دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 ارديبهشت 1395 - 15:26

سازمان عفو بین‌الملل ارتش نیجریه را متهم به قتل‌عام شیعیان کرد

سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی که امروز جمعه منتشر شد، اعلام کرد که ارتش نیجریه علاوه بر گلوله‌باران عمدی 350 شیعه و دفن آن‌ها در گورهای گروهی، آثار جرم خود را پاک کرده است.
کد خبر : 79135

به‌ گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌ نقل از پایگاه اینترنتی سازمان عفو بین‌الملل، در گزارش 39 صفحه‌ای سازمان عفو بین‌الملل با عنوان «حقایقی درباره ترورهای زاریا» آمده است:‌ «در حمله‌ای که میان روزهای 12 و 13 دسامبر (21 و 22 آذر 1394) به شهر زاریا واقع در شمال نیجریه به‌ عنوان سنگر جنبش اسلامی نیجریه انجام شد، مراسم دینی این جنبش منجر به سد راه توکور یوسف بروتای، فرمانده ارتش نیجریه شد و وی دستور بازداشت تعداد زیادی از آنها را داد.»


این گزارش می‌افزاید: «در واکنش به این دستور، نیروهای جنبش فرمانده ارتش را کشتند. با وجود این ادعا، جنبش اسلامی هرگونه تعدی و دست داشتن در ترور فرمانده ارتش نیجریه را تکذیب کرد.»


از سوی دیگر به‌گفته شاهدان، در جریان حمله ارتش نیجریه به محل اقامت شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر شیعیان این کشور، نظامیان ده‌ها نفر را هدف تیراندازی مستقیم قرار دادند و بعد جنازه‌ها را با چند کامیون به گورهایجمعی منتقل کردند.


نتسانت بلی، از اعضای سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید: «ابعاد وحشتناک آنچه در آن دو روز در شهر زاریا رخ داد، تازه الان دارد روشن می‌شود. بدن‌ها مانند زباله در خیابان باقی مانده بودند و در برابر سردخانه تلنبار شده بود. بعضی از مجروحان زنده زنده سوختند.»


به گزارش فارس، گرچه ارتش نیجریه تلاش می‌کند بر جنایات خود سرپوش بگذارد، یکی از مقام‌های محلی عالی‌رتبه به کمیته تحقیق عفو بین‌الملل گفت: «در این فاجعه، 347 جسد که در میان آن‌ها اجساد کودکان و زنان نیز مشاهده می‌شد بر زمین مانده بود و نیروهای ارتش برای اینکه آثاری بر جای نماند، آن‌ها را در گورهای جمعی قرار دادند.»


یکی از شاهدان درباره مشاهداتش از آنچه در برابر سردخانه بیمارستان شهر دیده، به سازمان عفو بین‌الملل گفته است: «از دور چیز سیاهی را دیدم که شبیه تپه بزرگی بود. وقتی به آن نزدیک شدم، دیدم تلی عظیم از جنازه است که روی هم تلنبار شده‌اند. تاکنون این تعداد جنازه را یکجا ندیده بودم، به همین خاطر ترسیدم و فرار کردم. واقعا صحنه وحشتناکی بود و نمی‌توانم آن را از یاد ببرم.»


عفو بین‌الملل در گزارش خود از ارتش این کشور خواسته است که به اقداماتش اعتراف و محل دفن جنازه‌ها را اعلام کند.


بلی می‌گوید: «کاملا روشن است که ارتش نه فقط از زور غیرقانونی و بیش از حد علیه مردان، زنان و کودکان استفاده کرده و به صورت غیرقانونی صدها نفر را کشته، بلکه تلاش گسترده‌ای هم برای لاپوشانی این جنایات انجام داده است.»


در این گزارش ارتش نیجریه به قتل شبه اعدام مجروحان نیز متهم شده است.


به‌نوشته عفو بین‌الملل، یکی از ساختمان‌هایی که روز 13 دسامبر (22 آذر) هدف حمله ارتش قرار گرفت، ساختمانی بود که در نزدیکی خانه شیخ زکزاکی به‌ عنوان درمانگاه موقت استفاده می‌شد. علیو، یک دانشجوی 22 ساله نیجریه‌ای است که در جریان حمله ارتش هدف گلوله قرار گرفت و برای درمان به داخل این درمانگاه موقت منتقل شده بود.


وی می‌گوید: «در چند اتاق، تعداد بسیار زیادی مجروح وجود داشت. در یکی از اتاق‌ها و همچنین داخل حیاط هم جنازه بود. حوالی ساعت 12 ظهر بود که سربازها از افرادی که داخل بودند، خواستند که بیرون بروند، اما مردم می‌ترسیدند که خارج شوند. می‌دانستیم که اگر بیرون برویم، ما را می‌کشند. سربازان به داخل مجموعه نارنجک پرتاب کردند و بعد هم دیدم که یک سرباز از دیوار بالا آمد و به سمت داخل تیراندازی کرد.»


یکی از مادران نیجریه‌ای هم که پسر 19 ساله‌اش در جریان این حمله کشته شد، می‌گوید پسرش پیش از مرگ در تماس تلفنی به او گفته است: «آن‌ها دارند یکی یکی مجروحان را می‌کشند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب