دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مرداد 1401 - 08:14
آنا از فعالیت فناوران گزارش می‌دهد؛

تولید محصولات فناور کاربردی با صرفه اقتصادی بالا/ وقتی دانش‌‌بنیان‌ها به سرمایه‌گذاری نیاز دارند

تولیدات فناورانه «سوپرحلال سبز»، بتن، نگارگری روی کیف دست‌ساز و جوهر خودکار محصولاتی کاربردی هستند که با صرفه اقتصادی بالا ساخته شده و در گزارش هفتگی خبرگزاری آنا درباره آنها می‌خوانید.
کد خبر : 800365

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، این خبرگزاری به‌عنوان رسانه علم و فناوری و دیده‌بان علم، فناوری و نوآوری کشور در راستای ترویج و تحقق تولید دانش‌بنیان و معرفی محصولات علم و فناوری در سلسله گزارش‌ها و گفت‌‌وگوها در این حوزه با مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان، واحدها و هسته‌های فناور به تولید محتوا می‌پردازد.

این گزارش حاوی اخبار و تولیدات علم و فناوری در هفته گذشته است که مخاطبان و کاربران را با محصولات فناور و دانش‌بنیان آشنا می‌کند.

تولید کیف دست‌ساز با طرح‌ نگارگری و داستان‌های ایرانی

سمیرا اکبریان دانشجوی خلاق و عضو مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی قم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در قم از فعالیت یک تیم دونفره متشکل از خود و فاطمه ظهیرالدین، دانشجوی رشته گرافیک گرایش تصویرسازی در تولید محصول کیف‌های دست‌ساز مزین به چاپ دستی با طرح‌های نگارگری و داستان‌های ایرانی خبر داد.

وی اظهار کرد که کیف‌های دست‌ساز تلفیق چرم طبیعی و پارچه کتان با متریال باکیفیت تولید شده و طرح کارشده روی آن چاپ دستی بوده و طرح‌های تصویرسازی شده روی کیف‌ها توسط اعضای گروه به‌روش نگارگری ایرانی بر مبنای داستان‌ها و شعرهای اسطوره‌های ایرانی است.

این دانشجوی خلاق با بیان اینکه به دنبال دریافت مجوز صنایع خلّاق هستیم، افزود: کیف نیاز همه مردم جامعه است  و اقشار جامعه را دربرمی‌گیرد، از آنجا که  نیاز جامعه به سمت کیف‌های سبک بوده؛ بر همین اساس تلاش کردیم کیف‌های با کیفیت بالا و سبک تولید و با قیمت مناسب‌تر نسبت به کیف‌های تمام چرم به بازار عرضه کنیم.

اکبریان بیان کرد: توانستیم با تجاری‌سازی یک هنر، محصولی کاربردی از هنر تولید کنیم که در کنار هنر از کاربرد آن هم استفاده و سبب ترویج داستان‌های ایرانی و اسطوره‌شناسی شود.

محصول «سوپرحلال سبز»؛ جایگاهی ویژه در صنعت

معصومه نوروزبیگی هم در گفت‌وگو با خبرنگار آنا از تولید «سوپرحلال سبز» پاک‌کننده چسب، رنگ و آدامس خبر داد و اظهار کرد: این محصول برای نخستین‌بار در ایران مبتنی بر شیمی سبز و سازگار با محیط‌زیست تولید شده و قدرت پاک‌کنندگی بسیار قوی دارد، مقرون به صرفه و مورداستفاده در تمام صنایع و منازل است.

وی افزود: «سوپرحلال سبز» پاک‌کننده چسب، رنگ، آدامس و هر ماده چسبناک دیگر محصولی از شرکت کیمیا فناوران نواندیش مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان کیمیافناوران نواندیش اضافه کرد: سوپر پاک‌کننده چندمنظوره انواع لکه‌ها ازجمله چربی، رنگ روغن، چسب ۱۲۳ و قطره‌ای، آدامس، جوهر را از روی اکثر سطوح به آسانی پاک می‌کند. اکنون در مراحل اولیه هستیم و مجوز فناورانه داریم و درحال اخذ رتبه دانش‌بنیانی هستیم.

وی، پاک‌کننده رنگ روغنی، پاک‌کننده چسب، آدامس و لکه بر فرش دستبافت ابریشم را تنوع محصولات این شرکت برشمرد و بیان کرد: محصولاتی که اکنون در بازار وجود دارند به نوع لکه محدودیت دارند؛ اما محصول ذکر شده انواع لکه‌ها را پاک می‌کند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان کیمیافناوران نواندیش تبیین کرد: براساس تحقیقات انجام شده در رابطه با محصول رنگ روغن اکنون حلالی وجود ندارد که رنگ روغن را پاک کند؛ اما محصول ما به راحتی رنگ روغن را از روی شیشه ساده، مشجر، پارچه، سنگ، سرامیک، کاشی و ... پاک می‌کند.

کارشناس‌ارشد شیمی دارویی تأکید کرد: با تولیدکنندگان فرش ابریشم که صحبت کردیم، گفتند که پاک کردن لکه از روی این نوع فرش‌ها هزینه بسیار بالایی دارد و کار دشواری است؛ اما این محصول ذکر شده بدون آسیب به رنگ و بافت فرش لکه جوهر و ... را پاک می‌کند و جایگاه ویژه‌ای در صنعت و بازار دارد.

بتن‌های سبک و شفاف؛ کاری که به مسکن ملی هویت داد

آرش معصومی نیز که دوره كارشناسی مهندسی عمران را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود گذرانده و کار خود را در شركت ساختمانی و دانش‌بنیان ادامه داده است به خبرنگار آنا گفت: از سال ١٣٩٢ دوره كارشناسی ارشد را در واحد شاهرود آغاز و از سال ١٣٩٤ شركت خود را با طرح بتن شفاف و نيمه‌شفاف به پارک علم و فناوری استان سمنان منتقل کردم و همزمان در مركز رشد دانشگاه آزاد شاهرود فعاليت شركت آغاز شد و تا به امروز با توليد بتن‌های شفاف، ديوارهای سبک و پرمقاومت پيش‌ساخته بتنی، كف‌های يكپاچه بتنی و انواع بتن‌های RPC كه توليد آنها از فناوری و دانش فنی مخصوصی برخوردار است، كار را ادامه داده‌ايم.

وی توضیح داد: از خصوصیات این بتن که در قالب دیواره‌های پیش‌ساخته عرضه می‌شود می‌توان به مقاومت بسیار بالاتر از بتن‌های معمولی و سرعت بسیار زیاد در ساخت یک پروژه را نام برد و این به آن معناست که در همه ابعاد صرفه‌جویی قابل ملاحضه‌ای در ساختمان‌سازی می‌شود.

تولید جوهر خودکار «گلیدا»

امیرحسین پیشگو عضو تیم تحقیقاتی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم هم از تولید جوهر خودکار «گلیدا» خبر داد و اظهار کرد: جوهر خودکار به هیچ عنوان در کشور تولید نمی‌شد و کاملاً وارداتی بود، اما تیم ما توانست جوهری تولید کند که علاوه برکیفیت بالا صرفه اقتصادی بالا نیز دارد.

وی، اصلی‌ترین موضوع در تولید این محصول را جلوگیری از خروج کلان ارز از کشور برشمرد و افزود: تولید این محصول موجب افزایش اشتغال و خودکفایی کشور در این زمینه می‌شود.

پیشگو بیان کرد: اکنون این محصول کار تحقیقاتی آن به پایان رسیده و محصول آماده است و روز به روز در تلاش هستیم تا براساس سلیقه مصرف‌کنندگان کیفیت محصول را ارتقا دهیم.

عضو تیم تحقیقاتی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در تولید جوهر خودکار گیلدا متذکر شد: کار تحقیقاتی محصول از دو سال گذشته آغاز و سال ۱۴۰۰ به ثمر رسیده است که  در حال دانش‌بنیان کردن محصول هستیم. این محصول درصورتی که به درستی از آن حمایت شود برای کشور سودآور است و موجب رونق بازار و صنعت  نوشت‌افزار ایران می‌شود.

وی افزود: برای آغاز خط تولید انبوه محصول نیاز به حمایت از لحاظ مالی داریم و اکنون با صنایع مختلف دراین باره ارتباط گرفته‌ایم.

گزارش: حسین بوذری

انتهای پیام/4078/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب