دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1395 - 11:49
یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد:

مراقب این بیماری بهاری باشید

یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه آبله مرغان در اواخر زمستان و اوایل بهار شایع می‌شود، عنوان کرد: آبله مرغان در کودکان 5 تا 9 سال شایع‌تر است و بیشتر مبتلایان در رده سنی 1 تا 4 و 10 تا 14 سال هستند.
کد خبر : 75360

دکتر فیض‌الله منصوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا با بیان اینکه آبله مرغان بیماری مسری و شایع است که در مناطقی با آب و هوای معتدل شایع‌تر است، گفت: آبله مرغان یک بیماری جهانی، بسیار مسری و نسبتا شدید است که در اواخر زمستان و اوایل بهار به صورت همه‌گیر دیده می‌شود.


وی افزود: آبله مرغان با علائم بثورات یا دانه‌های پوستی بروز می‌یابد و انسان تنها مخزن این ویروس شناخته شده است.


این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، با بیان اینکه آبله مرغان از طریق دستگاه تنفسی به افراد منتقل می‌شود، عنوان کرد: زمانی که یکی از اعضای خانواده به این بیماری مبتلا شود احتمال ابتلای سایر اعضای خانواده 70 تا 90 درصد افزایش می‌یابد.


منصوری، خاطرنشان کرد: دوره پنهان این بیماری 10 تا 21 روز است اما به صورت میانگین فردی که در ارتباط با یک بیمار مبتلا به آبله مرغان قرار بگیرد، 14 تا 17 روز به طول می‌انجامد تا علائم در وی ظاهر شود.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشان، گفت: این بیماری در هر دو جنس (زن و مرد) به صورت یکسان دیده می‌شود اما در کودکان 5 تا 9 سال شایع‌تر است.


به گفته وی؛ آماری از ابتلای بزرگسالان به آبله مرغان در کشور ما وجود ندارد، اما در کشورهای پیشرفته 10درصد مبتلایان را افراد بالغ تشکیل می‌دهند.


منصوری درباره طول درمان این بیماری، عنوان کرد: از 48 ساعت قبل از پیدایش دانه‌های پوستی و طی تکامل آن که معمولا 4 تا 5 روز به طول می‌انجامد تا خشک شدن دانه‌ها این بیماری قابل سرایت است.


وی افزود: مبتلایان به این بیماری دچار تب و بی‌حالی خفیف می‌شوند که این علائم نیز 3 تا 5 روز به طول می انجامد.


این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، خاطرنشان کرد: این بیماری در افرادی که سیستم ایمنی سالمی دارند، خوش خیم است. تعداد دانه‌های پوستی در افراد مختلف، متفاوت است به گونه‌ای که گاه ممکن است فردی درگیر دو هزار دانه پوستی شود، البته باید گفت بروز این علائم پوستی در کودکان کم‌تر است.


وی افزود: به مبتلایان توصیه می‌شود بهداشت فردی را به خوبی رعایت کنند، از خارش دانه‌های پوستی اجتناب کنند، روزانه با آب ولرم استحمام داشته باشند، طی بیماری ناخن‌های خود را کوتاه نگه‌دارند و از تماس با فرد مبتلا به شدت خودداری کنند.


منصوری در پایان خاطرنشان کرد: واکسیناسیون پیشگیری از این بیماری در کشور وجود دارد و به افراد 1 تا 12 سال که تاکنون به بیماری مبتلا نشده‌اند توصیه می‌شود جهت تزریق این واکسن اقدام کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب