مالیات دستگاه کارتخوان در سال 1401 چقدر است
به گزارش خبرگزاری آنا در سالهای اخیر قانونی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که طبق این قانون، بانک مرکزی ایران میبایست با همکاری سازمان امور مالیاتی به هر یک از دستگاههای کارتخوان، شناسه یکتا اختصاص دهد. پس از تخصیص این شناسه کلیه تراکنشهای انجامشده از دستگاه، فعالیت شغلی دارنده دستگاه محسوب و اطلاعات آن توسط بانک مرکزی برای سازمان امور مالیاتی ارسال میشود. با تصویب این قانون و بحثهای پیرامون آن، تمام افراد و مشاغلی که از دستگاههای کارتخوان استفاده میکنند با این سوال مواجه هستند که مالیات دستگاه کارتخوان در سال 1401 چقدر است و چگونه باید پرداخت شود تا در ادامه مشمول جریمه نشده و مشکلی از این بابت نداشته باشند.
نحوه محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان
تفاوتی در مالیات دستگاه کارتخوان سیار با غیرسیار وجود ندارد و همانند مالیات درگاههای پرداخت اینترنتی بهصورت سالانه محاسبه میشود. طبق قوانین جدید مجلس در حال حاضر موضوعی تحت عنوان مالیات دستگاههای کارتخوان در سیستم مالیاتی کشور وجود ندارد؛ بلکه بر اساس قوانین پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، کلیه اشخاصی که صاحب دستگاه کارتخوان باشند باید با ثبتنام در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی، نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام کنند؛ در غیر این صورت پرونده مالیاتی برای این افراد بر اساس اطلاعات دستگاه کارتخوان تشکیل و بر این اساس مالیات آنها محاسبه و اخذ خواهد شد. همچنین موظف به پرداخت جریمه مربوط به عدم تشکیل پرونده مالیاتی و عدم ثبت اظهارنامه مالیاتی نیز خواهند بود.
به یاد داشته باشید تعداد کارتخوان هایی که به نام شما هستند، ربطی به میزان مالیات ندارد و فقط تعداد تراکنشها تعیینکننده این موضوع است؛ از این رو جداسازی و تفکیک حسابهای تجاریاز حسابهای غیرتجاری شخص و شفافیت در حسابهای مالی مودیان از طریق سایت عملیات الکترونیکی امور مالیاتی کشور و بهمنظور اعلام به سازمان مالیات انجام میشود.
روش محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان در سال 1401 مانند مالیات بر درآمد مشاغل محاسبه میشود و ارتباطی به شرکت صادرکننده کارتخوان یا وزارت صمت و بانک مرکزی ندارد. طبق قانون مالیات مستقیم، مشاغل به 3 دسته خدماتی، تولیدی و بازرگانی تقسیم میشوند و با توجه به گروهبندی باید درصد مشخصی از درآمد خود را بهعنوان مالیات پرداخت کنند؛ بنابراین برای صاحبان کسبوکار یا دارندگان مجوز صنفی و رسمی، اتصال دستگاه کارتخوان به سیستم مالیاتی کشور بهمنظور مشخص شدن درآمد و اطمینان از صحت اطلاعات و دادههای موجود در اظهارنامه مالیاتی است که سالانه بهصورت اینترنتی تکمیل میشود.
در نتیجه مالیات جداگانهای تحت عنوان مالیات دستگاه کارتخوان وجود ندارد و اگر دستگاه کارتخوان دارید به این معنی نیست که باید مالیات مضاعف پرداخت کنید. این فعالیتها صرفا برای راستیآزمایی و اعتبارسنجی اظهارنامه مالیاتی شما انجام میشود. راهکارهایی برای اینکه در پرداخت مالیات دچار مشکل نشوید و مالیات منصفانهای پرداخت کنید، وجود دارند؛ برای مثال برای کسی کارت نکشید یا درخواست دریافت وجه نقد در ازای کشیدن کارت را قبول نکنید. اگر امانی فروش هستید توصیه میشود بهجای اینکه کل مبلغ را روی کارتخوان شخصیتان بکشید، فقط مبلغ سودتان را از روی دستگاه به نام خود بکشید.
صفرتاصد ثبت مالیاتی دستگاه کارتخوان
همان طور که اشاره شد، کسانی که از دستگاههای کارتخوان در کسبوکار خود استفاده میکنند و در سامانه مالیاتی ثبتنام کردهاند، نیازی به پرداخت مالیات جداگانه برای این دستگاهها نخواهند داشت و مالیات آنها تنها شامل مالیات بر درآمد مشاغل است که میپردازند؛ اما افرادی که از دستگاه کارتخوان استفاده میکنند و در سامانه مالیاتی ثبتنام نکردهاند، باید مالیات دستگاه را علاوهبر مالیاتی که برای مشاغل خود میپردازند، متقبل شوند.
با توجه به اهمیت این موضوع و برای جلوگیری از پرداخت هزینههای اضافی، ثبتنام در سامانه مالیاتی برای تمامی دارندگان دستگاههای کارتخوان از اهمیت بالایی برخوردار است. با ثبتنام در سامانه my.tax.gov.ir تمامی دستگاههای کارتخوانی که به نام شما در سامانه الکترونیک خدمات قضایی ثبت شدهاند، میتوانید مشاهده کنید. در این سامانه علاوهبر دسترسی به دستگاههای کارتخوانی که به اسم شما ثبت شدهاند، میتوانید تمام درگاههای پرداخت الکترونیکی که بهنام شما ثبت هستند را هم ببینید.
برای تشکیل پرونده مالیاتی و ثبت مالیات دستگاه کارتخوان ابتدا وارد آدرس سامانه مالیاتی به نشانی tax.gov.ir شوید. مراحل پیش ثبتنام الکترونیک، صحتسنجی اطلاعات، ارسال اطلاعات کاربری و ثبتنام الکترونیک را انجام دهید. در بخش پیش ثبتنام باید نوع ثبتنام را تعیین کنید که نسبت به ثبتنام انفرادی یا مشارکت با حداقل یک شرکت اقدام میکنید. در صورتی که مراحل ثبتنام را بهدرستی طی کرده باشید، پیامکی حاوی نام کاربری و رمز عبور سامانه مالیاتی برای شما ارسال خواهد شد. در ادامه میتوانید با استفاده از این نام کاربری و رمز عبور از قسمت میز خدمت وارد سامانه شوید و نسبت به ثبتنام اظهارنامه مالیاتی اقدام کنید. با طی کردن صحیح این مراحل یک کد مالیاتی برای شما صادر میشود. کد مالیاتی یک کد 10 رقمی است که بررسی تراکنشهای مربوط به کارتخوان در سازمانهای مالیاتی با استفاده از آن انجام میشود.
کارتخوان بدون مالیات؛ فرصت یا تهدید!
ممکن است به این فکر کنید که آیا کارتخوان بدون مالیات هم وجود دارد؟ آیا امکان دارد مالیات دستگاه کارتخوان برای گروههای خاص صفر باشد یا نه؟ از طرفی مراجع قانونی برای ثبتنام در سامانه مالیاتی و دریافت کد مالیاتی اصرار دارند. از طرفی برخی شرکتهای ارائهدهنده کارتخوان ادعا دارند که دستگاههای کارتخوان آنها بدون مالیات است! با مطالعه بخشهای قبل، پاسخ به این سوال چندان سخت نخواهد بود. دقت داشته باشید همان طور که اشاره شد، دستگاههای کارتخوان بهجز مالیات بر درآمد مشاغل، هیچگونه مالیات دیگری برای دارندگان این دستگاهها که در سامانه مالیاتی ثبتنام کرده باشند، بهدنبال ندارند؛ از اینرو حتما در انتخاب شرکتهای معتبر برای خرید دستگاه کارتخوان دقت داشته باشید.
برای دریافت دستگاههای کارتخوان شماره ملی و شماره تلفنهمراه شما دریافت میشود و سازمان امور مالیاتی اطلاعات لازم مربوط به مالیات را در قالب پیامک برای شما ارسال میکند؛ اما هنگامی که شما دستگاه کارتخوان را از شرکتهای بیپایهواساس خریداری میکنید، شماره تلفن دیگری را وارد میکنند که در اختیار خودشان است و پیامها و ابلاغیههای سازمان امور مالیاتی را دریافت نمیکنید و با خیال اینکه مالیات دستگاه برای شما صفر است. در چنین شرایطی، حساب مالیاتی با شماره ملی، شماره کارتخوان و شغل شما در سازمان امور مالیاتی ایجاد شده که شما از آن بیخبر هستید؛ درنتیجه، علاوهبر مالیات دستگاه که اضافهبر مالیات بر درآمد درنظر گرفته میشود، امکان جریمه شدن و روبهرویی با دردسرهای دیگر در آینده هم وجود دارد.
انجام امور مالی و مالیاتی به شیوه رایان محاسبان
شرکت رایان محاسبان با کارآزمایی و پیشینه طلایی 21 ساله در حوزه انجام خدمات مالی و حسابرسی، ضمن توجه به انجام بینقص تعهدات قراردادی، به اصول انسانی و حرفهای خود پایند بوده و افتخار خدمترسانی و کسب رضایت هموطنان را دارد. ارائه گزارشات به منظور افزایش اعتباردهی بانکها به شرکت، تهیه اسناد حسابداری، تحریر دفاتر قانونی، ارائه گزارشات به مراجع، محاسبات حقوق و دستمزد و تنظیم قراردادها، شرکت در مناقصات و ارتقا و رتبهبندی شرکت نزد مراجع قانونی از جمله خدمات شرکت رایان محاسبان در انجام امور مالی است. همچنین امروزه با گسترش کسبوکارها و پیچیدهتر شدن قوانین مالیاتی، صاحبان مشاغل برای جلوگیری از گرفتار شدن در دام جرایم مالیاتی، بیشاز پیش به شرکتهای خدمات مالیاتی همچون رایان محاسبان نیاز دارند. مشاوره مالیاتی در رابطه با فعالیتها و محصولات مشمول یا عدم مشمول مالیات، ارائه راهکارهای قانونی برای کاهش میزان مالیات و حضور در دادگاههای مالیاتی نیز از جمله خدمات مالیاتی پرطرفدار این مجموعه هستند که خاطر صاحبان کسبوکار را از هر بابت آسوده میکند.
انتهای رپرتاژ خبری/ ر
انتهای پیام/