دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 فروردين 1395 - 14:57

افتتاح نخستین جشنواره ملی، فرهنگی و هنری عشایر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت + تصاویر

همزمان با آغاز سال نو، نخستین جشنواره ملی، فرهنگی و هنری عشایر با هدف احیای فرهنگ غنی و اصیل محلی، معرفی آداب ورسوم عشایر و جذب گردشگران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت برگزار شد.
کد خبر : 73817

مجتبی عرب تاش دبیر اجرایی این همایش در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری آنا در مرودشت اظهار کرد: در این جشنواره علاوه بر نمایش آثار و صنایع دستی، زندگی عشایر با پختن آش، نمدمالی و قالیبافی، تهیه خوارکی‌های محلی به صورت زنده نمایش داده می‌شود.


عرب تاش هدف از برگزاری این جشنواره را احیای فرهنگ غنی و اصیل محلی، معرفی آداب ورسوم عشایر و جذب گردشگران عنوان کرد و گفت: طوایف مختلف عشایر در این جشنواره حضور دارند که علاوه بر برپایی سیاه چادر و نمایشگاه در محوطه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت به اجرای بازی‌های محلی همراه باساز ونقاره سنتی می‌پردازند و با اجرای برنامه‌های شاد کودکان توسط گروه ماهان همراه است.



وی تصریح کرد: این جشنواره تا ۱۲ فروردین ۹۵ ادامه خواهد یافت و در طول این مدت عموم مردم به ویژه میهمانان نوروزی با توجه به اینکه این دانشگاه در مسیر جاده مرودشت، تخت جمشید و آثار تاریخی تخت جمشید قرار دارد، دیدن خواهند کرد.


دبیر اجرایی این جشنواره یادآور شد: گروه‌های عشایری از استان های فارس، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، کردستان، هرمزگان، لارستان و چهارمحال وبختیاری حضور داشته و برنامه‌های خود را در قالب صنایع دستی و چگونگی ونحوه زندگی عشایر ارائه می‌دهند.



وی از دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر طه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر سید ابراهیم حسینی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت به عنوان رییس این جشنواره، دکتر سید نعمت اله موسوی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت به عنوان نائب رییس جشنواره، استاندار فارس، فرماندار و امام جمعه شهرستان مرودشت ودیگر مسئولین این شهرستان تشکر کرد.


استان فارس از مناطق مهم عشایر کشور است و بزرگ‌ترین ایل ایران (ایل قشقایی) با ۶ طایفه در فارس زندگی می‌کنند ۱۳ درصد جمعیت عشایر کشور دراستان فارس حضور دارند.



جامعه عشایری کوچنده فارس شامل سه ایل بزرگ قشقایی، خمسه و لر (لرممسنی و بویر احمد علیا) و هشت طایفه مستقل است.
عشایر فارس ۱۴۷ هزار و ۷۹۰نفر شامل ۲۷ هزار و ۲۷۹ خانوارهستند که ۴درصد جمعیت استان و۱۲ ونیم درصد جمعیت عشایر کوچنده کشور را تشکیل می‌دهند.



این عشایر سالانه بیش از ۵۷ هزار مترمربع صنایع دست‌بافت شامل قالی، گبه، گلیم و جاجیم را تولید می‌کنند.


عشایر فارس سالیانه ۲۵ هزارتن پشم هم تولید می‌کنند و تاکنون ۲۰ درصد عشایر با رضایت خود در استان اسکان یافته‌اند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب