دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 ارديبهشت 1395 - 17:01
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور:

بیش از چهار میلیون ایرانی به دیابت مبتلا هستند

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، عنوان کرد: متاسفانه در کشور ما حدود ۴.۴ میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند که پیش بینی می‌شود تا ۲۰ سال آینده این تعداد به ۶ میلیون نفر برسد.
کد خبر : 80207

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر هدایت حسینی با توجه به هفته سلامت و شعار «غلبه بر دیابت»، گفت: روند رو به افزایش دیابت در سراسر جهان به ویژه در کشورهایی با درآمد کم و متوسط و البته قابل پیشگیری بودن درصد بالایی از موارد این بیماری، از جمله دلایلی است که موجب شده تا تمرکز سازمان جهانی بهداشت در سال جاری بر بیماری دیابت قرار گیرد.


وی با اعلام اینکه تعداد افراد مبتلا به دیابت در دنیا از ۱۰۸ میلیون نفر در سال ۱۹۸۰ به ۴۲۲ میلیون نفر در سال ۲۰۱۴ رسیده است، افزود: موارد ابتلا به دیابت در افراد بالای ۱۸ سال بیشتر از سایر سنین است که نشان دهنده روند رو به گسترش این بیماری در جهان است.


حسینی، دیابت را یک بیماری مزمن ناتوان‌کننده و پرهزینه به همراه عوارض شدید معرفی کرد و گفت: دیابت مخاطرات زیادی برای افراد، خانواده‌ها و کل جامعه به همراه داشته و دولت‌ها را با چالش‌های جدی برای دستیابی به شاخص‌های پیشرفت و توسعه‌ یافتگی پایدار در جامعه بویژه در حوزه سلامت و بهداشت عمومی، مواجه می‌سازد.


وی ادامه داد: در کشور ما نیز متأسفانه حدود ۴.۴ میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند که پیش بینی می‌شود تا ۲۰ سال آینده این تعداد به ۶ میلیون نفر برسد.


حسینی افزود: تلاش برای پیشگیری و درمان دیابت به منظور دستیابی به هدف توسعه جهانی و کاهش مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری های غیرواگیر تا حد یک سوم تا سال ۲۰۳۰، اهمیت و نقش مهم بخش‌های زیادی از جامعه شامل سیاستگذاران، کارفرمایان، آموزش‌دهندگان، بخش خصوصی، رسانه‌ها و خود افراد را در این زمینه، نمایان می‌سازد.


رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، با تاکید بر ضرورت برقراری تعاملات نزدیک بین تمامی دست‌اندرکاران عرصه سلامت و بهداشت عمومی کشور، تصریح کرد: دیابت بیماری غیرواگیری است که در اثر ترشح ناکافی انسولین و یا عدم استفاده موثر بدن از آن ایجاد می‌شود.


وی با اعلام اینکه مصرف بیش از حد مواد غذایی به ویژه اقلام غذایی پُرچرب و شیرین و نوشیدنی‌های پرکالری به همراه سبک زندگی از جمله علل اصلی چاقی و در نهایت ابتلا به دیابت به خصوص دیابت نوع ۲ هستند، گفت: به منظور پیشگیری هر چه بیشتر از بروز دیابت، لازم است تغذیه سالم را همراه، کاهش مصرف چربی، شکر و شیرینی و نمک و افزایش مصرف میوه و سبزی و داشتن فعالیت بدنی داشته باشیم.


حسینی با بیان این مطلب که انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور به عنوان عضوی از نظام سلامت جامعه، بر خود لازم می‌داند در راستای سیاست‌های بهداشت و سلامت کشور و در تعامل با سایر سازمان‌ها، در زمینه بهبود وضعیت تغذیه و سلامت آحاد جامعه و ارتقاء آگاهی در این زمینه گام بردارد، گفت: از جمله رسالت‌های این مجموعه، ارتقاء سطح فرهنگ و سواد تغذیه‌ای افراد از طریق آموزش تغذیه همگانی، آشنایی با روش‌های بهره‌مندی از تغذیه سالم، انجام پژوهش‌های علمی در زمینه بررسی و بهبود وضعیت تغذیه جامعه، بهبود صنایع غذایی کشور با بکارگیری یافته‌های تحقیقاتی و افزایش ارتباط با صنعت غذا است.


رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، در پایان افزود: ما اولویت‌های پژوهشی خود را در قالب اجرای برنامه‌های تحقیقاتی در زمینه بیماری‌های مزمن غیرواگیر مرتبط با تغذیه، اختلالات وزن و همچنین تأمین امنیت غذایی، ارتقاء ایمنی مواد غذایی، تولید غذاهای فراسودمند و غنی‌سازی‌شده قرار داده‌ایم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب