دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1394 - 15:07

ظریف: اختلافاتمان با آمریکا باقی است/ هدف مشترک در جامعه تعریف کنیم

وزیر امور خارجه کشورمان در مراسم قدردانی از خبرنگاران هسته‌ای گفت اگر ایران و آمریکا به عنوان دو قطب مخالف توانستند در قالب برجام به توافق دست یابند، «چرا نشود که ما در جامعه خودمان روی یک هدف مشترک تفاهم کنیم.»
کد خبر : 70581

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، محمد جواد ظریف،‌ وزیر امور خارجه کشورمان در مراسمی که ظهر امروز (چهارشنبه) به منظور قدردانی از خبرنگاران حوزه دیپلماسی در مذاکرات هسته‌ای کشورمان برگزار شده بود، گفت: «لازم است از منتقدان و غیرمنتقدان برای همراهی در طول 30 ماه گذشته قدردانی کنم. بدون رسانه‌های فعال، جدی و دقیق در جهان کنونی امکان پیشبرد اهداف سیاست خارجی وجود ندارد و اگر این رکن مهم مردم‌سالاری به درستی عمل نکند، مردم نمی‌توانند به خوبی از واقعیات جامعه مخصوصا از موضوعات پیچیده‌تری مانند سیاست خارجی که همه در آن تخصص ندارند،‌ آگاه باشند.»


در این مراسم که در وزارت امور خارجه برگزار شد،‌ سید عباس عراقچی،‌ مجید تخت روانچی،‌حمید بعیدی‌نژاد و بهروز کمالوندی اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای،‌ حسین جابری انصاری،‌ سخنگوی وزارت امور خارجه و غلامعلی خوشرو، سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل متحد و پرویز اسماعیلی، رئیس مرکز اطلاع رسانی دولت حضور داشتند.


وزیر امور خارجه گفت: «من به‌خوبی می‌دانم که در طول مذاکرات، دوستانی که در اتاق و صحنه مذاکره بودند یک نوع فشار و نگرانی داشتند و دوستانی که در بیرون اتاق مذاکره و در محل مذاکره حضور داشتند نوع دیگری از اضطراب و دلواپسی داشتند. مانند کسی که در بیرون اتاق عمل باشد. شاید زیباترین شکل چشم انتظاری نیز مادر پیری بود که عکس او را در شبکه‌های اجتماعی دیدیم که در کنار تلویزیون دراز کشیده و در انتظار آخرین اخبار است. او برای همه ما و کسانی که دست‌اندرکار این وظیفه سنگین هستند دعا می‌کرد.»


ظریف با اشاره به اینکه همه در توفیقی که به‌دست آمده‌است شریک هستند، بیان کرد: «در شرایط کنونی که بحث‌ها و بگو مگوها و تحلیل‌ها پایان یافته‌است و کشور تصمیمی تاریخی اتخاذ کرده‌است، این تصمیم تاریخی باید در بستر زمان منافع و فواید خود را برای کشور به ارمغان بیاورد. برای اینکه از این منافع استفاده کنیم امروز همه باید بر استفاده بهینه از شرایطی که فراهم شده است، متمرکز شویم. مردم هم به لطف خدا در حمایت و حضور همیشه در صحنه هستند.»


وی به حضور عظیم و گسترده مردم در انتخابات 7 اسفند ماه اشاره کرد و اظهار داشت: «این امر نشان‌دهنده عزم جدی مردم بود که هیچ تلاش، مشکل و دلخوری آنها را از تعیین سرنوشت خود و حضور در پای صندوق‌های رأی بر حذر نمی‌دارد و اگر حضور 73 درصدی مردم در سال 92 نبود، نمی‌توانستیم با اقتدار مذاکره کنیم و اگر حضور پرمعنای مردم در انتخابات 7 اسفند ماه نبود نمی‌توانستیم در پی برجام در جهت توسعه اقتصادی کشور و دنبال کردن سیاست‌های مقاومتی حرکت کنیم.»


ظریف خاطرنشان کرد: «مقام معظم رهبری با تدبیر خود امسال را سال همدلی و همزبانی ملت و دولت نامیده‌اند، اگر ما یک هدف مشترک را تعریف و دنبال کنیم، با هدف مشترک علارغم تفاوت‌های دیدگاهی که داریم پیش خواهیم رفت.»


رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: «اگر مذاکرات هسته‌ای را با اهداف مختلف دنبال می‌کردیم هیچ‌گاه به نتیجه نمی‌رسیدیم. ما یک هدف در مذاکرات هسته‌ای که ادامه برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران به شکلی که به ساخت بمب منتهی نشود تعریف کردیم و این هدفی بود که همه ما می‌توانستیم در آن اشتراک داشته باشیم.»


وی ادامه داد: «اگر ابن طور شده است که ایران و آمریکا که دو قطب متضاد جهان هستند به اضافه دو عضو غربی شورای امنیت و دو عضو غیر غربی و آلمان در این هدف مشترک تفاهم کرده‌اند، چرا نشود که ما در این جامعه روی یک هدف مشترک تفاهم کنیم که اکنون که برجام یک واقعیت تاریخی است، با تأیید مقام معظم رهبری اجرایی شده همه ما بکوشیم از این برجام بیشترین استفاده را در جهت تقویت منافع اقتصادی کشور داشته باشیم.»


ظریف گفت: «همه ما از منتقد و مذاکره‌کننده اگر بتوانیم در این چارچوب، خودمان را منسجم کنیم و دیدگاه و نگاهمان به آینده منسجم باشد، این امکان را خواهیم داشت که بهترین بهره‌برداری را کرده و تمام اختلاف‌نظرها را تبدیل به اهدافی برای رسیدن به هدف مشترک کنیم. دنبال این نباشیم که به یکدیگر خرده بگیریم، به دنبال این باشیم که به هم کمک کنیم. همه ما با دقت و نگرانی اجرای تعهدات را رصد می‌کنیم. اما رصدکردن تعهدات به معنای مچ گرفتن از هم نباشد بلکه به معنای رصد اجرای تعهدات باشد. اگر این هدف را دنبال کنیم یقین داشته باشید دوستان شما در وزارت امور خارجه اگر جدی‌تر موضوع را دنبال نکنند به آن هدف علاقمند هستند.»


وی ادامه داد: «اگر این هدف شکل بگیرد نیازی نیست که ثابت کنیم برجام خوب یا بد بود. برجام خوب یا بد به تأیید رهبری رسیده است و رد هم نمی‌‌شود. راهکارهایی وجود دارد که اطمینان حاصل کنیم که اگر منافع ملی اقتضا کرد بازگردیم و اطمینان می‌دهم که سرعت بازگشت ما از طرف مقابل سریعتر است و همین بزرگ‌ترین تضمین تداوم حیات برجام است.»


وزیر امور خارجه بیان کرد: «ساختمان تحریم به هم خورده است و اکنون یک روز نمی‌گذرد که هیئتی در تهران نباشد. البته کسانی که سر مخالفت دارند می‌گویند چرا این همه هیئت به ایران می‌آید. شما دوستان عزیز مگر نمی‌گفتید تحریم‌ها چرا برطرف نشد؟ شد. حالا نباید به گذشته بازگشت. ما هم معتقدیم این هیئت‌ها برای سرمایه‌گذاری بیایند و گشایش روابط و علم و فناوری و قرار گرفتن ایران در چرخه توزیع بین‌المللی مد نظر باشد که تحریم غیر ممکن شود. نمی‌خواهیم واردات کالاهایی صورت گیرد که مانند گذشته ما را آنچنان متکی به واردات بکند که حتی تولید را هم شامل تحریم کند.»


وزیر امور خارجه کشورمان بیان کرد: «از این به بعد همه آنچه باعث شد برجام به نتبجه برسد هدف است. اختلافات ما با آمریکا تمام نشده است . ما اتفاقا مبنای قدرت خود را در این می‌بینیم که دیدگاهی متفاوت از دیدگاه نظام سلطه داشته باشیم. این لایه قدرت و حقوق بین‌الملل است. اما علی رغم اختلاف توانستیم یک حوزه هدف مشترک تعریف کنیم و به نتیجه برسیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب