دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 بهمن 1394 - 16:33
محمد جواد دهقانی اعلام کرد

ایران برترین کشور منطقه در استناد به مقالات

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اعلام کرد بررسی تعداد کل استنادهای صورت گرفته به تولیدات علمی کشور در سال ۲۰۱۴ در دو پایگاه استنادی اسکوپوس و آی.اس.آی نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران به برترین کشور منطقه تبدیل شده است.
کد خبر : 67482

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر محمد جواد دهقانی گفت: «بررسی تعداد کل استنادهای صورت گرفته به تولیدات علمی کشور در سال ۲۰۱۴ تا تاریخ ۱۶/۱۱/۱۳۹۴ در دو پایگاه استنادی اسکوپوس و آی.اس.آی نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران به برترین کشور منطقه تبدیل شده است.»


او افزود: «هر چند کمیت تولید علم نسبت به ترکیه کمتر است، اما کیفیت تولیدات علمی ایران بالاتر از ترکیه است. بررسی تولید علم ایران و ترکیه در معتبرترین مجلات بین‌المللی نمایه شده در پایگاه استنادی تامسون رویترز (آی.اس.آی) این واقعیت را به خوبی نشان می‌دهد.»


دهقانی گفت: «سهم ایران از کل استنادهای دنیا در سال ۲۰۱۰ حدود ۰.۹ درصد بود و این رقم در سال ۲۰۱۴ به حدود ۱.۴ درصد از کل استنادهای دنیا رسیده است. اما برای ترکیه این وضعیت کاملا متفاوت است و تولید علم ترکیه از لحاظ کیفی افت داشته است. سهم ترکیه از کل استنادهای دنیا در سال ۲۰۱۰ حدود ۱ درصد بود که از این سال تا ۲۰۱۴ سهم ترکیه ثابت مانده است.»


او افزود: «در طول پنج سال اخیر سهم ایران از کمیت تولید علم دنیا حاصل از انتشار مدارک در معتبرترین مجلات بین‌المللی به طور مرتب افزایش یافته است. در سال ۲۰۱۰ سهم ایران از تولیدعلم دنیا به حدود ۱.۱ درصد رسید. در سال ۲۰۱۴ جمهوری اسلامی ایران حدود ۱.۵ درصد از علم دنیا را تولید کرد.»


کیفیت علم تولید شده که با شمارش میزان استفاده و یا میزان استنادها به مقالات سنجیده می‌شود یکی از مهمترین عوامل مرجعیت علم بین‌الملل هستند. مرجعیت علمی و فناوری اولین بند از سیاست‌های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب