دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مرداد 1401 - 18:32

سناریوی نجات بایدن در انتخابات باز هم با کلیدواژه القاعده!

بهتر بود آمریکایی‌ها قبل از هر نمایش و قهرمان‌پروری در رسانه‌ها و صفحات مجازی، پاسخ می‌دادند که چگونه طی 20 سال حضور بیش از 100 هزار نیروی آمریکا و ناتو در افغانستان، یافتن و حذف سران القاعده میسر نشد اما اینک و بدون حضور نظامی از حذف فیزیکی ایمن الظواهری سخن گفته می‌شود؟
کد خبر : 800464

به گزارش گروه دیکر رسانه‌ها خبرگزاری آنا، رئیس جمهور آمریکا در نشستی خبری در کاخ سفید گفت: «ایمن الظواهری رهبر گروه تروریستی القاعده را در افغانستان کُشتیم. او باعث کشته‌شدن بسیاری از آمریکایی‌ها در حملات مختلف شده بود.»

«جو بایدن» با معرفی بیشتر الظواهری به عنوان خطر بالقوه و بالفعلی که شهروندان آمریکایی را تهدید می‌کرد او را «مغز متفکر حملات به آمریکایی‌ها» نامید.

او بدون اشاره به یادگاری‌های تلخ ایالات متحده در هیروشیما و ناکازاکی، بالکان، عراق، افغانستان، یمن، و... با بیان اینکه به هیچ‌یک از اعضای خانواده الظواهری آسیب نرسیده و به غیرنظامیان نیز تلفات وارد نشده، تلاش کرد با تصویرسازی هالیوودی دقت نظامی آمریکا را به رخ کشد.

بایدن در این رابطه تصریح کرد: «خطاب به کسانی که در سراسر جهان به آسیب رساندن به ایالات متحده ادامه می‌دهند می‌گویم؛ اکنون به من گوش دهید، ما همچنان هوشیار خواهیم بود. ما هرگز تسلیم نخواهیم شد.»

همزمان خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نیز به نقل از منابع امنیتی و اطلاعاتی در دولت آمریکا کشته شدن الظواهری را تایید کرد و سعی نمود او را در تراز بن‌لادن معرفی کند: «هیچ‌کس از زمان بن‌لادن در القاعده نفوذ الظواهری را نداشت. این افراطی مصری الاصل، الهام‌بخش جنبش‌های تروریستی بود و دهه‌ها هدف ایالات متحده بود.»

این درحالی است که در گزارش‌های متعدد در خصوص علت اصلی ناامنی‌ها و بمب‌گذاری‌های اخیر افغانستان، از گروه تروریستی داعش نام برده می‌شود.

همه این تلاش‌ها اما؛ در پی ناکامی‌هایی است که هیئت حاکمه ایالات متحده در این مدت با آن مواجه بوده‌اند از جمله؛ بحران‌های شدید داخلی آمریکا، تورم و کاستی‌های اقتصادی که طبقه متوسط آمریکا را به خیابان‌ها کشانده، اعتراض‌های مردمی به نژادپرستی سیستماتیک، ناکامی‌هایی که در سیاست خارجی در برابر روسیه و جنگ اوکراین حاصل شده، سفر ناامیدکننده بایدن به غرب آسیا و بالاخره ناکامی طرح تقابلی آمریکا با چین.

این شکست‌های پی‌درپی موجب شده تا نیاز به قهرمان نشان دادن رئیس جمهور آمریکا افزایش یافته و با زنده کردن خاطرات دوران معاونت اوباما به دنبال ترفندی برای جبران افت آراء و محبوبیت او ‌باشد.

سال 2011 نیز سران کاخ سفید برای نمایش قدرت خود با نقض حریم پاکستان و ادعای ترور «اسامه بن‌لادن» سرکرده القاعده سعی کردند مولفه‌ای برای کسب رای در انتخابات و تکرار ریاست جمهوری اوباما دست و پا کنند.

تاکید آمریکا بر حذف سرکرده القاعده در افغانستان و تاثیر آن بر امنیت جهان را می‌توان با اظهارات مقامات آمریکایی در زمان معاونت بایدن رمزگشایی کرد.

مقامات آمریکایی در دوران اوباما درباره داعش عنوان کردند که هدف آمریکا نه نابودی داعش بلکه مدیریت آن در جهت منافع ایالات متحده است. با چنین نگاهی شاید بتوان نتیجه گرفت که حذف سرکرده القاعده، چراغ سبزی به داعش برای تبدیل شدن به گروه تروریستی برتر در افغانستان است که خود نشانه‌ای از طرح آمریکا برای تشدید ناامنی در افغانستان و منطقه است.

از سوی دیگر؛ آمریکایی‌ها پس از خروج از افغانستان به بهانه‌های مختلف در کنار بلوکه کردن میلیاردها دلار سرمایه این کشور، از اجرای تعهدات انسانی و بین‌المللی برای رفع بحران انسانی و غذایی در افغانستان خودداری کرده‌اند.

اقدام اخیر بایدن در خارج نمودن نام افغانستان از فهرست متحدان خارج از ناتوی آمریکا نیز توجیهی مضاعف برای عدم انجام تعهداتش در قبال این کشور است.

بر این اساس؛ در حالی که سازمان ملل بارها بر نیاز بیش از 20 میلیون افغانستانی به کمک‌های انسانی و غذایی تاکید نموده، ادعای پنهان شدن الظواهری در خانه وزیر خارجه طالبان می‌تواند اقدامی در راستای طرح توجیه اقدامات آمریکا علیه افغانستان و نوعی باج‌خواهی از طالبان باشد.

و بالاخره اینکه؛ آمریکایی‌ها این روزها در حالی تقویت حضور نظامی و اشغال اراضی سوریه در شرق فرات  را در دستور کار خود قرار داده‌اند که مخالفت‌های منطقه‌ای و جهانی با این اشغال‌گری‌، به‌صورت جدی اوج گرفته است، لذا ادعای ترور سرکرده القاعده می‌تواند بهانه‌ای باشد برای توجیه ادامه این اشغال‌گری به بهانه امنیت جهانی، چنانچه پیشتر نیز ادعای کشته شدن سرکرده داعش در عراق را مطرح کردند.

به نظر می‌رسد؛ بهتر بود آمریکایی‌ها قبل از هر نمایش و قهرمان‌پروری در رسانه‌ها و صفحات مجازی، پاسخ می‌دادند که چگونه طی 20 سال حضور بیش از 100 هزار نیروی آمریکا و ناتو در افغانستان، یافتن و حذف سران القاعده میسر نشد اما اینک و بدون حضور نظامی از حذف فیزیکی ایمن الظواهری سخن گفته می‌شود؟

منبع: نورنیوز

انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب