تبدیل تستهای روانشناسی شخصیت کودک به بازی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ با نامگذاری سال ۱۴۰۱ به سال «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» ارگانهای و سازمانهای مختلف عزم خود را برای محقق کردن شعار آن آغاز کردند. در این راستا مقام معظم رهبری اول فروردین امسال فرمودند: «اقتصاد دانشبنیان موجب کاهش هزینههای تولید میشود؛ بهرهوری را افزایش میدهد که امروز یکی از مشکلات ما کاهش بهرهوری است؛ کیفیّت محصول را افزایش میدهد، بهبود میبخشد و محصولات را رقابتپذیر میکند؛ یعنی در بازارهای جهانی ما میتوانیم از این محصولات به عنوان محصولات رقابتپذیر استفاده کنیم.»
همانگونه که در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره شده، اقتصاد دانشبنیان موجب کاهش هزینههای تولید میشود، حال این کاهش چگونه اتفاق میافتد؟ اقتصاد کشور بهدلیل دولتی بودن و کمکاری سازمانهای دولتی علاوه بر بهرهوری کمتر موجب افت اشتغال نیز میشود، در حالی که اقتصاد دانشبنیان با تکیه بر رقابتپذیری و نیازمندیهای کشور میتواند بار بزرگی را از روش دوش دولت و کشور بردارد.
از سوی دیگر بهدلیل ناکارآمدی نظام اداری و حرکت نظام بانکی به سمت بنگاهداری عملاً اتفاق مهمی در حوزه دانشبنیان و اقتصاد رخ نمیدهد؛ بنابراین نگاه جامع اشتغالزایی در بدنه مدیریت کشور وجود ندارد تا بتواند اقتصاد کشور را نیز به سمت اشتغالزایی هدایت کند.
تحریم هم مزید بر علت شده تا برخی کالاهای کمیاب در کشور به ۱۰ برابر قیمت واقعی وارد کشور شود، در حالی که شرکتهای دانشبنیانی هستند که قادرند همان کالاها را در کشور تولید کرده و به دست مصرفکننده برسانند، بدون اینکه هزینهای روی دست دولت تحمیل شود.
حمایت از صنایع با تکنولوژی جدید همان گزینهای است که میتواند علاوه بر تولیدات بیشتر در بازارهای داخلی و خارجی خواهان داشته باشد و شرکتهای دانشبنیان گزینهای هستند که در این راستا نیاز به حمایت و پشتیبانی دارند.
«نقطه امن زندگی توران» نام یکی از واحدهای فناورعضو پارک علم و فناوری استان قم است که در زمینه تولید پلتفرم کشف و رشد استعداد کودکان فعالیت میکند.
زهرا فتحی بهعنوان مدیرعامل این واحد فناور بعد از ۱۰ سال کار میدانی تحقیقاتی در قالب معلم، مشاور، معاون و تسهیلگر در حوزه کودک به مسئلهای که در جامعه کمتر به آن پرداخته شده و دغدغه خانوادههاست، فعالیت خود را آغاز کرده و با طراحی متد برای پیادهسازی ایده برای رفع مسئله کشف، رشد کودک، خانواده و بهبود روابط بین آنها فعالیت خود را متمرکز ساخته و «توران» بعد از انجام تحقیقات و بررسیهای لازم، فروردین ۱۴۰۰ رسماً فعالیت خود را آغاز کرد.
فتحی در مدارس و مراکز آموزشی، مسلط به هنردرمانی، طرحواره درمانی، istdp ، ذهن آگاهی، تربیت جنسی، اختلالات، دروس ابتدایی، ارزشیابی کیفی ـ توصیفی و برگزاری دورههای کارآفرینی و استارتآپی فعالیت دارد و بهعنوان یکی از واحدهای فناور موفق در مسیر دانشبنیانی گام برمیدارد و بهدلیل فعالیت مؤثر در عرصه روانشناسی کودک برای نخستینبار ابزاری برای تحلیل شخصیت کودک تولید کرده است.
خبرگزاری آنا به عنوان دیدهبان علم، فناوری و نوآوری به منظور کمک به رشد و توسعه عرصه علم و فناوری کشور و در راستای معرفی هسته و واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان، زمینه فعالیت، تولید و دستاوردهای علمی آنها با فتحی گفتوگو کرده است که مشروح این گپ و گفت در پی میآید:
از تستهای شخصیتشناسی و استعدادیابی تا کسب رضایت بینالمللی
آنا: واحد فناور شما در چه حوزهای فعالیت میکند؟
فتحی: «نقطه امن زندگی توران» بهعنوان یک واحد فناور عضو مجموعه پارک علم و فناوری استان قم است. استارتآپ «توران» یک تیم روانشناسی ـ آموزشی است که در مرحله نخست با تستها و جلسات روانشناسی تمام ابعاد کودک و والد را ازجمله استعداد، شخصیت، نقاط قوت، نقاط ضعف و ... کشف کرده و پس از آن با برگزاری کلاسها، جلسات روانشناسی و استفاده از محصولات کاربردی، رشد کودک و والد رقم خورده و روابط بین آنان بهبود مییابد.
تمام خدمات این واحد فناور به صورت آنلاین و زیرنظر متخصصان درجه یک ایران انجام میگیرد؛ بنابراین در زمینه تستهای شخصیتشناسی، تستهای استعدادیابی، برگزاری جلسات روانشناسی، کلاسهای آموزشی و مهارتی با متد نوین، کتاب و سرگرمی و ... فعالیت میکند. این در حالی است که توران علاوه بر اهداف مهم و سرنوشتسازی که دارد و با توجه به بینالمللی بودنش میتواند سهم بزرگی در دنیا داشته باشد.
آنا: آیا واحد فناور شما در عرصه بینالملل هم خدماترسانی میکند؟ در مورد فرآیند فعالیتها بیشتر توضیح دهید.
فتحی: توران تاکنون از کشورهایی مانند فنلاند، ژاپن، مکزیک، سوئد، انگلیس، آمریکا و سایر کشورها کاربر داشته و نرخ رضایت بسیار بالایی را درعرصه بینالملل کسب کرده است.
استارتآپ توران عضو و مستقر در پارک علم و فناوری استان قم بوده و مجوز فناوری را از این نهاد علمی اخذ کرده است؛ بنابراین استعدادیابی کودکان، کشف استعداد، تحلیل شخصیت و شناخت ویژگیهای کودکان از طریق استارتآپ تخصصی روانشناسی فعالیت این شرکت را شکل میدهد.
تست «گیمیفیکیشن» چه کاربردی دارد؟
آنا: گویا درحال تدوین و تهیه یک محصول جدید هستید در اینباره توضیح میدهید؟
فتحی: تولید محصول جدید واحد فناورمان «گیمیفیکیشن» بوده که در حقیقت تمام تستهای روانشناسی شخصیت کودک را به بازی تبدیل کرده و کودک به جای پاسخگویی به تستهای مکتوب از طریق بازیهای رایانهای و اندروید شخصیتشناسی میشود.
استارتآپ توران یک تیم روانشناسی ـ آموزشی است که در مرحله نخست با تستها و جلسات روانشناسی تمام ابعاد کودک و والد را ازجمله استعداد، شخصیت، نقاط قوت، نقاط ضعف و ... کشف میکند.
در نظر داریم تمام تستهای روانشناسی مختص کودکان را بهصورت «گیمیفیکیشن» ارائه کنیم و در این راستا استارتآپ توران تستهای گیمیفیکیشن «بازیوار» را برای نخستینبار بهمنظور ایجاد سرگرمی با حفظ جنبه علمی به تولید تستهای « بازیوار» برای تحلیل شخصیت اقدام کرده است.
دراینصورت کودک به جای پاسخ دادن به تستهای چند گزینهای تئوری به پاسخ به تستهایی اقدام میکند که برای وی جنبه سرگرمی دارد. در این حالت هم جنبه علمی و تخصصی کار لحاظ خواهد شد و هم کودک از انجام تست لذت میبرد.
آنا: چه عواملی موجب شد در این حوزه فعالیت خود را متمرکز کنید و برنامهتان برای توسعه فعالیت واحد فناور چیست؟
فتحی: 10 سال کار میدانی و بودن در دل خانوادهها و لمس مشکلات و دغدغههای آنان و کودکانشان را میتوان عواملی برشمرد که احساس کنیم جامعه به فعالیت مؤثر این واحد فناور در سطح جامعه نیاز دارد. اکنون در نظر داریم علاوه بر مذاکره با سازمانها و مراکز آموزشی، تکمیل زیرساختها، تکمیل تیم تخصصی و تکمیل سبد محصولات فعالیت شرکت را توسعه دهیم.
خدمات واحد فناور توران برای تمام خانوادهها قابل استفاده است؛ بنابراین در نظر داریم با چندزبانه کردن سایت به تمام خانوادهها در دنیا خدمات ارائه کنیم.
آنا: برای ورود موفق در عرصه کسب و کار برنامهای دارید؟
فتحی: خانوادههای دارای کودک مخاطبان این شرکت در عرصه کسب و کار هستند؛ بنابراین «توران» به وجود مرزهای جغرافیایی اعتقادی نداشته و با فراهم کردن بسترآنلاین، فراتراز مرزها رفته و خدمات روانشناسی ـ آموزشی اصولی و متناسب با ساختار شخصیت افراد را مهیا کرده است؛ چراکه مجموعه، مجموعهای روانشناسی ـ آموزشی بوده که برآمده از دل گروهی از متخصصان و معلمین برجسته و باسابقه است.
گفتوگو از حسین غمخوار سرایدشتی
انتهای پیام/۴۰۷۸/
انتهای پیام/