دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مرداد 1401 - 13:59

دوومیدانی‌کارانِ از نفس افتاده/ چه کسی مقصر لغو اعزام به مسابقات جهانی بود؟

دوومیدانی‌کاران جوان از اعزام به مسابقات جهانی بازماندند و فدراسیون دوومیدانی این موضوع را به نبود بودجه و نداشتن ویزا ربط داده‌اند.
کد خبر : 671346
مسابقات قهرمانی دو و میدانی باشگاه‌های کشور

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، مسابقات دوومیدانی قهرمانی جوانان جهان از ۱۰ تا ۱۵ مردادماه به میزبانی کلمبیا برگزار می‌شود و دوومیدانی‌کاران ایران برای حضور در این مسابقه پنج سهمیه داشت. سارینا ساعدی در پرش سه گام، علی امیریان در دوی ۸۰۰ متر، سمیر اقبالی در ۳۰۰۰ متر مانع، ارشیا مصدقی در پرش با نیزه و ارسلان قشقایی در پرتاب وزنه سهمیه این مسابقات را کسب کرده‌ بودند اما اعزام آنها لغو شد.


بدون شک لغو اعزام به مسابقات جهانی آن هم در رده پایه یکی از اتفاقات تلخ در هر رشته ورزشی است؛ دوومیدانی مادر رشته‌های ورزشی است و عدم اعزام دوومیدانی‌کاران در رده جوانان به رده بزرگسالان هم ضربه می‌زند. البته فدراسیون دوومیدانی در توجیه عدم اعزام ملی‌پوشان به مسابقات جهانی بحث عدم ویزا از سوی آمریکا برای رسیدن به کلمبیا را مطرح کرد در صورتی که این فدراسیون می‌توانست بدون نیاز به ویزا دوومیدانی‌کاران جوان را به مسابقات جهانی اعزام کند. ضمن اینکه سال گذشته مسابقات کسب سهمیه المپیک در رشته وزنه‌برداری به میزبانی کلمبیا برگزار شد و چطور وزنه‌برداران کشورمان توانسته‌اند به این مسابقات اعزام شوند و تنها دوومیدانی‌کاران مشکل ویزا داشته‌اند. البته بحث کمبود اعتبارات هم یکی دیگر از دلایل عدم اعزام دوومیدانی‌کاران به مسابقات جهانی بود که در واقع می‌توان آن را اصلی‌ترین دلیل دانست.


تیمور غیاثی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره کوتاهی فدراسیون دوومیدانی در اعزام دوومیدانی‌کاران گفت: فدراسیون تمام تلاش خود را به کار گرفت اما مشکلات خیلی زیاد است و در نهایت همین موضوع هم باعث شد تا دوومیدانی‌کاران جوان به مسابقات جهانی اعزام نشوند. بدون شک عدم اعزام آن‌ها به مسابقات جهانی در وهله اول به دوومیدانی ضربه می‌زد. اما متاسفانه برخی مشکلات باعث به وجود آمدن چنین اتفاقی شد.


وی گفت: در حال حاضر اوضاع اقتصادی بسیار بد است و وزارت ورزش و جوانان هم توجه کمی به رشته دوومیدانی دارد. با وجود اینکه وزیر ورزش و جوانان از خانواده دوومیدانی است اما به لحاظ مالی و حمایت از رشته دوومیدانی کم‌لطفی‌هایی صورت گرفته است. رئیس فدراسیون هم به دنبال اسپانسر است اما همانطور که گفتم با وضعیت افتصادی که الان جامعه با آن درگیر است، جذب اسپانسر هم مشکلات خاص خودش را دارد. اسپانسرها برای رشته‌ای مثل فوتبال به دلیل وجود واسطه و دلال ورود می‌کنند اما در رشته دوومیدانی خیلی کم پیش می‌آید ورود کنند. ما خودمان هم به‌عنوان پیشکسوت دوومیدانی از این شرایط ناراضی هستیم و اکثرا کمیته ملی المپیک به این رشته کمک می‌کند. متأسفانه در بحث ویزا هم خیلی از کشورها کارشکنی می‌کنند و مشکل‌ درست می‌کنند.


وی گفت: برای مسابقات قبلی تنها هزینه بلیط دوومیدانی‌کاران ۱۲ میلیارد تومان شده بود؛ یک فدراسیون به تنهایی نمی‌تواند از پس این هزینه‌ها بربیاید و باید در کنار حمایت‌های دولت، بخش خصوصی هم به آن‌ها کمک کنند. من امیدوارم حداقل برای مسابقات پیش‌رو بازی‌های کشورهای اسلامی شرایط کمی بهتر شود. خوشبختانه برای این مسابقات سهمیه دوومیدانی افزایش پیدا کرده و همین موضوع یک قدم رو به جلو است. امیدوارم در این مسابقات سه تا چهار مدال کسب کنیم که شرایط در این رشته کمی بهتر شود.


پیشکسوت دوومیدانی در پاسخ به این سوال که آیا فدراسیون در اعزام تیم کم‌کاری کرده است، گفت: فدراسیون همه تلاش خود را به کار گرفت. اما همانطور که گفتم مشکلات زیاد بود. دوومیدانی‌کاران ما حق دارند از این شرایط ناراضی باشند، به هر حال ورزشکاران نیاز به انگیزه دارند و اگر به مسابقات اعزام نشوند دیگر نمی‌تواند تمرینات را با جدیت پیگیری کنند. من به همه آن‌ها حق می‌دهم که از این موضوع ناراحت باشند؛ البته من از عملکرد تیم ریاست فدراسیون دوومیدانی هم کمی گلایه دارم و معتقدم اطرافیان رئیس فدراسیون کمی ضعیف کار می‌کنند. با این حال دوومیدانی نیاز به انگیزه و توجه دارد و امیدوارم وزارت ورزش و جوانان به این رشته بیشتر توجه کند.


انتهای پیام/۴۰۵۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب