اینکه دانشجویان بدون لکنت زبان از رییس دانشگاه انتقاد کنند، بزرگترین افتخار من است/ نقادی را بر مداحی ترجیح می دهم/ اگر مدیریت نقد نشود، مدیر مستبد خواهد شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر میرزاده در ابتدای سخنان خود که پس از استماع سخنان نمایندگان بیش از 20 تشکل از سراسر کشور ایراد شد، ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه(س)، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی نهادی است که همانطور که نامش اقتضا می کند علاوه بر حفظ و ارتقای جایگاه علمی خود، به گسترش فضای آزاد اندیشی و ارزش های اسلامی نیز اهتمام ویژه ای دارد.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان پیرامون ضرورت توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به نامه حمایت 242 نماینده مجلس شورای اسلامی از این اقدام، گفت: مجلس شورای اسلامی از طیف های مختلف سیاسی تشکیل شده است و زمانی که 242 نفر از نمایندگان یعنی حدود 85 درصد از ایشان از یک اقدام حمایت می کنند، حاکی از برآورده شدن یک خواست صحیح ملی و تحقق تقاضای بالای اجتماعی توسط دانشگاه است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: واقعیت این است که منزلت خواهی و تقاضا برای ارتقای تحصیلات تکمیلی یکی از نیازهای جامعه امروز ما به شمار می رود، به همین خاطر نمی توان ضرورت توسعه تحصیلات تکمیلی را انکار و نادیده انگاشت و دانشگاه آزاد اسلامی نیز نمی تواند به این خواست ملی بی تفاوت باشد.
وی ادامه داد: مجموع دانشگاه های دولتی و غیر دولتی تنها می توانند نیاز حدود 5 درصد از متقاضیان دوره دکترا و 30 درصد از متقاضیان ورود به دوره کارشناسی ارشد را پاسخگو باشند.
افزوده شدن 11 هزار استاد دارای دکتری به اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد تا خرداد 95
دکتر میرزاده با اشاره به تامین زیرساخت های لازم برای توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از هم افزایی ایجاد شده در طرح تجمیع واحد های علوم و تحقیقات خاطر نشان کرد: جذب سالانه 5 هزار عضو هیات علمی یکی از سیاست های اصلی دانشگاه آزاد اسلامی برای اصلاح هرم هیات علمی و توسعه تحصیلات تکمیلی به شمار می رود و طبق سند توسعه تا سال 99 ، 20 هزار عضو هیات علمی به استخدام این دانشگاه در خواهند آمد که تا پایان خرداد 95 حدود 11 هزار نفر استاد دانش آموخته مقطع دکتری به اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی اضافه می شود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ اقدامی در دانشگاه آزاد اسلامی تصادفی و بدون برنامه انجام نمی شود، گفت: توسعه تحصیلات تکمیلی مطابق با اسناد بالادستی علم و فن آوری و بر اساس برنامه مصوب هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته تا پایان سال 94، تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی به 30 درصد کل دانشجویان این دانشگاه می رسد که مطابق با چشم انداز سال 1404 کشور است، به طوری که خوشبختانه در حال حاضر 56 درصد از بار تحصیلات تکمیلی کشور برعهده دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد.
وی به ایجاد و تکمیل زیر ساخت های لازم در دوره فعلی مدیریت دانشگاه اشاره کرد و احداث و تکمیل یک میلیون و هفتصد هزار متر مربع فضای سرپوشیده عمرانی و جذب حدود 11000 هیات علمی تا خرداد سال آینده را از مصادیق برنامه های دانشگاه دانست که نشانگر توجه دانشگاه به افزایش و ارتقا استانداردهای آموزش عالی است.
منتقدان از مشکلات فرهنگی و علمی دانشگاه های دیگر مطلعند که به دانشگاه آزاد خرده می گیرند؟
دکتر میرزاده با اشاره به مشکلات و ناهنجاری اجتماعی پیش آمده برای دانشجویانی که به قصد ادامه تحصیل از کشور خارج می شوند، خطاب به منتقدان توسعه تحصیلات تکمیلی گفت: کمبودها و مشکلات نمی تواند مانع توسعه تحصیلات تکمیلی باشد، آیا کسی از مشکلات واقعی دانشجویانی که به دانشگاه های درجه دو وسه کشور های منطقه برای ادامه تحصیل سفر می کنند با خبر است؟ وی با اشاره به دغدغه های فرهنگی در خصوص دانشجویان، از این منتقدان پرسید: آیا شما از مشکلات فرهنگی و علمی آنها در دانشگاه های دیگر کشور مطلع هستید که به دانشگاه آزاد اسلامی خرده می گیرید؟ آیا کیفیت دانشگاه های آسیای میانه را ارزیابی کرده اید؟
وی درپاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درخصوص سرانه فضای آموزشی گفت: آمارها نشان دهنده آن است که
سرانه فضای آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی از دانشگاه های دولتی بالاتر است. در حال حاضر بیش از 11 میلیون مترمربع فضای آموزشی مسقف و 35 میلیون مترمربع فضای غیر مسقف وجود دارد که با فعال شدن طرح های نیمه تمام این رقم به طور قابل ملاحظه ای افزایش خواهد یافت.
دکتر میرزاده در پاسخ به یکی دیگر از نمایندگان تشکل های دانشجویی گفت: اقتدار مدیریت در درستکاری و راستگویی است. در حال حاضر 11 مجموعه بر فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی نظارت می کنند. خوشبختانه در هر نقطه ای از دانشگاه اگر خلافی انجام شود سریعا فرد یا افراد مورد بازخواست و تنبیه قرار می گیرند.
دکتر میرزاده پس از شنیدن برخی از درخواست ها و مطالبات نمایندگان تشکل های دانشجویی درخصوص تخصیص بودجه و هماهنگی مسئولان دانشگاه برای برگزاری برنامه ها و کرسی آزاد اندیشی گفت: بودجه تشکل ها از سال بعد به صورت استانی و مستقیما تخصیص خواهد یافت، از این پس سعی می کنم شخصا نظارت و مراقبت بر انجام این امور داشته باشم، چرا که در دانشگاه آزاد اسلامی، دانشجو اصل و محور است.
به مشکلات و مطالبات نمایندگان تشکل ها شخصا رسیدگی میکنم
وی با بیان اینکه اگر مدیری به طور غیر قانونی و خارج از ضوابط دانشگاه و شورای عالی انقلاب فرهنگی بخواهد در امور تشکل ها دخالت کند و یا آنها را تحت فشار بگذارد قطعا مورد برخورد و بازخواست قرار خواهد گرفت از نمایندگان تشکل های دانشجویی خواست تا مشکلات، مطالبات و درخواست های خود را در اختیار دفتر پیگیری های ویژه ریاست دانشگاه قرار دهند تا وی شخصا به این امور رسیدگی کند.
دکتر میرزاده افزود: سعی ما بر این است که سال آینده اعتبارات بیشتری به تشکل های دانشجویی اختصاص داده شود و از معاون دانشجویی و فرهنگی می خواهم که از اعتبارات تخصیص یافته به حوزه آن معاونت بیش از پیش به تشکل های دانشجویان و اساتید اعتبار تخصیص دهند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: تمامی تشکل های دانشجویی با هر گرایش و سلیقه فکری و سیاسی در صورتی که درچارچوب ضوابط شورای عالی فرهنگی باشند مورد حمایت دانشگاه قرار می گیرند.
دکتر میرزاده در پاسخ به سوال یکی از فعالان دانشجویی در خصوص بخشنامه انتخاباتی رئیس دانشگاه با بیان اینکه من هم مانند هر فردی دارای یک عقیده سیاسی خاص هستم اما اجازه نمی دهم که از امکانات دانشگاه آزاد اسلامی به نفع فکر سیاسی شخصی ام کمترین مبلغی هزینه شود، گفت: دانشگاه باید محل تضارب آرا باشد و همه اندیشه ها می توانند در چارچوب قانون و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه فعالیت داشته باشند اما هرگز اجازه نمی دهیم که امکانات دانشگاه برای یک جریان سیاسی و یا یک کاندیدای خاص هزینه شود.
مردم در انتخابات نشان دادند از برخی بازی های سیاسی خسته شده اند
وی با بیان اینکه مردم هم در انتخابات نشان داده اند که از برخی بازی های سیاسی و درگیری های بی پایان خسته شده اند و راه اعتدال و پرهیز از نگاه های افراطی جناحی را برگزیده اند، ابراز امیدواری کرد این انتخاب مردم در سالی که از سوی رهبری سال همدلی و همزبانی ملت و دولت نامیده شده بود بتواند مشکلات کشور را از پیش رو بردارد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان این نشست، با بیان اینکه تمام نکات مطرح شده از سوی نمایندگان تشکل ها را یادداشت کرده است، گفت و شنود با نمایندگان تشکل های دانشجویی را یکی از بهترین جلسات کاری خود در سال جاری دانست و گفت: از اینکه می بینم دانشجویان این دانشگاه بسیار صریح و بدون لکنت زبان از رییس دانشگاه آزاد اسلامی انتقاد می کنند بسیار خرسند و خوشحالم. مدیریت ما مدیریتی نقد پذیر بوده و نقادی را بر مداحی ترجیح می دهم. اگر مدیری نقد نشود مستبد خواهد شد.
گفتنی است پیش از این دیدار دکتر میرزاده صبح روز دوشنبه با نمایندگان ریاست دانشگاه در هیات نظارت با آنان نیز به گفت و شنود پرداخت.
در ابتدای این جلسه که با حضور حجت الاسلام والمسلمین علی عسکری معاون پارلمانی، دانشیان رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه و طباطبایی مدیر کل امور شاهد و ایثارگر برگزار شد، علی قدمیاری مدیر کل دبیرخانه تشکل های اسلامی و سیاسی دانشگاه ضمن ارائه گزارشی در خصوص وضعیت و فعالیت های تشکل های دانشگاه آزاد اسلامی، نکاتی را جهت بهبود فضای فعالیت تشکل ها یاد اور شد.
انتهای پیام/