بالاترین دمای تاریخ انگلیس ثبت شد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، تداوم موج گرما در سراسر مناطق جنوبی و غربی اروپا باعث شد که آتشنشانان فرانسوی روز سهشنبه را در تلاش برای مهار شعلههای گستردۀ آتش در پوشش جنگلی جنوبغرب این کشور به پایان برسانند و انگلیس نیز در این روز بالاترین دمای تاریخ خود را ثبت کند.
اداره هواشناسی انگلیس اعلام کرد که روز سهشنبه برای اولین بار در تاریخ این کشور دمای بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد ثبت شده است. این رکورد در ساعت ۱۲:۵۰ بعد از ظهر به وقت محلی در فرودگاه هیتروی لندن ثبت شده است؛ پیش از آن بالاترین رکورد دما در انگلیس در سال ۲۰۱۹ میلادی ثبت شده بود که ۳۸.۷ درجه سانتیگراد بوده است.
گرمای بیسابقه باعث شد مقامات انگلیس که اغلب برای حفظ سرویسدهی شبکههای اصلی حمل و نقل کشور در شرایط جوی غیرمنتظره مانند برف سنگین یا بادهای شدید آمادگی کامل دارند، در این روز وضعیت «اضطراری ملی» اعلام کنند.
آخرین خبرها حاکی از نزدیک شدن شعلههای آتش به لندن، پایتخت این کشور است. به دلیل گرمای بیسابقه، دستکم دو باند فرودگاه آسیب دیدند و برخی از ریلها نیز دچار خمیدگی شدند. در پی وقوع این حوادث، برنامه قطارهای لندن به سمت سواحل شرقی و غربی انگلستان لغو شد و شرکتهای برق از قطعیهای گسترده خبر دادند.
گرنت شاپس، وزیر حمل و نقل انگلیس اعلام کرد بازسازی و ارتقای کامل زیرساختهای حمل و نقل انگلیس (که عمر بخشی از آنها به دوران ویکتوریا برمیگردد) و آماده ساختن آنها برای مقاومت در مقابل دماهای بسیار بالا سالها طول میکشد.
بزرگترین آتشسوزیهای جنگلی ۳۰ سال اخیر فرانسه
در جنوب غربی فرانسه بویژه در منطقه «ژیروند» که یکی از مراکز اصلی تولید شراب این کشور است نیز بزرگترین آتشسوزیهای جنگلی ۳۰ سال اخیر روی داده است.
این آتشسوزیها از ۱۲ ژوئیه تا کنون بیش از ۱۹ هزار هکتار از پوشش گیاهی منطقه بوردو را طعمه حریق و در مجموع ۳۴ هزار نفر را مجبور به تخلیه خانههای خود کرده است.
آتشسوزیها همچنان ادامه دارد و حدود ۲ هزار آتشنشان با پشتیبانی ۸ هواپیمای آبباش همچنان در تلاش برای مهار آتش هستند.
گرمای شدید در حالی ادامه دارد که نتیجه تحقیقات گروهی از دانشمندان آب و هوا که در ماه ژوئن در مجلۀ Environmental Research: Climate منتشر شد، نشان میداد که تغییرات آب و هوایی به احتمال زیاد منجر به ایجاد موجهای گرمای بدتری در آینده خواهد شد.
گزارش فوریه ۲۰۲۲ سازمان ملل نیز حاکی از آن است که با توجه به تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیتهای انسان که باعث گسترش خشکسالیهای شده، تعداد آتشسوزیهای شدید جنگلی در ۲۸ سال آینده ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.
بیش از ۳۰ آتشسوزی جنگلی در اسپانیا
آتشنشانان در هر دو کشور اسپانیا و پرتغال همچنان در حال مبارزه با حریقهای متعدد هستند و بنا بر گزارشها، بیش از ۳۰ آتشسوزی جنگلی در بخشهای مختلف اسپانیا فعال است.
در لوساچیو واقع در استان زامورا (شمالغرب اسپانیا)، بیش از ۶ هزار نفر مجبور به تخلیه ۳۲ روستا شدهاند؛ دستکم دو نفر نیز جان خود را از دست داده و سه نفر دیگر به شدت مجروح شدهاند.
در گالیسیا بیش از ۱۵۰۰ نفر از منطقهای که گرفتار چهار آتشسوزی بود، تخلیه شدند.
بنا بر آمارهای رسمی، در سال جاری میلادی دستکم ۷۰ هزار هکتار از پوشش گیاهی اسپانیا در حریق سوخته است که تقریباً دو برابر میانگین یک دهۀ گذشته است.
پرتغال و یونان
در پرتغال نیز حدود ۵۰ شهر و روستا، عمدتا در مناطق مرکزی و شمالی این کشور همچنان با «حداکثر خطر» آتشسوزی مواجه هستند.
بیش از ۱۰۰۰ آتشنشان در حال مبارزه با پنج آتشسوزی اصلی هستند و تا کنون صدها نفر نیز از روستاهای این منطقه تخلیه شدهاند.
روز دوشنبه پلیس پرتغال، جسد یک زوج مسن را در داخل یک ماشین سوخته پیدا کرد.
آتشنشانان یونانی نیز در ۲۴ ساعت منتهی به دوشنبه ۷۳ آتش سوزی را مهار کردند و همزمان مقامات کشور نسبت به «خطر بسیار بالای» آتشسوزی در سراسر یونان هشدار دادند.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/