از این بحران‌ها عبور دهیم بتوانیم به‌خوبی اداره کنیم و هیچ چاره‌ای نداریم که شرایط را با همکاری همدیگر روزبه‌روز بهبود ببخشیم کما اینکه این اتفاق در این چهار سال اخیر افتاد.

مشاور ریاست و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی افزود: ما ۵۸ هزار کارمند و استاد هستیم در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی با یک میلیون و دویست هزار دانشجو و هنوز ظرفیت ۵۰۰ هزار دانشجوی دیگر هم داریم. در شرایطی هستیم که اگر دانشگاه‌های دولتی با حدود ۵۷ هزار دانشجو و ۳۲ هزار هیئت‌علمی و هزینه هر دانشجو بالغ بر ۶۱ میلیون تومان اداره می‌شوند ما توانستیم خودمان را سرپا نگه داریم و الان واحد‌های ما حقوقشان را در اوایل ماه دریافت می‌کنند.

 وی با اشاره به انتظارات مقام معظم رهبری از دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: ما یک مجموعه به هم پیوسته با دغدغه‌های مشترک جمع شدیم برای اینکه به‌خوبی بتوانیم پیشرفت علمی را در دانشگاه آزاد اسلامی رقم بزنیم. آنچه مقام معظم رهبری از ما انتظار دارد این است که ما نه‌تن‌ها بزرگ‌ترین دانشگاه باشیم و بمانیم بلکه معتبرترین دانشگاه بشویم.

سروری مجد کیفیت آموزشی را موضوعی مهم در افزایش رتبه علمی دانشجو و دانشگاه عنوان کرد و با اشاره به قوانین جدید آموزشی گفت: اگر سخت‌گیری‌ها و قوانین و مقرراتی مثلاً در پژوهشیار بابت دفاع از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری صورت می‌گیرد قطعاً به نفع دانشجو و به نفع پیشرفت علم در سطح کشور است. در حال حاضر شرایط طوری تنظیم شده که سختگیری‌های علمی برای رشد علمی دانشجو و دانشگاه و افزایش رتبه علمی دانشگاه در سطح جهانی بسیار ضروری است.

 وی با اشاره به مهارت‌آموزی دانشجویان به عنوان یک رویکرد مهم در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگر امروز طرح‌های پایش، پویش و هر دانشجو یک مهارت را در دانشگاه دنبال می‌کنیم از این بابت است که دیگر دانشجویان ما صرفاً دنبال مدرک نیستند به دنبال مهارت و کارآفرینی هستند. امروز بازار کار به سمت مهارتی‌ها پیش می‌رود. آن مهارت و کارآفرینی است که وزن بازار را تعیین می‌کند و ما در دانشگاه آزاد اسلامی ناگزیر هستیم رشته‌های مهارتی را توسعه دهیم چرا که خانواده‌ها از ما انتظار دارند. چه بسیار دانشجویان ما هستند که با مدرک ارشد و دکتری دنبال کار هستند و، چون مهارت ندارند کسی آن‌ها را جذب نمی‌کند. اگر مدارس عالی مهارتی تأسیس شد به همین دلیل بود و این هم باعث رونق دانشگاه است و هم به نفع خانواده‌ها و دانشجویان هست.

مشاور ریاست و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی بر تسهیل فرآیند‌ها در دانشگاه و علاقه مندن کردن دانشجویان به دانشگاه آزاد تاکید کرد و افزود: اگر ما فرایند‌ها را کوتاه و امور دانشجویان را تسهیل کنیم جذب حداکثری دانشجو را به دنبال خواهیم داشت. تنها تبلیغات و ثبت‌نام اولیه دانشجو کافی نیست. بایستی دانشجو را علاقه‌مند به دانشگاه آزاد اسلامی کنیم. در حال حاضر به جهت حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از دانشجویان، خیلی از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی به سمت دانشگاه آزاد می‌آیند و این روند بایستی ادامه یابد.

سروری مجد در توضیح علت عدم افزایش شهریه متناسب دانشگاه آزاد اسلامی نیز عنوان کرد: ما نسبت به مدارس غیرانتفاعی بسیار شهریه کمتری می‌گیریم. ما ناگزیریم که خودمان را متوازن با وضعیت بازاری که در آن هستیم قرار دهیم. طوری نباید شهریه را بالا ببریم که دانشجویان را از دست بدهیم. این هماهنگی، این انعطاف ما با دانشجو رفتار ما با دانشجو می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد. ما که قرار است به خودمان متکی باشیم چرا نرویم دنبال درآمد بیشتر. با راهکار‌های فراوان، درآمد‌های غیر شهریه خود را افزایش دهیم. اگر با این نگرش به مسائل دانشگاه نگاه کنیم خیلی از مشکلات دانشگاه را برطرف خواهیم کرد و می‌توانیم خیلی از رونق‌ها را در دانشگاه ببینیم.

وی با بیان اینکه در دانشگاه آزاد محدودیت سقف حقوق نداریم اظهار کرد: خوشبختانه در سال جاری به‌طور متوسط ۳۱ درصد به حقوق کارکنان دانشگاه آزاد اضافه شد (از ۲۲ درصد تا ۵۴ درصد). امسال افزایش حقوق ما به‌مراتب بسیار بیشتر از دولتی‌ها بود با اینکه وابسته به نفت نیستیم و یک ریال از دولت بودجه نمی‌گیریم.

سروری مجد در ادامه با اشاره به رشد و ارتقای دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در چند سال اخیر عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی به حدی رسید که بودجه سال آینده آن تنها ۶۵ درصد متکی به شهریه است. این یک افتخار برای دانشگاه آزاد اسلامی است. شعارما این است که به سمتی برویم که فرض کنیم بودجه شهریه وجود ندارد و بتوانیم از منابع مادی و معنوی که در اختیار ماست چه نیروی انسانی و چه منابع طبیعی حداکثر استفاده را بکنیم و این ظرفیت بسیار بالایی که در خراسان رضوی وجود دارد در استان‌های دیگر کمتر وجود دارد.

او افزود: دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی بحمدالله در دانش‌بنیان‌ها نیز در سطح واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی جزء برترین‌هاست و در رویداد ملی عصر امید جایزه گرفت. این چیزی نبود جز رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی یعنی اعتنای به دانش‌بنیان‌ها و اولویت دادن به دانش‌بنیان‌ها و استفاده از ظرفیت‌های مادی و معنوی و تبدیل به احسن دارایی‌ها در جهت رونق دانشگاه.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه امروز خراسان رضوی در همه حوزه‌ها در سطح کشور مثال‌زدنی است افزود: به واسطه وجود، ولی نعمتمان حضرت امام رضا (ع) اولین طرح‌های دانشگاه آزاد اسلامی از خراسان رضوی کلید می‌خورد. تقریب مذاهب اسلامی، جشنواره‌های امامت و مهدویت و بسیاری از طرح‌های دانشگاه آزاد اسلامی که با مدیریت عالمانه ریاست عالی دانشگاه شکل گرفت از خراسان رضوی شروع شده است.

سروری مجد در پایان از زحمات کلیه همکاران واحد مشهد قدردانی و برای آنان آرزوی موفقیت و سربلندی کرد.

در این گردهمایی از ۴۸ نفر از کارمندان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی مشهد تجلیل شد.

انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب