دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1394 - 10:26
گزارش آنا از خودکفایی دو خواهر مددجوی کمیته امداد امام خمینی(ره)؛

بلوک بلوک زندگی/ سکینه و بدری؛ از مستمری‌بگیری تا کارگاه بلوک‌زنی + تصویر

پدر که به رحمت خدا رفت، بی‌سرپرست و دست‌خالی ماندند با مادری که برای تامین هزینه زندگی خود و چهار فرزندش به اجبار به دست‌فروشی مشغول شد. چیزی نگذشت که خانواده پنج نفره منصوری تحت پوشش کمیته امداد امام‌خمینی‌(ره) قرار گرفت اما امروز این دختران بلوک‌زن به حدی خودکفا و توانمند شده‌اند که برای چهار کارگر شغل ایجاد کرده و با سایر بلوک‌زن‌های گناوه رقابت می‌کنند.
کد خبر : 69086

مهرو ماهر، گروه اجتماعی- از 20 سال پیش که پدرشان را از دست دادند تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار گرفتند اما امروز چنان خودکفا شده‌اند که چهار خانواده دیگر را در کارگاه خود به کار گرفته و آنان را بیمه کرده‌اند.


بدری و سکینه دو خواهر اهل گناوه استان بوشهر که روزهای خود را در زمین دو هزار متری به بلوک زنی می‌گذرانند حرفه‌ای سخت و مردانه را برای خود انتخاب کرده اند که شاید هیچ کسی در این روزگار آن را با روحیات و احساسات لطیف زنانه مناسب نداند.


امروز زمینی به وسعت حدود دو هزار متر در اواسط جاده قدیم گمرک بندر گناوه کارگاه تولید بلوک‌های سقفی سیمانی است که توسط این دو خواهر اداره می شود. سکینه 32 ساله و بدری 40 ساله تمام امور این کارگاه را بر عهده دارند، دخترانی که تنها دارایی‌شان یک خودرو 206 اقساطی بود.


حجب و حیا خواهر کوچک‌تر اجازه نمی‌دهد در مورد نحوه کارشان توضیح دهد و بیان تمام ماجرا را به بدری خواهر بزرگتر واگذار می کند. بدری می گوید: یک روز تصمیم گرفتیم پژو 206 را بفروشیم و با خرید این زمین و راه اندازی کارگاه تولیدی بلوک و تیرچه به برادرانمان کمک کنیم. آن روز تنها یک مجوز از وزارت صنعت و معدن داشتیم و کلی امید و آرزو؛ چون از کودکی تحت پوشش کمیته امداد بودیم برای دریافت وام اشتغال به امداد استان مراجعه کردیم و توانستیم 30 میلیون تومان وام در قالب صندوق اشتغال نیازمندان و پنج میلیون تومان از طریق منابع بانکی دریافت کنیم.


خواهر بزرگتر که اداره همه کارهای کارگاه را بر عهده دارد، می‌گوید: بعد از دریافت وام به کمک دو برادرمان این کارگاه را راه اندازی کردیم و امروز سرمایه ما در این کارگاه از 45 میلیون به حدود 150 میلیون تومان رسیده است و حتی چهار کارگر را در این کارگاه مشغول به کار کرده‌ایم.


وقتی علت و انگیزه انتخاب این شغل از آنان می پرسم، می‌گویند علت مشخصی نداشت اما چون برادرانمان در این حرفه مشغول به کار بودند می‌خواستیم کاری را شروع کنیم که بتوانیم هم باری از دوش خانواده برداریم و هم به برادرانمان کمک کنیم.



آنها محکم و با اراده پا به پای برادرانشان کار می‌کنند و می‌گویند: در حال حاضر این تیرچه و بلوک‌ها را به صورت سفارشی آماده نمی‌کنیم و هر روز به میزانی که می‌توانیم بلوک بزنیم در کنار میدان اصلی شهر آنها را به قیمت 360 تومان می‌فروشیم میدانی که اغلب رقبای ما نیز در آنجا مصالح ساختمانی و بلوک‌های خود را عرضه می‌کنند.


بدری تاکید می‌کند که بسیاری از تولیدکنندگان بلوک از کیفیت کار خود کم می‌کنند اما با توجه به اینکه بازار ما رقیب دارد سعی داریم کار خوب و با کیفیتی را عرضه کنیم به همین دلیل به درآمد فعلی قانع هستیم. البته اگر امروز حقوق کارگران و اقساط وام‌های کمیته امداد و سایر هزینه‌ها را از میزان درآمد خود کسر کنیم به صورت ماهانه برای هر کدام از ما مبلغ یک میلیون تومان باقی می‌ماند البته این مبلغ همزمان با فصول مختلف و میزان ساخت و سازهای مردم کم و زیاد می‌شود اما در کل راضی هستیم.


این دختر موفق و کارآفرین با رضایت و خشنودی از خودکفا شدن خانواده و حذف مستمری کمیته امداد حرف می زند و می‌گوید: پس از راه اندازی این کارگاه خودکفا شدیم و هر ماه به جای 100 هزار تومان مستمری کمیته امداد حدود یک میلیون و 500 هزار تومان در آمد داریم.



بدری می‌گوید: به تازگی در شهر گناوه دفتر فروش بلوک و تیرچه را به صورت رسمی اجاره کرده ‌ایم اما نیاز داریم که تجهیزات بیشتر و جدیدتری مانند دستگاه بلوک سقف را خریداری کنیم تا بتوانیم کار خود را توسعه دهیم و باید یک مغازه برای فروش بلوک‌های سیمانی داشته باشیم تا مجبور نباشیم بلوک‌ها را مانند بساط دست‌فروشی دور میدان بفروشیم چون در همین منطقه گناوه حدود 50 تا 60 کارگاه رقیب داریم.


این دو دختر کنگانی تنها نمونه‌ای از هزاران دختر موفق تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند که با عزم و اراده راسخ خود توانستند اداره امور زندگی خود را بر دوش گرفته و خودکفا شوند.


این دو خواهر نمونه‌ای از افرادی هستند که هرچه دارند از تلاش‌ها و ایده‌های خودشان است. این گزارش داستان موفقیت است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۱۳ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۵
۰
عالی بود و امیدوارکننده.
حتی برای منی که مشغولم دراین حرفه .
اما واقعا جای پیشرفت خیلی زیادی داره باوجودسرمایه اولیه.
متشکرم
سجاد محمدپور
United States of America
يکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۰:۲۶
۰
سلام در مورد کارگاه راهنمایی میخواستم ممنونم
قالیشویی ادیب