جشنی به افتخار نیکوکاری/ برگزاری بیستوششمین جشن نیکوکاری در روزهای ۱۲ تا ۱۴ اسفند
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، هرسال با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال زنگ جشن نیکوکاری نواخته میشود و کمک به نیازمندان و فقرا را به ما تلنگر میزند در حالی که این سنت حسنه نباید محدود به روزها و دوره زمانی خاصی از سال باشد و هر روز باید در حد بضاعت دست ناتوان و نیازمندی را گرفت.
امروز نخستین روز از بیستوششمین جشن نیکوکاری است که میتوانیم با بخشیدن هدایای نقدی و غیر نقدی دل بسیاری از فقرا و نیازمندان را شاد کنیم و آرامش و نشاط را به خانوادههای نیازمندتحت پوشش کمیته امداد بازگردانیم.
برهمین اساس مصطفی خاکسار، معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) از فعالیت ۶۵ هزار پایگاه کمیته امداد در جشن نیکوکاری خبر داد و گفت: میکوشیم اهداء کمکهای مردمی به نیازمندان تا یک هفته پس از برگزاری جشن و پیش از فرارسیدن سال جدید صورت گیرد.
خاکسار به ارائه آماری در خصوص کمکهای مردمی جمعآوری شده جشن نیکوکاری در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در جشن نیکوکاری سال ۹۳ ، ۸۲ میلیارد تومان کمکهای نقدی و غیر نقدی از مردم جمعآوری شد و همچنین در پایگاههای آموزش و پرورش حدود ۲۳ میلیارد تومان جمعآوری شد که البته طبق تفاهمنامهای که کمیته امداد امام خمینی با وزارت آموزش و پرورش دارد این وزارتخانه موظف است مبالغ جمعآوری شده را در راستای مفاد تفاهمنامه به نیازمندان اختصاص دهد.
نیکوکاری فقط کمک مادی به فقرا نیست
افسر افشار نادری، جامعه شناس و استاد دانشگاه درهمین رابطه به خبرنگار آنا گفت: باید از سوی دستگاههای دولتی و سازمانهای مردم نهاد بستههای تشویقی در نظر گرفته شود تا مردم به سمت احسان و نیکوکاری گرایش پیدا کنند.
وی افزود: نیکوکاری یک ویژگی انسانی و فطری است که باید با حمایت و تشویق، توجه خیرین بیشتری را نسبت به این امر خیرخواهانه جلب کرد اما متاسفانه میبینیم که خیرین و نیکوکاران ما هیچ وقت مورد تشویق و حمایت قرار نگرفتهاند. برای برنامهریزی افزایش نیکوکاری در سالهای آینده باید از سیاستهای تشویقی استفاده کنیم.
افشار نادری یادآور شد: در روزهای اخیر یوهان اشنایدر آمان، رئیس جمهور سوییس پس از حضور در ایران به موسسه خیریه محک رفت و از نزدیک کودکان سرطانی این موسسه خیریه را ملاقات کرد. این عملکرد رئیس جمهور سوییس نشان میدهد که کارهای خیریه و نیکوکاری آنقدر در نظر این فرد با ارزش بوده که نه برای سیاست و اقتصاد بلکه برای تقدیر از حامیان محک در این موسسه حاضر شده است زیرا محک چهارمین خیریه جهان شناخته میشود.
وی یادآور شد: در حالی که در این چند دوره هیچیک از رئیس جمهورها و مقامات کشور ما یک بار هم از موسسه محک بازدید نکردند. با توجه به ارزش نیکوکاری و خیرین باید حمایت از این روز را ارزش بدانیم.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: نمیتوان مردم را با وعده بهشت نسبت به احسان و نیکوکاری جلب کرد بلکه باید برای مردم انگیزه ایجاد کرد. مشکل امروز ما این است که نمیدانیم باید به چه کسی کمک کنیم، به متکدیان سر چهار راه که نمیتوان کمک کرد چون در اخبار آمده که برخی از آنها ماهانه حدود ۱۰ میلیون تومان درآمد دارند، امروز کسانی نیازمند واقعی هستند که آنقدر با شرافت و آبرو زندگی میکنند که هیچکس متوجه نیاز و فقر آنان نمیشود.
افشار نادر تصریح کرد: دولت باید طبقات نیازمند و ناتوان اقتصادی را شناسایی و آنان را به صورت قانونمند جمع آوری کند، حمایتهای مادی و مالی خود را از آنان دریغ نکند و مردم باید نسبت به نیازمند و دستگاه کمک کننده به نیازمندان اعتماد واقعی پیدا کنند و نیکوکاری فقط شامل کمک های نقدی و غیرنقدی به نیازمندان نیست.
مستمری دولت کفاف زندگی مددجویان را نمیدهد
پیش از این علی محمد ذوالفقاری، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره اینکه در آینده نزدیک خدمات درمانی به مددجویان کاملاً رایگان خواهد شد، گفته بود یارانه نقدی و مستمری دولت به مددجویان به هیچ عنوان پاسخگوی هزینههای آنان نیست. در حال حاضر خانوادههای تحت پوشش امداد مشکلات پیچیدهتری از مسائل اقتصادی دارند.
وی با تأکید بر اینکه در دوران تحریم حجم نیازمندان بیشتر شده بود، گفت: توجه به فقرا بایستی در چند بعد انجام بپذیرد و در واقع پرداخت یارانه نقدی به تنهایی نمیتواند مشکلات مددجویان را برطرف کند حتی اگر میزان یارانه افزایش یابد.
جشن نیکوکاری از امروز به مدت سه روز در سراسر کشور برگزار میشود.
انتهای پیام/