دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1401 - 16:29

بحران‌های اقلیمی و استانداردهای دوگانه رسانه‌های غربی

در رویه‌ای ثابت، رسانه‌های غربی،خشکسالی، آتش‌سوزی، تغییرات اقلیمی و ازدیاد ریز گردها را به عملکرد غیرقابل‌دفاع دولت‌های مشرق زمین و خاورمیانه نسبت می‌دهند در حالی که همین رخدادها در مغرب زمین، صرفاً به عنوان تغییرات زیست‌محیطی مطرح می‌شود و حتی ضعف مدیریتی در مهار و مقابله با عوارض آن نیز هیچ‌گاه متهمی ندارد.
کد خبر : 670562
اقلیمی

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هم‌زمان با گرمای بی‌سابقه در سراسر جهان که آثار و پیامدهای خسارت‌باری در کشورهای مختلف به دنبال داشته، قاره اروپا نیز با متأثر شدن از این پدیده با حوادث متعددی روبرو بوده است. طی روزهای گذشته در مناطق مختلف اروپا گرمای هوا از ۴۰ درجه نیز عبور کرد که موجب بروز آتش‌سوزی‌های گسترده در مراتع و جنگل‌ها شد و خسارات مالی و جانی قابل‌ملاحظه‌ای به بار آورد. تلاش آتش‌نشانان در فرانسه، ایتالیا، پرتغال، اسپانیا، یونان و انگلیس برای مهار به موقع آتش‌سوزی‌ها چندان‌که باید مؤثر نبوده و گسترش آتش‌سوزی‌ها، مشکلات فراوانی برای شهروندان این کشورها ایجاد کرده است.


این شرایط در آمریکا نیز منجر به وقوع حوادث متعددی شده است. آتش‌سوزی روز شنبه در نزدیکی پارک ملی یوسمیتی به سرعت به یکی از بزرگ‌ترین آتش‌سوزی‌های کالیفرنیا در سال جاری میلادی تبدیل شد.


مقامات آمریکا مجبور شدند دستور تخلیه هزاران نفر و قطع برق بیش از ۲ هزار خانه و کسب‌وکار را صادر کنند.


تا روز شنبه و در حالی که آتش‌نشان‌ها موفق به مهار آتش نشده‌اند، این آتش‌سوزی ۱۰ ساختمان مسکونی را ویران کرده و به ۵ ساختمان دیگر آسیب رسانده است در حالی که حدود ۲ هزار ساختمان دیگر را نیز تهدید می‌کند.


در بیشتر این کشورها،دولت‌ها با اظهار عجز ضمنی مردم را به صبر و انتظار دعوت کرده‌اند و تنها امید شهروندان نیز اینک به تغییرات آب و هوایی پیوند خورده تا مگر طبیعت، کاری از پیش برد!


نکته قابل‌ملاحظه در این مجال، استانداردهای دوگانه‌ای است که رسانه‌های این کشورها در قبال این اخبار ناخوشایند از خود بروز می‌دهند. در رویه‌ای ثابت، رسانه‌های غربی خشکسالی، آتش‌سوزی، تغییرات اقلیمی و ازدیاد ریز گردها را به عملکرد غیرقابل‌دفاع دولت‌های مشرق زمین و غرب آسیا نسبت می‌دهند در حالی که همین رخدادها در مغرب زمین، صرفاً به عنوان تغییرات زیست‌محیطی مطرح می‌شود و حتی ضعف مدیریتی در مهار و مقابله با عوارض آن نیز هیچ‌گاه متهمی ندارد.


سال‌هاست که کارشناسان محیط‌زیست در همه جهان و از جمله دانشگاه‌های مغرب زمین گازهای گلخانه‌ای و خسارات ناشی از آن بر لایه ازون را به عنوان عامل اصلی تغییرات اقلیمی در زمین معرفی کرده‌اند و حتی برای جلوگیری از تداوم تولید بی‌رویه گازهای گلخانه‌ای در قامت مسئولیت‌های حقوقی و اجتماعی اقدام به تهیه کنوانسیون‌های بین‌المللی کرده‌اند. سال‌هاست که مهم‌ترین کشورهای آلاینده بر اساس آمارهای مراکز مختلف معرفی شده‌اند و هشدارهای فراوان در خصوص ضرورت جلوگیری از تولید بی‌رویه و غیرضروری آلاینده‌ها مطرح می‌شود اما کشورهای صنعتی که عمدتاً به بلوک غرب وابسته‌اند صرفاً مسیر متهم‌سازی دیگران را در پیش گرفته و با تحریک مصرف‌گرایی تنها به منافع اقتصادی بیشتر می‌اندیشند. در چنین فضایی زیا روش توجیه برخی رسانه‌های غربی که علت مرگ ده‌ها نفر از مردم را عدم سازگاری شهروندان اروپایی با گرمای طبیعی عنوان کرده‌اند توهین به شعور همه جهانیان نیست؟


مسئله نابسامانی‌های اقلیمی به مثابه شاخه‌ای است که همه اهالی زمین روی آن نشسته‌اند و نباید جلوگیری از بریدن آن، وجه‌المصالحه سیاست‌بازهای جهانی قرار گیرد. بی‌تردید رویه‌ای که در آن پدیدآورندگانِ تروریست‌ها در صف اول مدعیان مبارزه با تروریست باشند، کشورهای متجاوز خود را حامیان مهاجران جنگی بنامند یا پدیدآورندگان ویروس‌های بیولوژیک، ناجیان بشریت از یک پاندمی خطرناک قلمداد شوند، مسببان اصلی گرمایش زمین نیز می‌توانند در حالی که هنوز هم خود در صف اول آلاینده‌های اصلی جهان قرار دارند در لوای معاهده پاریس سایر کشورها را به کم‌کاری متهم کنند. راهکار مقابله با فاجعه زیست‌محیطی که جهان و زیست انسان‌ها را به سمت نابودی می‌برد، فضاسازی رسانه‌ای برای متهم‌سازی دیگران نیست بلکه همه کشورها باید با اتخاذ رویکرد غیرسیاسی به این مقوله برای ایجاد اجماع جهانی به منظور رسیدن به راهکارهای منطقی و عملی برای مقابله با آن تلاش نمایند.


منبع: نورنیوز


انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب