دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 فروردين 1395 - 11:41
یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

کنترل نکردن قندخون خطر عفونت بینی را به همراه دارد

یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، عنوان کرد: کنترل نکردن قند خون در افراد دیابتی فرد را مستعد عفونت بینی می‌کند.
کد خبر : 77574

دکتر بابک ساعدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا با توجه به فرارسیدن هفته سلامت (اول تا هفتم اردیبهشت) درباره تاثیر بیماری دیابت و کنترل نکردن قند خون بر روی سلامت بینی، گفت: به طور کلی دیابت بر تمام ارگان‌های بدن تاثیر سوء می گذارد به گونه‌ای که این بیماری سیستم ایمنی را تضعیف و فرد را مستعد ابتلا به عفونت‌های مختلف از جمله عفونت بینی می‌کند.


این متخصص گوش، حلق و بینی، افزود: ضعف سیستم ایمنی باعث تاثیر منفی بر دفاع موضعی بینی می‌شود که ممکن است موجب تشدید سینوزیت و عدم پاسخ مناسب به درمان‌های سینوزیت شود.


وی تجویز داروهای استروئیدی را یکی از راه‌های درمان عفونت بینی دانست و عنوان کرد: اما با توجه به اینکه این دارو برای بیماران دیابتی ممنوع است درمان عفونت در این دسته از بیماران با سختی مواجه خواهد بود.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: هم‌چنین کنترل نکردن قند خون افراد را مستعد یک عفونت کشنده بینی بنام «موکورمایکوزیس» می‌کند که به شکل توده سیاه رنگ در بینی ایجاد می‌شود با علائمی مانند درد صورت، گرفتگی بینی، بی‌جسی گونه و ... همراه است که ممکن است چشم را درگیر سازد.


ساعدی درباره روش‌ درمان این عفونت کشنده و قارچی، اظهار کرد: در ابتدا باید قند خون فرد دیابتی کنترل شود و سپس توده قارچی با استفاده از آندوسکوپی برداشته شود که در این صورت نیاز است فرد به مدت 1 تا 1.5 ماه در بیمارستان بستری و داروهای ضد قارچی مصرف کند.


وی ادامه داد: درمان این بیماری با موفقیت 80 درصدی همراه است اما در برخی افراد که سیستم ایمنی تضعیف شده است عفونت می‌تواند فولیکول‌های پوست را نیز درگیر کند و به صورت جوش قرمز و دردناک بر روی بینی ظاهر شود که به افراد توصیه می‌شود این جوش را دستکاری نکنند و بهداشت فردی را به خوبی رعایت کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب