تبلیغ توانمندیهای دانشگاهها برای جذب بیشتر دانشجوی خارجی
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: «توسعه کمی که در دو سه سال گذشته در جذب دانشجوی خارجی داشتیم، اگر چه امیدوارکننده است و در سال 94 نیز 2600 دانشجوی خارجی به صورت بورس و غیربورس جذب و به دانشگاهها معرفی شدند؛ اما باز هم نسبت به ظرفیتی که در دانشگاههای ایران وجود دارد و استعدادی که دانشگاهها برای جذب دانشجوی خارجی دارند، کم است.»
او خبر داد آن چه حوزه ستادی برای دانشگاهها دنبال میکند روانسازی پذیرش دانشجوی خارجی است. صدیقی گفت: «چه در امر اداری و چه کنسولی تلاش کردهایم جذب دانشجوی خارجی روان شود و با هماهنگی با نهادها و سازمانهای مختلف، امیدواریم در سال 95 واحدها و نهادهای کنسولی در دانشگاههای بزرگ مستقر شوند و عملا دانشجویان هم در ورود و هم در حین تحصیل مشکل خاصی از لحاظ کنسولی نداشته باشند.»
صدیقی افزود: «خوشبختانه در حال حاضر در هیچ محدودهای از کشور مشکل جذب دانشجوی خارجی وجود ندارد و همه دانشگاهها میتوانند در این زمینه اقدام کنند. علاوه بر همه اینها با تبلیغ تواناییهای آموزش عالی کشور در سایتها و در ماموریتهایی که هیئتهای مختلف دارند، امیدواریم در سال 95 جذب بیشتری صورت بگیرد. چه دانشگاههای دولتی و چه دانشگاههای غیردولتی باید تواناییهای آموزش عالی را به همه دنیا بفهمانند تا دانشجویان این کشورها با اشراف کامل ایران را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.»
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: «براساس گزارشهایی که دریافت کردهایم، واحدهای بینالملل دانشگاهها تلاش خوبی را به ویژه در منطقه انجام میدهند. امیدواریم با این حرکتها حوزه جذب دانشجو را به بهترین نحو دنبال کنیم. البته در کنار همه این مسائل، بحث ارتباطات بینالملل دانشگاههای ایران با دانشگاههای مختلف دنیا به ویژه با توجه به فضای پس از برجام خیلی جدیتر شده است. هیئتهای مختلفی که از سراسر دنیا به ایران می آیند و نیز هیئتهایی که از ایران برای گسترش مبادلات علمی، تبادل استاد و همکاری در انجام پروژههای مشترک به مناطق دیگر سفر میکنند بیشتر شده است. امیدواریم از فضای سیاسی ایران و روانشدن سیاست خارجه که بعد از برجام به وجود آمده است ما هم بتوانیم برای بینالمللیشدن دانشگاهها نهایت استفاده را ببریم.»
صدیقی گفت: «روانشدن اعزام دانشجو در اعزام کوتاهمدت دانشجویان دانشگاهها نمایان شد. به طوری که در سال 94، 67 درصد در اعزام دانشجویان برای سفرهای کوتاهمدت مطالعاتی رشد داشتهایم. این اعزامها اثر بسیار خوبی در حل مشکلات تحقیقاتی پایاننامه دکتری و هم اعتماد به نفسی که دانشجویان دکتری ما پیدا میکنند، دارد.»
او افزود: «1348 دانشجوی دکتری در سال 94 درخواست استفاده از سفرهای کوتاهمدت خارج را داشتهاند که 1110 نفر موفق شدند از این فرصت استفاه کنند و بقیه نیز در دانشگاههای داخل دورههای کوتاهمدت خود را گذراندند. این برنامه در سال 95 گسترش پیدا میکند و دانشجویان میتوانند از این امکان بیشتر استفاده کنند.»
انتهای پیام/