مجارستان با اتحادیه اروپا به بنبست رسید
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، قانونگذاران مجارستان روز سهشنبه با صدور قطعنامهای خواهان تقلیل قدرت پارلمان اتحادیه اروپا در اعمال نفوذ بر کشور خود شدند. قانونگذاران مجارستانی ادعا میکنند گستردگی نفوذ قانونی و اجرایی ساختار این اتحادیه، دموکراسی را در کشورهای عضو اتحادیه با بنبست روبرو کرده است.
این قطعنامه که با رأی اعضای حزب حاکم ویکتور اوربان، نخستوزیر جنجالی مجارستان صادر شده است پارلمان مجارستان را قادر میسازد تا لوایح پیشنهادی اتحادیه اروپا را به چالش بکشد.
این قطعنامه مانعی در برابر پارلمان اتحادیه اروپا در تصویب قوانین مغایر با خواست و اراده بوداپست، و فراتر از آن تأثیری منفی بر جایگاه اجرایی و قانونگذاری ساختار کلی اتحادیه ایجاد میکند.
در این قطعنامه آمده است: « دموکراسیهای اروپایی باید از بنبستی که پارلمان اروپا برایشان ایجاد کرده رهایی یابند.» «ساختار اتحادیه باید تغییر کند چرا که با چالشهایی که امروز ما با آن روبرو هستیم هماهنگی لازم را ندارد.»
این قطعنامه که با ۱۵۰ رأی موافق و ۵۰ رأی مخالف به تصویب رسید تأکید میکند که نمایندگان اروپایی باید توسط دولتها منتصب شوند.
این سیستم انتصابی در تقابل مستقیم با سیستم انتخابی فعلی که در آن نمایندگان توسط رأی مستقیم شهروندان اروپایی انتخاب میشوند قرار دارد.
این اقدام پارلمان مجارستان به دنبال تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر بلوکه کردن میلیاردها یورو «بودجه احیای اقتصادی» و اعتبارات مورد نیاز مجارستان به دلیل نگرانیهای موجود در ساختار اتحادیه نسبت به عدم صیانت از حاکمیت قانون و مبارزه با فساد توسط دولت راستگرای ویکتور اوربان صورت گرفت.
دولت اوربان همزمان و به دلیل انتقاد از سیاستها و تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه روابط پرتنشی را با دیگر کشورهای عضو این اتحادیه تجربه میکند.
به دلیل نیاز بیش از پیش مجارستان به بودجه و اعتبارات اتحادیه اروپا در هفتههای اخیر شاهد اندکی نرمش از سوی این کشور در مواضع سرسختانه و زاویهدارش با اتحادیه اروپا بودهایم. اما این قطعنامه یکبار دیگر روابط میان بروکسل و بوداپست را متشنج خواهد کرد.
با وجود عضویت در اتحادیه اروپا مجارستان همچنان عضو حوزه پولی یورو نیست و واحد پول این کشور «فورینت» اخیراً به پایینترین سطح ارزشی خود نسبت به یور و دلار رسید. اقتصاد مجارستان بالاترین سطح تورم را در ۲۵ سال اخیر تجربه میکند.
فرازهایی از این قطعنامه که خواهان انتقال بخش عمدهای از اختیارات قانونگذاری پارلمان اروپا به پارلمانهای ملی است ضدیت و خشم شدید مقامات اتحادیه را به همراه خواهد داشت و تلاشهای بوداپست برای دستیابی به بودجه احیای مورد نیازش را با چالش جدی روبرو خواهد کرد.
ادبیات به کار رفته در این قطعنامه به تنهایی میتواند میان بروکسل و بوداپست تنشهایی جدی ایجاد کند.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/