دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مرداد 1401 - 12:35

اولیایی: آقایان در وزارت ورزش عاشق مالکیت پرسپولیس و استقلال هستند/حذف لیگ برتر تیر خلاص AFC است

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال گفت: اگر باشگاه‌های ایرانی نتوانند استانداردهای لازم را داشته باشند خطر حفظ لیگ برتر از فهرست AFC وجود دارد.
کد خبر : 671460
شهرآورد 98

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس کمتر از یک ماه فرصت دارند تا مدارک خود را برای دریافت مجوز حرفه‌ای به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارائه کنند. کاظم اولیایی درباره این موضوع اظهار کرد: لیگ قهرمانان آسیا به خاطر برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر یک فصل عقب افتاده و شاید این موضوع به سود فوتبال ایران باشد چون به غیر از سپاهان و فولاد خوزستان، دیگر باشگاه‌های ایرانی مجوز حرفه‌ای ندارند. از سویی دیگر این موضوع می‌تواند تهدید بزرگی برای لیگ برتر فوتبال ایران تلقی شود چون تنها دو باشگاه استانداردها را رعایت کرده‌اند و خطر حذف شدن لیگ وجود دارد. عدم رعایت استانداردهای ملی و بین‌المللی باعث خواهد شد تا لیگ ایران از فهرست لیگ‌های دارای استاندارد AFC خارج شود که این اتفاق تیر خلاصی بر پیکر فوتبال باشگاهی ایران برای حضور در رقابت‌های آسیایی خواهد بود.


وی ادامه داد: درباره باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس باید گفت اشتباه بزرگ را رئیس سازمان خصوصی سازی انجام داد. برای خودنمایی این دو باشگاه به صورت علنی وارد فرابورس شدند تا رسماً اعتراف کنیم آنها دولتی هستند. در سند تحول دولت سیزدهم به درستی کارشناسی شده بود و تفکیک مالکیت از مدیریت صورت گرفت اما شکل واگذاری دو باشگاه بزرگ پایتخت کدهای لازم را به AFC داد تا بداند هر دو باشگاه دولتی هستند و در حال حاضر هم ۹۰ درصد از سهام سرخابی‌ها در اختیار دولت باقیمانده که بر اساس آن مانع بسیار بزرگی برای صدور مجوز حرفه‌ای تراشیده شده است. از طرفی دیگر به کنفدراسیون فوتبال آسیا اطلاع دادیم مالک هر دو باشگاه یک نهاد است و چون AFC برای جلوگیری از هرگونه تبانی، اجازه نمی‌دهد دو باشگاه با مالک مشترک وارد مسابقات شوند عملاً سرخابی‌ها نمی‌توانند مجوز حرفه‌ای بگیرند.


مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال با انتقاد از فقدان VAR برای باشگاه‌های ایرانی عنوان کرد: جای تعجب دارد که چرا نتوانسته‌ایم سیستم کمک داور ویدئویی را به ظرفیت‌های باشگاهی اضافه کنیم. ایران در بسیاری عرصه‌ها دارای رتبه‌های مناسب جهانی تکنولوژی است اما در این زمینه از بسیاری کشورهای جا مانده‌ایم. با توجه به توانمندی‌هایی که بسیاری از آنها اثبات شده واقعاً عجیب است که در قعر جدول VAR هستیم و باید در این زمینه وزارت ورزش و جوانان وارد عمل شود چون ورزشگاه‌ها در اختیار دولت است و فدراسیون فوتبال بهره‌بردار محسوب می‌شود. آقایان در وزارتخانه عشق مالکیت هستند و ورزشگاه‌ها را به بخش خصوص واگذار نمی‌کنند تا عامل عقب‌ماندگی فوتبال در زمینه VAR باشند. فدراسیون مستأجر وزارت ورزش شمرده می‌شود و گام‌های لازم را برای رفع این معضل نمی‌بینم. فقط شاهد اظهارنظرهایی هستیم که به نتیجه منجر نمی‌شود و سیستم کمک داور ویدئویی را به فوتبال ایران اضافه نمی‌کند.




بیشتر بخوانید:





اولیایی با تأکید بر این نکته که در فوتبال ایران اراده‌ای برای رسیدن به استانداردهای بین‌المللی نمی‌بیند، خاطرنشان کرد: متاسفانه به جای اجرای کار شاهد سخنرانی و مصاحبه هستیم. در واقع به جای دیدن عمل فقط حرف شنیدیم. به جای آنکه شاهد آینده‌نگری باشیم و اقدامات بنیادی صورت گیرد به گذشته رجوع می‌کنیم و در حال کنکاش اتفاقاتی هستیم که دردی را دوا نمی‌کند. باید افت‌ها را از بین ببریم و به جای اتلاف وقت به دنبال رفع نواقص باشیم. بسیار حیف است که فوتبال ایران فاقد VAR باشد در حالی که فواید بسیار زیادی برای بالا بردن سطح کیفی مسابقات باشگاهی و ملی دارد. بیشتر کارهایی که صورت می‌گیرد نمایشی است و اصلاً اراده‌ای برای استانداردسازی باشگاه‌ها دیده نشده است. بنابراین فرصت یک ساله‌ای که جام جهانی به باشگاه‌های ایرانی داده فرصت آنچنانی برای رسیدن به مجوز حرفه‌ای نیست.


انتهای پیام/۴۰۴۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب