دمشق دلایل کاهش حضور نظامی روسیه در سوریه را اعلام کرد
بهگزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا بهنقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، عمران زعبی گفت: «دوستان روس ما همچنان متعهد به ادامه مقابله با تروریسم هستند.»
وی درباره کاهش حضور نیروهای اصلی روسیه در سوریه تاکید کرد: «پیشرویهای نیروهای مسلح سوریه در بسیاری از مناطق و توقف اقدامات جنگی در این کشور و آغاز روند آشتی محلی در بسیاری از مناطق و همچنین دلایل دیگری که به فرماندهی نظامی میدانی روسیه مربوط میشود، از دلایل واقعی و اصلی اتخاذ چنین تصمیمی است.»
زعبی افزود: «دوستان روس ما به هماهنگی در سطح سیاسی و نظامی میان مسئولان سوری و روس تعهد کامل دارند که این هماهنگی در بالاترین و عمیقترین سطح درباره همه موضوعات جزئی و اساسی است.»
وی تصریح کرد: «نیروهای ارتش سوریه به توافقنامه توقف اقدامات جنگی پایبند هستند و اگر آتشبس نقض شود به آن پاسخ میدهند و برای جلوگیری از تفسیرهای شخصی باید بگویم که هیچگونه تغییری در جنبه نظامی یا سیاسی در روابط میان مسکو و دمشق ایجاد نشده است.»
در همین حال وبسایت المانیتور به نقل از ساموئل چاراپ، محقق روسی در مرکز بینالمللی مطالعات استراتژیک نوشته است که دلیل خروج ارتش روسیه از سوریه به این موضوع برمیگردد که پوتین به اهداف عمدهاش از مداخله در سوریه دست یافته است. او گفت: «هدف او، اجبار آمریکا و متحدانش برای بازگشت به میز مذاکره بود. او به این هدف دست یافت. ورای آن، دیگر حضور نظامی روسیه در سوریه منفعتی برای پوتین ندارد بلکه برای او هزینهزا است.»
صدور دستور خروج نیروهای نظامی روسی از سوریه بهوسیله ولادیمیر پوتین با استقبال آمریکا و سازمان ملل متحد مواجه شده است.
آبرائو گاسپار مارتین، رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد این اقدام روسیه را نشانهای بر همکاری خوب میان روسیه و آمریکا دانست و گفت: «خروج این نیروهای نظامی به ما نشان میدهد که این جنگ شکل متفاوتی گرفته است و این نشانه خوبی است. این امکان به لطف همکاری نزدیک میان روسیه و آمریکا به دست آمده است.»
خروج نیروهای روسیه به فاصله چند روز بعد از برقراری آتشبس در سوریه انجام میشود. این آتشبس که با توافق مسکو و واشنگتن برقرار شد، امکان ارسال کمکهای انساندوستانه به سوریه را فراهم کرده است.
روسیه از 30 سپتامبر 2015 (8 مهر) با نیروی هوایی و امکانات مستشاری خود بهطور جدیتری به کمک ارتش بشار اسد رفت. این کمکها در حالی آغاز شد که ارتش سوریه در بسیاری از جبههها مجبور به عقبنشینی شده بود و بشار اسد از کمبود نیرو برای ارتش انتقاد میکرد.
با پوشش هوایی روسیه ارتش سوریه با کمک نیروهایی از ایران و حزبالله لبنان در ماههای اخیر در شماری از جبههها دست به پیشروی زد و در حال حاضر که مذاکرات صلح در ژنو آغاز شده است، مخالفان مسلح در مجموع در موقعیتی ضعیفتر نسبت به نظام سوریه قرار گرفتهاند.
انتهای پیام/