دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 تير 1401 - 11:53
کارشناس امور بین‌الملل در گفت‌وگو با آنا:

چین توسعه را به سمت شین جیانگ می‌برد/ توانمندسازی اویغورها با پروژه جاده ابریشم چین

مهدی خرسند تصریح کرد: چین می‌خواهد توسعه را به سمت منطقه شین جیانگ ببرد و با طرح‌های ترانزیتی، انرژی و غیره توسعه این منطقه و اویغورها را در دستور کار خود قرار داده است.
کد خبر : 668985
مهدی خورسند

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، مهدی خورسند کارشناس مسائل چین و اوراسیا با اشاره به اینکه پروژه جاده ابریشم زمینی یک هدف مهم داخلی برای چین دارد، اعلام کرد: متوازن‌سازی توسعه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در غرب کشور به‌خصوص استان شین جیانگ از اهداف مهم این طرح به‌حساب می‌آید.


وی ادامه داد: چین می‌خواهد توسعه را به سمت منطقه شین جیانگ ببرد و با طرح‌های ترانزیتی، انرژی و غیره توسعه این منطقه و اویغورها را در دستور کار خود قرار داده است.


خورسند با بیان اینکه چین با توسعه منطقه شین جیانگ به دنبال وفادار کردن مردم این منطقه به دولت است، عنوان کرد: در این شرایط آمریکایی‌ها حربه‌های مختلفی را علیه قدرت گیری چین در حال آزمایش دارند که یکی از راهکارهایشان دست گذاشتن بر روی نقاط ضعف چین با دستاویز قرار دادن حقوق بشر است.


چین به دنبال همراه کردن اویغورهاست


این کارشناس مسائل چین و اوراسیا با تأکید بر اینکه استفاده آمریکایی‌ها از موضوع حقوق بشر در خصوص اویغورها و مسلمانان منطقه شین جیانگ در راستای راهبرد فشار بر چین است، خاطرنشان کرد: از این رو چین با چنین ابر پروژه‌هایی به دنبال توسعه منطقه و متوازن کردن توسعه در کشور است تا مردم مسلمان این منطقه را با سیاست‌های دولت مرکزی و حزب حاکم همراه کند.


وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها موضوع توانمندسازی اویغورهای شین جیانگ را به‌خوبی درک کرده‌اند، اظهار کرد: به همین دلیل است که امریکا با بهانه قرار دادن حقوق بشر، کار و تولید در این منطقه را کار اجباری از طریق شکنجه و تولیدات آن را ماحصل کار اجباری جلوه می‌دهد و آن را مورد تحریم قرار داده است.


خورسند اضافه کرد: همه این مسائل به این دلیل است که چینی‌ها قصد دارند با توسعه این منطقه دل‌بستگی بیشتری بین مردم مرزهای غربی با حاکمیت ایجاد کنند و آمریکا هم این مهم را هدف قرار داده است و قصد دارد از این طریق منطقه غرب چین همچنان توسعه‌نیافته باقی بماند تا بتوانند به هدف خود که توقف چین در توسعه اقتصادی است، دست پیدا کنند.


چین توسعه را به سمت شین جیانگ می‌برد/ توانمندسازی اویغورها با پروژه جاده ابریشم چین


وی ضمن اشاره به گام‌های بلند چین در مواجهه با آمریکا و دنیای غرب، تأکید کرد: این قاعده نویسی چینی‌ها از سال ۲۰۱۳ به این‌سو در شرایطی ادامه دارد که اقدامات ضد هژمونی چین یعنی مقابله و راهبرد حذف و کاهش سهمیه دلار در مبادلات دو یا چندجانبه نهادهایی غیر از نهادهای بین‌المللی فعلی ایجادشده توسط آمریکا، گواه این موضوع است.


هدف چین از به حاشیه راندن دلار


این کارشناس مسائل چین و اوراسیا با بیان اینکه چین، روسیه و برخی دیگر از کشورها تلاش کردند نهادهای کوچک‌تری ایجاد کنند، تصریح کرد: هدف این نهادها به حاشیه راندن دو ابزار دلار و نهادهای بین‌المللی است که در این مسیر موفق شدند که نتیجه آن متوازن‌سازی توسعه در داخل چین است.


خورسند تأکید کرد: هرچه به سمت پایان دهه دوم قرن ۲۱ حرکت کردیم شاهد آن بودیم که چینی‌ها در قالب قاعده نویسی خودشان برای دنیا از یک بازیگر منفعل در مقابل غربی‌ها به یک بازیگر هم‌طراز تبدیل شدند و در مقابل اقدامات خصمانه غربی‌ها مقابله‌به‌مثل کردند.


وی اضافه کرد: نمونه بارز این مقابله جشن چند صدسالگی حزب کمونیست بود کهشی جین پینگ- رئیس‌جمهور چین در سخنرانی خود اعلام کرد اگر کشوری بخواهد منافع چین را تحت تأثیر قرار دهد با سد جمعیتی یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری روبه‌رو خواهد شد.


این کارشناس مسائل چین و اوراسیا افزود: این سخنرانی چند پیام دارد و اولین پیام آن راضی و سیر نگه‌داشتن جمعیت عظیم چین، فراهم کردن امکانات و همراه کردن مردم با سیاست‌های دولت بوده است که مسئله بسیار مهمی تلقی می‌شود.


خورسند با بیان اینکه نکته مهم اقدامات چین از اواسط قرن ۲۱ است، تأکید کرد: چین تا قبل از آن یک کشور قاعده‌پذیر بود و در مقابل غربی‌ها کوتاه می‌آمد و حتی اگر قطعنامه‌ای علیه این کشور به تصویب می‌رسید به یک تذکر اکتفا می‌کرد اما از سال ۲۰۱۳ و در پی روی کار آمدنشی جین پینگ این مسیر قاعده نویسی در دنیا را طی کرد و به مرحله قاعده اجرایی کردن ایده ابرپروژه‌هایی همچون جاده ابریشم رسید که چند بانک بین‌المللی و نهاد پولی و مالی مهم این ابر پروژه را همراهی کردند.


چین توسعه را به سمت شین جیانگ می‌برد/ توانمندسازی اویغورها با پروژه جاده ابریشم چین


در دوران گذار از نظم بین‌المللی قرار داریم


وی با اشاره به دوران گذار از نظم تک‌قطبی فعلی جهان، عنوان کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم به نظر بسیاری از کارشناسان در دوران گذار از نظم بین‌المللی قرار داریم.


این کارشناس مسائل چین و اوراسیا ادامه داد: در پس گذار از این نظم بین‌الملل به چه نظمی برسیم (نظم دنیای تک‌قطبی ادامه پیدا می‌کند یا به نظم دوقطبی چین و آمریکا برسد و یا اینکه به یک نظم چندقطبی برسد) خود محل بحث است و کسی نمی‌تواند به‌صراحت بگوید که نتیجه این دوران گذار چیست؟ قریب به‌اتفاق کارشناسان روابط بین‌الملل معتقدند که این یک اصل خدشه‌ناپذیر است و آمریکا در آغاز قرن ۲۱ با لشکرکشی به افغانستان و یک جریان خزنده در دنیا، علیه مواضع و نظام تک‌قطبی که بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی اتخاذشده، روبرو شده است.


خورسند یادآوری کرد: آمریکا با جریانی مواجه شد که تلاش دارد ابزارهای هژمونی ساز و قدرت ساز آمریکا یعنی دلار و نهادهای بین‌المللی را کنار بزند و به حاشیه ببرد. آمریکا برای مقابله با این امر از حربه‌های مختلفی علیه اقتصادهای نوظهور استفاده می‌کند.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب