دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 اسفند 1394 - 10:04
پروانه مافی در گفت‌وگو با آنا:

خشونت‌های کلامی علیه زنان نیازمند قانون است/ سهمیه‌بندی جنسیتی باید حذف شود

منتخب مردم تهران در مجلس دهم شورای اسلامی به تشریح برنامه‌های خود در مجلس پرداخت و گفت: باید برای خشونت‌های کلامی قوانینی و مجازاتی تعیین شود زیرا وقتی افراد خود را در برابر قانون پاسخگو ندانند اختیار زبان و عمل خود را از دست می‌دهند.
کد خبر : 71389

پروانه مافی، منتخب مردم تهران،‌ ری،‌ شمیرانات،‌ اسلامشهر و پردیس در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص برنامه‌های آینده خود برای پیگیری مطالبات زنان اظهار کرد: اولین برنامه‌ای که باید در حوزه زنان مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد بازنگری قوانین تبعیض آمیز است. در مرحله بعدی باید قوانینی در جهت مبارزه با خشونت علیه زنان در دستور کار قرار گیرد، البته خشونت تعاریف و مصادیق گوناگونی از جمله خشونت خانگی، خشونت کلامی و زبانی، خشونت اجتماعی و خشونت خیابانی دارد که متاسفانه زنان همواره در معرض این نوع خشونت‌ها هستند همان‌طور که می‌دانید اخیرا نیز یکی از نمایندگان مجلس خشونت کلامی نسبت به زنان روا داشته است.


وی افزود: باید برای خشونت‌های کلامی نیز قوانینی و مجازاتی تعیین شود زیرا وقتی افراد خود را در برابر قانون پاسخگو ندانند اختیار زبان و عمل خود را از دست می‌دهند بنابراین در حوزه اجتماعی نمی‌توانند رفتارهای خود را مدیریت کنند به همین دلیل شاهدیم که هر رفتار و بیانی از آنان سر می‌زند اما وقتی قوانین به صراحتا مجازات افراد را مشخص کند تا اندازه‌ای می‌توان این رفتارهای ناخوشایند را کنترل کرد بر همین اساس این بحث مهمی است که باید در مجلس مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد.


مافی یادآور شد: زنان در دوره‌های مختلف نقش‌های ویژه‌ و چند گانه‌ای دارند به عنوان مثال زنان در دوره‌ای نقش مادری، همسری،‌ کارمندی و مدیری دارند به طوری که با ترسیم یک جدول ماتریسی نقش‌های چندگانه زنان در دوره های مختلف مشخص می‌شود. باید بتوانیم قوانینی را در جهت حفاظت و حمایت از نقش‌های چندگانه زنان تدوین کنیم به خصوص درباره تکیه بر نقش مادران و زنان خانه‌دار، زیرا قانون اساسی در خصوص وظیفه خطیر مادری در پرورش انسان‌ها نگاه جدی دارد و زنانی که در این مسیر قدم می‌گذارند باید هم‌وزن مردان در تمام عرصه‌های زندگی بدرخشند و این وظیفه‌ای‌ است که باید دنبال شود.


منتخب مردم تهران،‌ ری،‌ شمیرانات،‌ اسلامشهر و پردیس در مجلس دهم در مورد مطالبات دختران نیز تصریح کرد: امروز دختران حدود 63 درصد از دانش آموختگان دانشگاه‌ها را تشکیل می‌دهند و در دوران تحصیل مهارت آموزی‌های خوبی دارند اما عموما یا در بازار کار حضور ندارند و یا اگر شغلی هم دارند نوعی بیکاری پنهان است به این معنا که در مهارت تخصصی خود فعالیت نمی‌کنند در نتیجه پیگیری سهم دختران تحصیل کرده پس از فراغت از تحصیل در حوزه کسب و کار نیز یکی از برنامه‌های آینده است. البته به این معنی نیست که اشتغال مردان برای ما مهم نیست یا اینکه ما نخواهیم برای پسران و مردان اشتغال ایجاد کنیم بلکه به طور کلی باید موضوع کسب و کار برای زنان و مردان اولویت اول مجلس برای پیگیری قرار گیرد.


وی تاکید کرد: با توجه به اینکه من نماینده زن مجلس هستم وظایف ویژه‌ای در پیگیری مسائل و مشکلات و مطالبات زنان دارم بر همین اساس پیگیر مطالبات دختران فارغ‌التحصیل از دانشگاه هستیم، زیرا به بهر‌ه‌وری اقتصادی کشور کمک می‌کنند. با توجه به اینکه نظام جمهوری اسلامی برای تحصیل دختران دانشگاهی هزینه می‌کند بنابراین وقتی در زمان لازم، در سیستم اجتماعی و اقتصادی کشور بهره‌وری لازم را ندارند کشور متضرر می‌شود که باید از این موضوع جلوگیری کنیم.


مخالفت با سهمیه‌بندی جنسیتی


مافی ادامه داد: همچنین برخی از رشته‌های دانشگاهی در سال‌های اخیر برای دختران سهمیه‌بندی شده است بنابراین باید تلاش کنیم که این فضا را برداریم و اجازه دهیم دختران شخصا برای انتخاب رشته‌های خود تصمیم‌گیری کنند. انتخاب رشته نباید به صورت سهمیه‌بندی اعمال شود بلکه باید افراد آزاد باشند و خود انتخاب کنند. این مباحث تقریبا بخشی از اولویت‌ها و مطالبات زنان کشور است.


وی در خصوص نواقص دوره‌های قبل مجلس در حوزه زنان گفت: نگاه و نگرش همه افراد در مجالس هشتم و نهم نسبت به مسائل زنان با این دوره مجلس بسیار متفاوت است در نتیجه این تغییر نگاه و نگرش دو نوع کار و فعالیت را ایجاد می‌کند. دوره‌‌های قبل بیشتر اعتقاد داشتند که باید محدودیت‌های خاصی برای زنان ایجاد کنند و زنان فعالیت‌های داخل خانه و خانواده را دنبال کنند در حالی که این نمایندگان خود در همه عرصه‌ها فعال بودند و تنها این نسخه را برای دیگران می‌پیچیدند.


مافی ادامه داد: امروز کسانی که می‌خواهند وارد مجلس شوند، نگاه‌شان با دوره‌های قبلی متفاوت است و می‌خواهند امید و نشاط را در جامعه گسترش دهند. جوانان ما باید با نشاط اجتماعی مناسبی وارد فعالیت‌ شوند. این نشاط اجتماعی فقط در سایه مشارکت گسترده به تحقق می‌پیوندد. باید به خواسته‌های جوانان توجه کنیم که آن نیز بر پایه ایجاد اشتغال برای جوانان بدست خواهد آمد. اگر می‌خواهیم امید جوانان را افزایش دهیم باید برای آنان اشتغال ایجاد کنیم زیرا شغل فقط پول و درآمد نیست و به افراد احساس مفید و موفق بودن می‌دهد.


وی تصریح کرد: تا مشکلات اقتصادی جوانان حل نشود آرامش درونی به آنان برنمی‌گردد. باید امید و آرامش را در بین جوانان رواج دهیم و این یکی از راهبردهایی است که اصلاح‌طلبان در این دوره مجلس دنبال می‌کنند به طوری که باید آرامشی که در سیاست خارجی ما ایجاد شده در همه زمینه‌ها و عرصه‌ها نیز گسترش یابد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب