دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1401 - 09:56

حضور نخست‌وزیر عراق در رژه نظامی الحشد الشعبی + تصاویر

امروز (شنبه)، رژه نظامی سازمان الحشد الشعبی عراق به مناسبت هشتمین سالگرد تاسیس آن، با حضور «مصطفی الکاظمی» در دیالی آغاز شد.
کد خبر : 670293
الکاظمی رژه حشد الشعبی

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر و فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق، امروز (شنبه - ۲۳ ژوئیه) وارد استان دیالی شد و در مراسم رژه نظامی سازمان الحشد الشعبی به مناسبت هشتمین سالگرد تاسیس این تشکیلات رسمی، شرکت کرد.


پیشتر، سازمان الحشد الشعبی عراق، اعلام کرده بود که این مراسم، امروز در پایگاه نظامی شهید ابومنتظر المحمداوی در استان دیالی و با مشارکت برخی از بخش‌های نظامی وزارت دفاع و کشور و سرویس مبارزه با تروریسم برگزار می‌شود.


پایگاه نظامی شهید ابومنتظر المحمداوی، در ۱۰ کیلومتری شهرک «الخالص» در شمال شهر بعقوبه، مرکز استان دیالی قرار دارد و زمانی مقر اصلی گروهک تروریستی منافقین بود که در سال ۲۰۱۲، طی یک پروسه طولانی تخلیه و به دولت عراق تحویل شد.


این پایگاه مساحتی بالغ بر ۲۰ کیلومتر مربع دارد و به نوشته العربی الجدید، مرکز اصلی بروزرسانی و ارتقای سلاح‌های تحت اختیار سازمان الحشد الشعبی به شمار می‌رود.


شهید «حاتم اسود محمد» ملقب به ابومنتظر المحمداوی که به شهید فتوای مرجعیت در میان نیروهای الحشد الشعبی معروف است در جریان عملیات آزادسازی «الصقلاویه» در استان الانبار از دست تروریست‌های داعش، در ۱۳ ژوئیه ۲۰۱۵ به شهادت رسید.


سال گذشته، نخستین رژه نظامی سازمان الحشد الشعبی عراق به مناسبت هفتمین سالگرد تاسیس آن با حضور نخست‌وزیر و شماری از شخصیت‌های نظامی، سیاسی و فرهنگی این کشور در دیالی برگزار شد.


رژه نظامی الحشد الشعبی عراق با حضور مصطفی الکاظمی+عکس


حضور نخست‌وزیر عراق در رژه نظامی الحشد الشعبی + تصاویر


حضور نخست‌وزیر عراق در رژه نظامی الحشد الشعبی + تصاویر


تاسیس الحشد الشعبی با فتوای تاریخی آیت‌الله سیستانی


آیت‌الله سید علی السیستانی با فتوای تاریخی خود در ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ (خرداد۹۳) به عنوان بنیانگذار سازمان مردمی و نظامی «الحشد الشعبی» عراق شناخته می‌شود.در پی فتوای جهاد کفایی مرجعیت عالی دینی عراق، تشکیلات مردمی الحشد الشعبی برای سازماندهی میلیون‌ها داوطلب عراقی برای مبارزه با داعش شکل گرفت. هسته اولیه الحشد الشعبی از میان شیعیان عراق بود، اما پس از آن، دیگر گروه‌های قومی و مذهبی عراق از جمله اهل تسنن، کُردها و مسیحیان و ایزدی‌ها در آن مشارکت کردند.


«حیدر العبادی» نخست وزیر پیشین عراق با صدور حکمی حکومتی در ۲۴ فوریه ۲۰۱۶ (۵ اسفند ۹۴) در آخرین ماه‌های جنگ با داعش، الحشد الشعبی را یک سازمان مستقل تحت دستور مستقیم فرماندهی نیروهای مسلح عراق اعلام کرد.


جریانهای سیاسی حامی الحشد الشعبی نیز در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۶ (ششم آذر ۹۵) در ادامه سازماندهی این تشکیلات نظامی در چارچوب قوانین عراق، با اکثریت آرا، «قانون الحشد الشعبی» را در پارلمان تصویب کردند. پس از صدور این قانون در عمل این سازمان از نظر حقوقی به یک سازمان امنیتی رسمی عراق تبدیل شد. برای اعضای آن ردیف حقوقی در بودجه تعیین شد هرچند که هنوز برخی بر ضرورت ادغام آن در ارتش و پلیس تاکید دارند.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب