دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مرداد 1401 - 11:50
آنا گزارش می‌دهد؛

فدراسیون‌های بلاتکلیف؛ چالش بزرگ انتخابات کمیته ملی المپیک/ وزارت ورزش به‌دنبال لغو مجمع؟

فدراسیون‌های بلاتکلیف؛ چالش بزرگ انتخابات کمیته ملی المپیک  وزارت ورزش به‌دنبال لغو مجمع؟
در حالی که کمتر از یک ماه دیگر به برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک زمان باقی نمانده وضعیت بلاتکلیف فدراسیون‌های المپیکی به یک چالش بزرگ بدل شده است.
کد خبر : 800335

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، انتخابات کمیته ملی المپیک در حالی قرار است 6 شهریورماه برگزار شود که از پنجم ثبت‌نام از نامزدهای ریاست این کمیته آغاز شده و تا بیستم مردادماه هم ادامه خواهد داشت.

در این دوره برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک با پیچیدگی زیادی همراه شد؛ ابتدا قرار بود انتخابات این کمیته بهمن‌ماه سال گذشته برگزار شود، اما از آنجا که انتخابات تعدادی از فدراسیون‌های المپیکی مهم برگزار نشده بود، کمیته ملی المپیک بنابر درخواست روسای این فدراسیون‌ها که در نظر داشتند در انتخابات حضور داشته باشند، تصمیم گرفت انتخابات را به تعویق بیندازد و ۱۷ اسفند را به عنوان زمان برگزاری مجمع انتخاباتی اعلام کرد.

پس از تعویق برگزاری انتخابات، هیئت‌ اجرایی کمیته ملی المپیک به بحث آیین نامه برگزاری انتخابات ورود نکرده و این آیین‌نامه نیاز به تایید مجمع و کمیته بین‌المللی المپیک دارد. از این رو انتخابات باز هم به تعویق افتاد و مجمع ۱۷ اسفندماه سال 1400 به یک مجمع عادی برای تصویب آیین نامه برگزاری انتخابات تبدیل شد.

در  مجمع ۱۷ اسفندماه هم برای برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در سال 1401، دو گزینه پیش روی اعضا قرار گرفت که اعضا، مهرماه یعنی پس از بازی‌های آسیایی را به عنوان زمان برگزاری انتخابات در نظر گرفتند. اما با تعویق بازی‌های آسیایی، مجمع فوق العاده‌ای در تاریخ سوم خردادماه 1401 برگزار شد و در آن  مجمع، ششم شهریور (پس از بازی‌های کشور های اسلامی) به عنوان زمان برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک تعیین شد.

اما حالا باز هم زمزمه‌های تعویق انتخابات کمیته ملی المپیک به میان آمده است؛ اگرچه وزیر ورزش و جوانان روز گذشته به برگزاری انتخابات کمیته در زمان مقرر تأکید کرد و گفت انتخابات کمیته به تعویق نمی‌افتد اما شواهد چیز دیگری را نشان می‌دهد. در واقع پس از خروج رشته کاراته از جمع فدراسیون‌های المپیکی، تعداد فدراسیون‌های المپیکی به ۲۸ فدراسیون رسید که از این تعداد فدراسیون‌های فوتبال، شمشیربازی، دوچرخه‌سواری، وزنه برداری و ژیمناستیک به دلیل نداشتن رئیس و هدایت آن‌ها توسط سرپرست، امکان حضور در مجمع را ندارند. دوره ریاست فدراسیون بدمینتون هم در همین مردادماه به پایان رسیده است و خبری از برگزاری انتخابات این فدراسیون هم نیست.

با توجه به این شرایط، طبق اساسنامه کمیته ملی المپیک، رای فدراسیون‌های المپیکی و شش نماینده ورزشکاران باید بر روی اعضای غیرالمپیکی غالب باشد و المپیکی‌ها نصف به علاوه یک آرای مجمع را تشکیل دهند.

در حال حاضر وضعیت فدراسیون‌های دوچرخه‌سواری، ژیمناستیک و سوارکاری در هاله‌ای از ابهام است؛ اگرچه بعد از سفر سیدحمید سجادی وزیر ورزش و جوانان و سیدرضا صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک به لوزان قرار شد انتخابات فدراسیون‌های ژیمناستیک و دوچرخه‌سواری در اسرع وقت برگزار شود اما هنوز این اتفاق نیافته است. وضعیت انتخابات سوارکاری هم مشخص نیست؛ اگرچه انتخابات این فدراسیون برگزار و مسعود خلیلی هم برای چهار سال پیش‌رو به‌عنوان رئیس انتخاب شد؛ اما وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد انتخابات سوارکاری ابطال است و به زودی برای این فدراسیون سرپرست تعیین می‌شود؛ هر چند که الان بیش از یک ماه است که نه سرپرست تعیین شده و نه ریاست خلیلی مورد تأیید قرار گرفته است، بنابراین با این شرایط در صورتی که وزارت ورزش ابطال این انتخابات را عملی کند و برای فدراسیون سرپرست تعیین شود و همچنین برای فدراسیون بدمینتون که دوره چهارساله پوریا در همین مردادماه به اتمام رسید، سرپرست تعیین کند، عملاً تعداد اعضای المپیکی مجمع کمتر از غیرالمپیکی‌ها می‌شود و همین موضوع چالشی برای عدم برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک است.

باید دید در این روزهای باقی‌مانده بالاخره مجمع انتخاباتی فدراسیون‌های دوچرخه‌سواری و ژیمناستیک برگزار و رئیس آن‌ها مشخص می‌شود یا خیر. البته در صورت عدم برگزاری انتخابات این دو فدراسیون و همچنین تعیین سرپرست برای فدراسیون‌های بدمینتون و سوارکاری، برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در 6 شهریورماه از دستور کار خارج می‌شود.

انتهای پیام/4057/

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب