سفرهای استانی؛ زمینهای برای جلب مشارکتهای مردمی
به گزارش گروه سیسات خبرگزاری آنا، یادداشت؛ سفرهای استانی رییس دولت سیزدهم از جمله توفیقاتی است که رهبر انقلاب در دیدار دیروز هیات دولت به آن اشاره کردند.
مهمترین اثر سفرهای استانی رئیس جمهور و هیئت همراه شناخت ظرفیتها و محرومیتهای هر استان میباشد. مقام معظم رهبری در فرمایشات خود از این سفرها به عنوان حادثه درخشان و مهمی یاد کردند که همدلی صادقانه با مردم و نظارت میدانی را به همراه دارد.
آیت الله رئیسی تنها یک روز بعد از تشکیل اولین جلسه دولت و کابینه در اولین سفر استانی خود عازم خوزستان شد. ایشان از ۵ شهریور ۱۴۰۰ تا ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۰ در طول مدت ۶ ماه ۱۷ سفر استانی انجام دادند. پس از آن سفر دو روزه به استان خراسان رضوی اولین سفر ایشان در سال ۱۴۰۱ بود و با آخرین سفر ایشان در مرداد ماه همین سال به استان کرمان سی و یکمین دفتر سفرهای استانی دور اول بسته شد.
رهبر انقلاب با اشاره به این موضوع گفتند: اینکه ۳۱ سفر در ۱۱ ماه انجام بگیرد به سرتاسر کشور، نقاط محروم، دورافتاده، صحنههای کمنظیری اتّفاق بیفتد و دیده بشود از همدلی صادقانهی با مردم و نظارت میدانی به مسائل گوناگون مردم، خیلی چیز مهمّی است.
در کشور ما سفرهای استانی ریاست جمهوری از گذشته مرسوم بوده است، در دولت قبل نیز کمابیش سفرهای استانی انجام میشد، ولی آنچه موجب تمایز میشود، تفاوت در کیفیت این نوع سفرهاست. گاهی اوقات این سفرها با چنان رنگ و بوی تبلیغات آمیخته میشود که از هدف و کارکرد اصلی آن که در میان مردم بودن و شنیدن و دیدن مشکلات مردم از نزدیک است، فاصله میگیرد.
در هر دوره ریاست جمهوری جدا از آنکه چه کسی در مسند قدرت باشد اطرافیان و دیگر صاحب منصبان در کیفیت و کمیت سفرهای استانی بسیار دخیل هستند.
از جمله کارکردهای سفرهای استانی این است که با مشاهده میدانی مشکلات، تصمیمات لازم اتخاذ میشود، اما باید توجه داشت که پیگیری و انجام درست و به موقع مصوبات و تحقق وعدههای داده شده از خود سفرها مهمتر و ضروریتر است تا خدایی ناکرده این شبهه به وجود نیاید که این سفرها جنبه تبلیغاتی و نمایشی داشته اند بلکه باید ثمرات این مصوبات در زندگی مردم به صورت ملموس دیده شود.
همانگونه که آیت الله رئیسی در سخنان خودش گفت مصوبات سفرهای استانی برای باز کردن گره از زندگی مردم ضروری میباشد. پس باید در نظر داشت که رونداجرایی کردن این مصوبات با نظارت کامل دولت باید تسریع شود. ایشان در جمع هیئت دولت از جمله اهداف سفرهای استانی را چنین بیان کردند: دولت باید در همه نقاط کشور حضور داشته باشد چرا که در بسیاری از موارد طرحها که دچار وقفه بی دلیل شده اند با پیگیری مدیران ارشد در جریان بازدید حضوری فعال میشوند.
ایشان در ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ با اشاره به اینکه سفرهای استانی دور اول به اتمام رسیده اظهار داشتند در دور دوم سفرهای استانی ضمن پیگیری مصوبات سفرهای دوره نخست گامهای برتری را در جهت پیشرفت و عدالت برخواهیم داشت.
نکته دیگر موضوعی است که رهبر انقلاب نیز در تعریف مردمی بودن دولت به آن تاکید کردند: دولت مردمی فقط به این نیست که بروید میان مردم؛ این کار لازم است، امّا کافی نیست؛ باید بتوانید مشارکت مردم را در کارهای گوناگون و بخشهای گوناگون جلب کنید... بنشینید کیفیّت جلب مشارکت مردم را برنامهریزی کنید، تعریف کنید که چه جور میشود مشارکت مردم را جلب کرد.
توصیه رهبر انقلاب در جلب و جذب مشارکت مردم مطلبی است که میتوان در سفرهای استانی به آن دست یافت. در شهرها و استانهای و حتی روستاهای کشور جوانان مستعد و با استعدادی زیادی وجود دارند که میتوان از ظرفیت آنها در راستای حل مشکلات و پیشرفت و آبادانی هرچه بیشتر کشور بهره برد.
امیداست با توجه به تجربه دور اول سفرهای رییس جمهور و همچنین توجه و نصب العین قرار دادن توصیههای رهبر انقلاب در این خصوص، در دور دوم سفرهای استانی شاهد اتفاقات خوب بیشتر و خبرهای خوشی باشیم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/