دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 مرداد 1401 - 10:35
مشاوران تحصیلی تشریح کردند؛

برای انتخاب رشته چکار کنیم؟

کارشناس ارشد مشاوره تحصیلی با بیان اینکه انتخاب رشته، مسیر زندگی و آینده شغلی هر فرد را رقم می‌زند، گفت: نوع رشته، آینده شغلی، علاقه و رغبت، میل به ادامه تحصیل و ... باید در انتخاب رشته مد نظر قرار گیرند.
کد خبر : 800071

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان با همکاری اداره آموزش و پرورش، همایش بزرگ «آینده‌ای روشن با انتخاب آگاهانه» ویژه دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم و والدین آنان را در محل تالار اجتماعات شهید بشارت این واحد دانشگاهی برگزار کرد.

در این نشست که به منظور کمک به دانش‌آموزان به منظور انجام انتخاب رشته بهتر و آگاهانه و با استقبال خانواده‌ها و دانش‌آموزان انجام شد، نسترن کریمی از مشاوران انتخاب رشته استان اصفهان در سخنانی گفت: کمتر از چند روز دیگر نتایج کنکور سال ۱۴۰۱ اعلام خواهد شد، بسیاری از دانش‌آموزان کنکوری با رشته‌ها و دانشگاه‌ها، آشنایی چندانی ندارند و از طرف دیگر فشار روانی خانواده‌ها برای رشته‌ها و دانشگاه‌های خاص به دانش‌آموزان وارد می‌شود، در فرصت کم انتخاب رشته و نبود آگاهی لازم، انتخاب رشته سخت و دشوار خواهد شد.

وی افزود: مشاوره انتخاب رشته باید با افرادی باشد که آگاهی کامل از فرایند انتخاب رشته داشته و قادر باشند تمام سوالات دانش‌آموز و خانواده‌ها را به درستی جواب دهند، انتخاب رشته دارای اصول اساسی مربوط به خود است که برای انتخاب موفق باید این اصول رعایت شوند. نوع رشته، آینده شغلی، علاقه و رغبت، میل به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و بسیاری از نکات دیگر باید در انتخاب رشته مد نظر قرار گیرند.

کریمی با اشاره به عوامل بیرونی و درونی در انتخاب رشته بیان کرد: شرایط فردی هر دانش‌آموز برای انتخاب رشته نیز مهم است. استعداد، توانایی، علاقه‌مندی، شرایط خانوادگی، شرایط اجتماعی، شرایط اقتصادی و ... باید در انتخاب رشته مورد دقت قرار داشته باشند. به طور کلی در انتخاب رشته دو دسته عوامل بیرونی و درونی باید لحاظ شوند، عوامل بیرونی مانند محیط آموزشی، دبیران، معلمان، نظر خانواده و عوامل درونی مانند هوش و استعداد افراد، انگیزه و احساسات، توانایی‌های ذهنی، ایده‌پردازی و ویژگی‌های شخصیتی هستند.

مشاور انتخاب رشته بیان کرد: بازار کار، جایگاه اجتماعی و درآمد نیز در انتخاب رشته مهم هستند؛ اما فقط یک ملاک برای انتخاب هستند. برای انتخاب رشته، باید تمامی ملاک‌ها را کنار هم بگذاریم، میانگین بگیریم و سپس از جمع این ملاک‌ها به نتیجه واحد و انتخاب درست برسیم. در زمان انتخاب رشته باید رشته‌ها و دانشگاه‌ها انتخاب شده باشند و در  زمان کوتاه انتخاب رشته، فقط چینش رشته‌ها صورت گیرد. انتخاب رشته مسیر زندگی و آینده شغلی هر فرد را رقم می‌زند، پس آگاهانه و با توجه به جمیع جهات انتخاب رشته کنید.

مرضیه پژوهان کارشناس ارشد برنامه‌ریزی درسی و مشاور تحصیلی، دیگر سخنران این نشست بود که با عنوان تصورات غلط والدین درباره انتخاب رشته گفت: انتخاب رشته برای دانش‌آموزان و خانواده‌ آنان مرحله‌ای حساس و مهم است. در انتخاب رشته اصولی وجود دارد که اهمیت انتخاب درست را صد چندان می‌کند، انتخاب رشته در آینده شغلی و زندگی بسیار مهم و قابل توجه است.

وی ادامه داد: در هر انتخاب مجموعه‌ای از گزینه‌ها حذف و مجموعه‌ای از گزینه‌ها به زندگی ما اضافه می‌شوند و این امر باعث می‌شود که انتخابی که ما انجام می‌دهیم، بسیار مهم و تاثیرگذار باشد. در انتخاب رشته باید این نکته را مد نظر قرار دهیم که انتخاب رشته فعلی ما باید انتخابی باشد که در آینده زندگی و امور اقتصادی، ما را مورد حمایت قرار دهد. این نکته در زندگی هر فردی بسیار مهم است.

پژوهان با اشاره به تأثیرات انتخاب رشته در تمام مسائل زندگی و آینده هر شخص بیان کرد: انتخاب رشته در تمامی ابعاد زندگی ما تاثیر می‌گذارد، حتی در شخصیت انسان، پس با انتخاب درست باید تمامی ابعاد زندگی و شخصیت خود را پرورش دهید تا بتوانید به عنوان یک انسان موفق در جامعه حضور داشته باشید. انتخاب رشته در احساس خوشبختی در آینده چه در محیط کار و چه در محیط زندگی، بسیار مهم و تاثیرگذار است، چه بسیارند کسانی که در یک رشته ادامه تحصیل داده و جذب محیط کار شده‌اند اما از کار و موقعیت شغلی خود ناراضی هستند، پس با علم به آینده شغلی خود و شرایط جامعه تصمیم بگیرید و انتخاب رشته کنید تا از انتخاب شغلی و شرایط اجتماعی خود در آینده راضی و خشنود باشید.

انتهای پیام/4062/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب