ساخت مفصل قابل حمل نگهدارنده در و پنجره با مکانیزم تشخیص حادثه/ اختراعی که «مرگ خاموش» را ضربه فنی میکند
سروه گرجیپور که چند سالی در زمینه اینترنت اشیا فعال و مؤلف کتاب در این حوزه بوده است و چند اختراع دارد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا عنوان کرد: یکی از اختراعات با عنوان «مفصل قابل حمل نگهدارنده در و پنجره با مکانیزم تشخیص حادثه» که در حوزه صنعتی و اینترنت اشیا بود، توانست مدال نقره جهانی را اخذ کند.
وی با یبان اینکه اختراع «مفصل قابل حمل نگهدارنده در و پنجره با مکانیزم تشخیص حادثه» نمونه خارجی ندارد، گفت: اختراع خارجی نوعی سنسور است که اطلاعرسانی میکند؛ اما فقط آژیر میکشد و راهکاری ارائه نمیدهد. محصول ایرانی ما راهکار ارائه میدهد. یعنی وقتی متوجه شود مسمومیت ناشی از گاز اتفاق افتاده، دوباره به اهالی خانه خبر میدهد. اگر آنها مسموم شده باشند و هوشیار نباشند، خودش سریع برق را قطع و پنجرهها را به صورت هوشمندانه باز میکند.
دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با بیان اینکه هزینه تولید اولیه «مفصل قابل حمل نگهدارنده در و پنجره با مکانیزم تشخیص حادثه» خیلی خیلی پایینتر ز نمونه خارجی آن است، توضیح داد: هزینه ساخت نمونه اولیه و محصول مد نظر که به تولید انبوه برسد با توجه به چندین بار تعویض در ساخت حدود 500 هزار تومان هزینه داشته که البته این بستگی به شرایط اقتصادی و بسیاری عوامل دیگر مثل بالا رفتن قیمت سنسور دارد.
گرجیپور درباره چگونگی انجام اختراع خود توضیح داد: نخستین جرقه این اختراع زمانی به ذهنم رسید که میدیدم خیلیها در استان کردستان دچار مسمومیت گاز طبیعی میشوند و سیستمی نیست که آنها را بیدار کند یا بتواند درها را باز کند که از خطر مرگ جلوگیری شود؛ بنابراین به دلیل نیاز جامعه این موضوع به ذهنم رسید و نیازسنجی و کارهای مربوط به ثبت اختراعش را انجام دادم.
وی تشریح کرد که اختراع «مفصل قابل حمل نگهدارنده در و پنجره با مکانیزم تشخیص حادثه»، دستگاهی کوچک و پرتابل است و برای جلوگیری از نشت گاز طبیعی و هوشیارکردن خانواده و ارسال کد اشتراک برای سامانه 194 قبل از مرگ و میر فرد، کار را انجام میدهد و همین باعث میشود کسی فوت نشود؛ زیرا با مفصل و موتوری که دارد، در را باز میکند.
این مخترع جوان درباره وضعیت کنونی اختراع «مفصل قابل حمل نگهدارنده در و پنجره با مکانیزم تشخیص حادثه» به آنا گفت: نمونه اولیه را ساختهایم؛ اما با توجه به اینکه به اخذ مجوز از چند نهاد و سازمان مانند سازمان استاندارد نیاز داشتیم، اکنون در حال اخذ مجوزهای مربوطه هستیم.
گرجیپور، استقرار در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج را شانسی بزرگ برای خود و این مرکز را یکی از بهترین مراکز رشد دانست و افزود: اگر جوانانی هستند که اختراعی دارند و میخواهند در مرکز رشد مستقر شوند، مرکز رشد دانشگاه آزاد به معنای واقعی تسهیلگری میکند.پیش از این جاهای دیگر هم پرزنت(معرفی) شدهام؛ اما به اندازه مرکز رشد دانشگاه آزاد، جدیت، تصمیمگیری درست و بهخصوص تسهیلگری مناسب برای انجام کارها را به این شکل ندیدم.
دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با قدردانی از مسئولان این دانشگاه به دلیل حمایتهای معنوی و مالی یادآور شد: مدال نقرهای که کسب کردم، مدال نقره جهانی بوده که امیدوارم بتوانیم سال آینده این مدال را به مدال طلا برای استان کردستان تبدیل کنیم.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/