دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مرداد 1401 - 08:00
سکوی تحقق ایده‌ها(14)/ پیشگو در گفت‌وگو با آنا اعلام کرد؛

تولید جوهر خودکار«گیلدا» برای نخستین‌بار/ نوشت‌افزار ایرانی متحول می‌شود

عضو تیم تحقیقاتی تولید جوهر خودکار «گیلدا» با اعلام جزئیات تولید جوهر خودکار گیلدا عنوان کرد که این محصول نمونه داخلی ندارد.
کد خبر : 800262

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ با نامگذاری سال 1401 به سال «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» ارگان‌های و سازمان‌های مختلف عزم خود را برای محقق کردن شعار آن آغاز کردند.

در این راستا مقام معظم رهبری اول فروردین سال جاری فرمودند: «اقتصاد دانش‌بنیان موجب کاهش هزینه‌های تولید می‌شود؛ بهره‌وری را افزایش می‌دهد که امروز یکی از مشکلات ما کاهش بهره‌وری است؛ کیفیّت محصول را افزایش می‌دهد، بهبود می‌بخشد و محصولات را رقابت‌پذیر می‌کند؛ یعنی در بازارهای جهانی ما می‌توانیم از این محصولات به عنوان محصولات رقابت‌پذیر استفاده کنیم.»

همانگونه که در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره شده، اقتصاد دانش‌بنیان موجب کاهش هزینه‌های تولید می‌شود، حال این کاهش چگونه اتفاق می‌افتد؟ اقتصاد کشور به‌دلیل دولتی بودن و کم‌کاری سازمان‌های دولتی علاوه بر بهره‌وری کمتر موجب افت اشتغال نیز می‌شوند، در حالی که اقتصاد دانش‌بنیان با تکیه بر رقابت‌پذیری و نیازمندی‌های کشور می‌تواند بار بزرگی را از روش دوش دولت و کشور بردارد.

از سوی دیگر به‌دلیل ناکارآمدی نظام اداری و حرکت نظام بانکی به سمت بنگاه‌‌داری عملاً اتفاق مهمی در حوزه دانش بنیان و اقتصاد رخ نمی‌دهد، بنابراین نگاه جامع اشتغالزایی در بدنه مدیریت کشور وجود ندارد تا بتواند اقتصاد کشور را نیز به سمت اشتغالزایی هدایت کند.

همچنین تحریم هم مزید بر علت شده تا برخی کالاهای کمیاب در کشور به 10 برابر قیمت واقعی وارد کشور شود، در حالی که شرکت‌های دانش‌بنیانی هستند که قادرند همان کالاها را در کشور تولید کرده و به دست مصرف‌کننده برسانند، بدون اینکه هزینه‌ای روی دست دولت تحمیل شود.

حمایت از صنایع با تکنولوژی جدید همان گزینه‌ای است که می‌تواند علاوه بر تولیدات بیشتر در بازارهای داخلی و خارجی خواهان داشته باشد و شرکت‌های دانش‌بنیان گزینه‌ای هستند که در این راستا نیاز به حمایت و پشتیبانی دارند.

اما متأسفانه برخی شرکت‌های دانش‌بنیان هنوز از حمایت کافی برخوردار نیستند و گرفتار برورکراسی‌های کلافه‌کننده اداری برای دریافت وام برای گسترش کاری هستند. از سوی دیگر ایده‌ فردی و گروهی در کشور اغلب برای تبدیل به محصول و دریافت مجوز باید هفت خوان رستم را طی کند و در بسیاری از مواقع این ایده‌ها بدون اینکه تبدیل به محصول شوند همانجا می‌سوزند و نخبگان و مخترعینی که علاقه به راه‌اندازی شرکت دانش‌بنیان برای خدمت‌رسانی به مردم کشورشان هستند بدون اینکه حمایت شوند دلسرد شده و رو به کار غیرمرتبط با تخصص خود می‌آوردند.

موضوع دیگر دانش‌بنیان کردن بخش کشاورزی کشور است و در این راستا علاوه بر بهره‌وری می‌توان از کشاورزی سنتی فاصله گرفت و با امکانات دانش‌بنیانی فقر را ریشه‌کن و به تولید دانش‌بنیان کمک کرد.

خبرگزاری آنا به‌عنوان رسانه علم و فناوری و دیده‌بان علم، فناوری و نوآوری و تحقق دانش بنیان در سراسر کشور در سلسله گفت‌‌وگو با مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان سراغ امیرحسین پیشگو، عضو تیم تحقیقاتی تولید جوهر خودکار گیلدا رفته و با وی گفت‌و‌گو کرده است.

امیرحسین پیشگو در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از تولید جوهر خودکار «گلیدا» به همراه یک تیم تحقیقاتی متشکل از نورا تیزهوش، کارشناس شیمی کاربردی این دانشگاه و ضیا الفکری، دکترای شیمی از آمریکا خبر داد و اظهار کرد: جوهر خودکار به هیچ عنوان در داخل کشور تولید نمی‌شد و کاملاً وارداتی بود، اما تیم ما توانست جوهری تولید کند که علاوه برکیفیت بالا صرفه اقتصادی بالا نیز دارد.

وی، اصلی‌ترین موضوع در تولید این محصول را جلوگیری از خروج کلان ارز از کشور برشمرد و افزود: تولید این محصول موجب افزایش اشتغال و خودکفایی کشور در این زمینه می‌شود.

پیشگو بیان کرد: درحال حاضر این محصول کار تحقیقاتی آن به پایان رسیده و محصول اماده است و روز به روز در تلاش هستیم تا براساس سلیقه مصرف‌کنندگان کیفیت محصول را ارتقا دهیم.

عضو تیم تحقیقاتی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در تولید جوهر خودکار گیلدا متذکر شد: کار تحقیقاتی محصول از دو سال گذشته آغاز و در سال ۱۴۰۰ به ثمر رسیده است که  در حال دانش‌بنیان کردن محصول هستیم.

پیشگو در پاسخ به این سئوال که تا چه اندازه محصول تولید شده شما نیاز جامعه را برطرف و بخشی از مشکلات جامعه را برطرف کرده است ؟ گفت: نیاز کشور در این زمینه بسیارمهم است، چراکه این محصول تماماً وارداتی است، بنابراین تولید این محصول سبب جلوگیری از خروج ارز از کشور می‌شود  و موجب اشتغالزایی شده و مصرف‌کننده آسان‌تر، ارزان‌تر و سریع‌تر به محصول می‌رسد و درگیر واردات و گمرک نخواهد شد.

وی افزود: این محصول درصورتی که به درستی از آن حمایت شود برای کشور سودآور است و موجب رونق بازار و صنعت  نوشت‌افزار ایران می‌شود.
 عضو تیم تحقیقاتی تولید جوهر خودکار گیلدا بیان کرد: برای  ورود به عرصه بازار درحال حاضر جوهر گیلدا را به تمام صنایع مرتبط معرفی کردیم و توانستیم بین تمام صنایع مرتبط شناخت خوبی را داشته باشیم.

پیشگو گفت: این محصول بسیار باصرفه است، چراکه هر یک کیلو واردات جوهر بی‌کیفیت یا باکیفیت متوسط چیزی حدود ۱۳ دلار هزینه می‌برد، اما محصول گیلدا با هزینه کمتر؛ آسان‌تر؛ سریع‌تر و بدون دردسرگمرک است.

 وی افزود: برای آغاز خط تولید انبوه محصول نیاز به حمایت از لحاظ مالی داریم و در حال حاضر با صنایع مختلف دراین باره ارتباط گرفته ایم.

عضو تیم تحقیقاتی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در تولید جوهر خودکار گیلدا در ادامه توضیح داد: بسیاری از هسته‌های فناور همانند ما وجود دارند که  نیاز به شناخته شدن و حمایت مالی  دارن تا بتوانند به جایگاه‌های بالاتر برسد.

گفت‌وگو: حسین غمخوار سرایدشتی

انتهای پیام/4078/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب