دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 اسفند 1394 - 16:27

پژوهشگران ایرانی از جلبک، زیست‌ماده‌ای شگفت‌انگیز ساختند

محققان پژوهشگاه رویان و پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران موفق شدند از جلبک، زیست ماده‌ای شگفت‌انگیز بسازند.
کد خبر : 71810

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه رویان، پژوهشگران ایرانی زیست‌ماده‌ای کشسان و پاک‌کن مانند از جلبک ساخته‌اند که می‌توان در ترمیم آسیب‌های قلب و عروق، تاندون، مفاصل و پوست از آن استفاده کرد.


این زیست‌ماده که توجه محافل علمی جهان را جلب کرده است توسط محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی وپژوهشگاه رویان ایران، با همکاری MIT آمریکا و پلی‌مت اسپانیا ساخته شده است و انقلابی در حوزه تولید و پروتزهای بافتی محسوب می‌شود. این ماده که پلی‌یورتان یونی ابر مولکولی برپایه آلژینات (ASPU)نامگذاری شده و با ویژگی‌های بدن انسان هماهنگ است و می‌تواند خود را ترمیم کند.


پیش از این پلی‌یورتان‌ها از پلیمر‌های پرمصرف و بسیار متنوع بودند که به دلیل ویژگی‌های منحصربه فرد در صنایع پزشکی و مهندسی بافت کاربردهای گسترده‌ای داشتند. با وجود این، این مواد معمولا زیست‌تخریب‌پذیری خوبی ندارند، از مواد نفتی به دست می‌آیند و بستر مناسبی را برای رشد و اتصال سلول‌ها تامین نمی‌کنند.


از این رو، پلی‌یورتان‌های برپایه کربوهیدارت، نسل جدیدی از مواد زیست‌سازگار و زیست‌تخریب‌پذیر محسوب می‌شوند که به دلیل تولید منابع اولیه ارزان و تجدیدپذیر از یک سو و ماهیت زیست‌تخریب‌پذیر از سوی دیگر به شدت مورد توجه قرار گرفته است.


در این راستا برای نخستین بار یک شبکه پلیمری یونی ابر ساختار از واکنش یک پلی‌یورتان زیست‌تخریب‌پذیر با ماده آلژینات به عنوان یک ماده سبز، در دسترس و ارزان‌قیمت تولید شد.


نتایج این دستاورد پژوهشگران در مجله علمی معتبر Biomaterialsبه چاپ رسیده و در روزهای اخیر،خبر این یافته در زمره پربازدیدترین خبرهای مجله علمی –خبریmaterials Today قرار می‌گیرد.


ایران از جمله کشورهای فعال و توانمند در مهندسی بافت و صنایع پزشکی است. در سال‌های اخیر سرعت پیشرفت‌ها علی‌رغم تحریم‌ها و محدودیت‌های این حوزه افزایش یافته است و اکنون با ساخت این زیست‌ماده نام ایران هم‌ردیف با آمریکا در صدر دارندگان این فناوری قرار گرفته است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب