دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 شهريور 1401 - 13:24
در گفت‌و‌گو با آنا تشریح شد؛

رویکرد «رشد هوشمند شهری» بر چه اصولی استوار است؟/ از افزایش خدمات تا بهبود کیفیت محیط‌زیست

رویکرد «رشد هوشمند شهری» بر چه اصولی استوار است؟  از افزایش خدمات تا بهبود کیفیت محیط‌زیست
عضو هیئت علمی گروه معماری و شهرسازی با تشریح مزایای رشد هوشمند شهری عنوان کرد: این روش موجب «استفاده کمتر از خودرو» و «بهبود کیفیت محیط‌زیست» می‌‌شود.
کد خبر : 803370

گیسو ماهوتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در بندرانزلی با اشاره به رویکرد رشد هوشمند شهری در توسعه پایدار شهرهای ساحلی اظهار کرد: سواحل شمالی ایران روند رو به گسترش شهری را تجربه مـی‌کننـد، بـه گونـه‌ای کـه بیـشتر شـهر‌های ساحلی شمال کشور با پدیده رشد پراکنده شهری و شکلی از حومه‌نشینی ساحلی مواجه هستند.

وی اضافه کرد: ایـن موضوع موجب تغییر کاربری و تخریب اراضی کشاورزی پیرامون شهرها، بهره‌برداری نامناسب و بیش از ظرفیت از منابع طبیعی، بهره‌برداری بی‌رویه از منابع آب‌های زیرزمینی، آلودگی روز‌افزون منابع آب‌های سـطحی، فقدان تعامل مناسب میان حمل‌و‌نقل و کاربری زمین، افـزایش هزینـه‌های مـدیریت شـهری و نـابرابری اجتماعی و اقتصادی در این شهر‌ها شده است، تا جایی که پایداری اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی این شهر‌ها را با مخاطره همراه کرده است.

عضو هیئت علمی گروه معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی متذکر شد: بنابراین رونـد موجود آغازگر طرح مباحثی مهم در تغییـر دیـدگاه مـدیریتی و فـضایی در نـواحی سـاحلی شـده و توسعه پایدار در صدر برنامه‌ریزی و مدیریت محیط‌زیست در این شهر‌ها قرار گرفته است.

ماهوتی با بیان اینکه رشد هوشمند شهری از جمله این رویکرد‌هاست، مطرح کرد: بنیاد و اساس رشد هوشمند بر این اصل استوار است که توزیع متناسب کـاربری‌ها و شـکل فـشرده شـهری موجب «استفاده کمتر از خودرو» و «بهبود کیفیت محیط‌زیست» می‌شود. در واقع رشد هوشمند با استفاده از منابع موجود، افزایش خدمات شهری، توسـعه کـاربری‌های ترکیبـی، ایجاد امکانات حمل‌و‌نقل عمومی و طراحی یکپارچه در مقیـاس انـسانی، روش پایـداری را بـرای توسـعه شهر پیشنهاد می‌دهد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه توسعه هوشمند تضمینی برای توسعه محلات و شهرها، مناطق و توسعه مسکن از لحاظ اقتصادی دقیق، دوستدار محیط زیست و در راستای بهبود کیفیت زندگی است، ادامه داد: با توجه به خصوصیات و چالش‌های منحصر‌به‌فرد شهر‌های ساحلی در ایجاد تعادل میان فرآیند‌های انسانی و اکوسیستمی از یک سو و سازگارکردن کاربری‌های متنوع و بعضاً متضاد که از جانب ذ‌‌ی‌نفعان مورد حمایت قرار می‌گیرند از دیگر سو، توسعه پایدار به‌عنوان پارادایم غالب در کانون تلاش‌ها برای برنامه‌ریزی و مدیریت شهر‌های ساحلی قرار گرفته است.

عضو هیئت علمی گروه معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرانزلی افزود: رشد هوشمند که داعیه رشد جوامع در مسیری که از فرصت‌های اقتصادی بیشتری برخوردار باشند و از محیط‌زیست و سلامت عمومی محافظت کرده و موجب ارتقای زیستگاه‌های مهم، حساس و مولد می‌شود را دارد، خود را به‌عنوان یکی از بهترین رویکرد‌های دارای سیاست برای کمک به توسعه پایدار شهر‌های ساحلی مطرح می‌‌کند.

انتهای پیام/۴۰۷۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب