سال ۹۵ سال نتایج طرحهای سلامت دولت یازدهم است/ نان صنعتی جایگزین نان سنتی شود
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، رسول دیناروند،رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت به تشریح برنامههای این سازمان پرداخت و اظهار کرد: امسال سال پایانی اجرای برنامههای وزارت بهداشت است و ما عملا باید برنامههایمان را امسال به نتیجه برسانیم. در سازمان غذا و دارو نیز این نگاه وجود دارد که تلاشهایی را که طی 2.5 سال گذشته در قالب طرح تحول نظام سلامت داشتیم در سال 95 اجرایی و تکمیل شود.
وی با اشاره به اجرای سیاستهای سلامتمحور به ویژه پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر گفت: در این برنامه بحث کاهش نمک، شکر و چربی را در فرآوردههای غذایی داشتیم. بر این اساس شرکتهایی که به این اصول پایبند بودند ، نشان سلامت دریافت میکنند.
دیناروند همچنین درباره برنامه پورتال سازمان غذا و دارو یادآور شد: این برنامه را نیز در سال جدید تکمیل میکنیم و این پورتال منجر به تشخیص اصالت کالاها، شفافسازی فرآیندها، مبارزه با قاچاق و دسترسی به اطلاعات کامل کالاها برای ما میشود و کارهای نظارتی را آسانتر میکند.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات سازمان غذا و دارو ، موضوع نشانگر رنگی تغذیهای یا چراغ راهنمای تغذیهای است که قول داده بودیم تا پایان سال 94 بر روی همه فرآوردهها نصب شود البته قول ما به صورت صددرصد عملیاتی نشده، اما تا حد زیادی محقق شده است. بر این اساس هفته آینده به شرکتهایی که سیاستهای سلامتمحور را اجرا کردند نشان سلامت اهدا خواهد شد.
وی با اشاره به نام گذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی،اقدام و عمل گفت: بر همین اساس یک روز از هفته سلامت را به این شعار اختصاص دادهایم و در آن روز در مرکز رشد فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران مراسمی را به معرفی شرکتهای دانشبنیان، دارویی و تجهیزاتی اختصاص خواهیم داد.
دیناروند همچنین در ادامه این نشست درباره هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره جمع آوری برخی اقلام دارویی به ویژه واکسن گفت: هشدارهای ملی و جهانی همیشه ناشی از عوارض دارویی قاچاق و تقلب در این اقلام است که متعاقباً کشف و معرفی میشود، ولی هشدار سازمان بهداشت جهانی مرتبط به ایران نمیشود زیرا ما از آن منابع هشدار دهنده سازمان بهداشت جهانی خریدی نداشتیم. البته در طول 15 سال گذشته براساس این هشدارها برخی اقلام دارویی را از بازار جمعآوری کردیم همان طور که در سال 40 تا 70 فراخوان برای جمعآوری اقلام دارویی از بازار داریم.
90 درصد روغن مصرفی ایران وارداتی است
رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص نگرانیهای موجود در مورد مصرف روغنهای مایع گفت: نگرانی که درباره روغن جامد وجود دارد مربوط به اسید چرب ترانس آن است و مصرف این روغن هنوز هم در ایران بالاست و تنها نقطه مثبت آن پایداری حرارتی آن است، ولی آنقدر این اسید چرب ترانس روغن جامد نقطه ضعف بزرگی است که میطلبد مردم آن را مصرف نکنند و از سبد مصرف خانوار حذف شود.
رئیس سازمان غذا و دارو با نهی از مصرف غذاهای سرخ کردنی به مصرف روغنهای مفید از جمله روغن زیتون اشاره کرد و افزود: اینکه مردم روغن مصرف نکنند یک توصیه عام است مبنی بر کاهش مصرف روغن ،ولی با این وجود 30 درصد از انرژی بدن باید از چربیها تأمین شود و نمیتوان این مقوله را صفر کند و رساندن آن به صفر دلیل علمی ندارد، زیرا برخی روغنها مفید هستند مانند روغن زیتون که باید بیشتر از آن استفاده شود.
دیناروند همچنین با رد شبهه درباره تولیدات روغنهای داخلی گفت: 90 درصد روغن مصرفی ایران وارداتی است و قاعدتاً در کشور نیز این توجیه صورت میگیرد که ماده اولیه روغن وارد کشور شود، زیرا ما دانش استخراج آن را داریم.
ضعف نظارتی جدی در نان سنتی
وی درباره سلامت نان و تخلفاتی مانند استفاده از جوهر قند و جوش شیرین در نانواییها، گفت: در حوزه تولیدات سنتی مانند نانواییهایی که در کشور وجود دارد، مسئولیت نظارت مستقیم متوجه سازمان غذا و دارو نیست. بر این اساس ما تلاش کردیم که کشور و مردم را به سمت جایگزینی نان سنتی با نان صنعتی سوق دهیم چرا که در نان سنتی با ضعف نظارتی جدی روبرو هستیم و هزاران واحد تولیدی نان سنتی فقط در تهران داریم.
رئیس سازمان غذا و دارو وظیفه نظارت بر نانهای سنتی را با مسئولان بهداشت محیط وزارت بهداشت دانست و گفت: سازمان غذا و دارو نیز در حوزه نظارت بر سیلوها به ناظران این حوزه کمک میکند . 70 درصد فعالیت آزمایشگاههای ما مربوط به همین نانواییها قنادیها، بقالیها است و در این زمینه 250 آزمایشگاه نیز با ما در بخش خصوصی همکاری میکند.
مصوبه تشکیل سازمان ملی استاندارد تصویب نهایی نشده است
وی درباره مصوبه تشکیل سازمان استاندارد در مجلس نیز گفت: این مصوبه که در زمینه سازمان ملی استاندارد است هنوز نهایی نشده است و حتی ما به دو یا سه مورد از مواد این طرح ایراد گرفتیم، چرا که به نظر ما مغایر با سیاستهای مقام معظم رهبری در حوزه سلامت بوده و موجب توسعه موازیکاری در کشور میشوند.
دیناروند یادآور شد: البته هیچ یک از این موارد حتی در صورت تصویب، وظایف وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را مختل نمیکند، اما در این زمینه اعتراضات کتبی ما در مجلس شورای اسلامی به ثبت رسیده است. پیگیریها و مطالباتمان نیز مطرح شدهاند که امیدواریم موثر واقع شوند. اما این مصوبه به هیچ عنوان وظایف وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را نفی نمیکند و نگرانی ما از بابت ادامه موازیکاریهاست.
وی ادامه داد : مثلا ما میگوییم آب معدنی سالم است آنها میگویند سالم نیست. بنابراین به نفع کشور است که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو تقویت شود تا بر سلامت غذا نظارت قویتری داشته باشد در حالیکه اگر موازیکاری انجام شود ،حکایت همان ضربالمثل معروف میشود که میگویند آشپز که دو تا شد غذا یا شور میشود یا بینمک.
انتهای پیام/