دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1394 - 10:21
در جشنواره کارآفرینان برتر دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان

امیرتیموری:‌ رفع گسست میان صنعت و دانشگاه جز با تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد مراکز رشد میسر نیست

نخستین جشنواره کارآفرینان برتر دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در واحد رشت برگزار شد. در این جشنواره تاکید شد که رفع گسست میان صنعت و دانشگاه جز با تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد مراکز رشد دانشگاهی میسر نخواهد بود.
کد خبر : 67509

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از رشت، دبیر هیأت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در این مراسم که با حضور داود ثمری مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان، معاونان و مسئولان واحد‌ها و مراکز آموزشی استان و جمعی از کارآفرینان دانشگاهی برگزار شد، گفت: «جشنواره کارآفرینی در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی و در بحث تجاری سازی تولید ثروت از علم و در بعد کلان علم نافع در دانشگاه آزاد اسلامی کلید خورد.


دکتر علیرضا امیرتیموری ادامه داد: «ضرورت این مجموعه در دانشگاه آزاد اسلامی احساس می‌شد چرا که واژه کارآفرینی به شکلی که اکنون مطرح است مورد توجه قرار نگرفت.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با بیان اینکه دانشگاه‌های دنیا از بدو تأسیس در چهار نسل طبقه بندی خواهند شد، اظهار کرد:«دانشگاه‌های نسل اول آموزشی، نسل دوم پژوهشی و نسل سوم به مراکز خلاق و نوآور تبدیل شدند. امروزه شاهد آن هستیم که دانشگاه‌های موفق در نسل چهارم باید کارآفرین باشند. متأسفانه در کشور ما دانشگاه‌ها جایی بین نسل دوم و سوم گیر کرده‌اند.»


فلاح باقر شیدائی: ۲۹ طرح از استادان و دانشجویان دانشگاه‌های استان گیلان برای شرکت در این جشنواره ارسال شده بود که پس از داوری هشت طرح بر‌تر انتخاب شده است

این استاد دانشگاه افزود: «اینکه دانشگاه‌هایی نظیر MIT و استنفورد دارای پانزده اقتصاد بر‌تر دنیا هستند ولی دانشگاه‌های کشور ما علی‌رغم داشتن تولیدات کمی بالا در این عرصه توفیقاتی نداشتند، نشان از وجود یک نقص جدی در سیستم آموزش عالی کشور دارد.»


امیرتیموری تصریح کرد: «رفع گسست میان صنعت و دانشگاه جز با تقویت شرکت‌های دانش بنیان و ایجاد مراکز رشد دانشگاهی میسر نخواهد بود. این مهم با هوشمندی آقای دکتر میرزاده با محور قرار دادن مراکز رشد دانشگاهی و تأسیس شرکت‌های دانش بنیان، جزء اولویت‌های اول دانشگاه آزاد اسلامی بوده و خواهد بود.»


وی ادامه داد: «به لطف پروردگار و با درایت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و حمایت‌های همه جانبه آیت الله هاشمی رفسنجانی، دانشگاه آزاد اسلامی جهش بزرگی را به سوی یک دانشگاه کارآفرین داشته که ثمرات این تلاش‌ها در آینده نه چندان دور به بار خواهد نشست.»


معاون پژوهش و فناوری واحد رشت و دبیر جشنواره کارآفرینان بر‌تر دانشگاهی استان گیلان هم گفت: «۲۹ طرح از استادان و دانشجویان دانشگاه‌های استان گیلان برای شرکت در این جشنواره ارسال شده بود که پس از داوری هشت طرح بر‌تر انتخاب شده است.»



دکتر حسین فلاح باقر شیدائی افزود: «صاحبان طرح‌های بر‌تر شامل چهار طرح دانشجویی و چهار طرح استادان از دانشگاه‌های آزاد اسلامی واحد لاهیجان، رشت، دانشگاه گیلان و پارک علم و فناوری استان گیلان در این جشنواره تجلیل شدند.»


فلاح باقر شیدایی، شناسایی استعداد‌ها، در زمینه کارآفرینی را از اهداف برگزاری این جشنواره عنوان و اظهار کرد: «در جریان برگزاری این جشنواره طرح‌های دانش بنیان در زمینه‌های کشاورزی، فنی و مهندسی، علوم شیمیایی و... به نمایش گذاشته شده است.»


وی خاطرنشان کرد: «در برگزاری جشنواره کارآفرینان بر‌تر دانشگاهی استان گیلان پارک علم و فناوری، اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی، دانشگاه گیلان و واحد‌ها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی استان همکاری داشتند.»



پس از اهدای جوایز، شرکت کنندگان از نمایشگاه یک روزه محصولات دانش‌بنیان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهش و فناور استان گیلان بازدید کردند.



در این نمایشگاه غرفه‌هایی از واحد‌های دانشگاهی لاهیجان، رشت، لشت نشاء و زیباکنار و پارک علم و فناوری استان گیلان حضور داشتند. نمایش و تست ماشین «چیبو» تیم کمیکار دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و نیز پرواز پرنده عمود پرواز ساخته شده از سوی یکی از هسته‌های فناور مستقر در مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان از دیگر برنامه‌های اجرا شده در این نمایشگاه بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب