هدف آمریکا ایجاد ائتلاف نظامی با سعودیها نیست/ موضوع کمبود نفت در دستور کار سفر بایدن به عربستان
محمدصادق کوشکی در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای خبرگزاری آنا با اشاره به برنامه سفر رئیسجمهور آمریکا به ریاض گفت: نکته اول در مورد سفر بایدن به عربستان این است که بعد از روی کار آمدن او، رابطه آمریکا با سعودیها و همچنین کشورهایی مانند امارات و بحرین در مقایسه با زمان ترامپ بهطورجدی و به شکل محسوسی کاهشیافته بود که درنتیجه کاهش روابط آمریکاییها میلیاردها دلار ضرر کردند.
وی با تأکید بر اینکه ترامپ در دوران ۴ ساله ریاست جمهوری خود در حدود ۳۰۰ میلیارد دلار قراردادهای مختلف با کشورهای حاشیه خلیجفارس منعقد کرده بود، تصریح کرد: در مقایسه با ترامپ، فعالیت بایدن صفر بوده است که این باعث شد فضای داخلی آمریکا بهویژه کمپانیهای بزرگ اسلحهسازی، کمپانیهای بزرگ نفتی به علت عدم تحرک بایدن بهطورجدی آسیب ببیند. از این رو با تحتفشار قرار دادن رئیسجمهور وقت خواهان تداوم روابط با این کشورها مانند زمان ترامپ شدند.
کوشکی با بیان اینکه آمریکا نیازمند دلارهای نفتی کشورهای حوزه خلیجفارس در غالب قراردادهای مختلف است، تصریح کرد: دومین نکته در خصوص چرایی تمایل آمریکا به کشورهای حاشیه خلیجفارس نوعی دلجویی از آنها است.
بیتوجهی آمریکا سعودیها را به سمت چین سوق داد
کارشناس مسائل منطقه با تأکید بر اینکه متحدان آمریکا یعنی عربستان، امارات و بحرین بهشدت از آمریکا گلایهمند بوده و معتقدند که آمریکا آنها را رها کرده و باید به فکر جایگزینی برای آن باشند، گفت: این فکر جایگزینی حتی سعودیها را به سمت چینیها سوق داد تا قراردادهای نظامی با آنها منعقد کند که پس از آن آمریکا متوجه ضرر دو سر باخت خود شد.
این استاد دانشگاه با اشاره به سیاست دموکراتها در قبال کشورهای عرب خلیجفارس بهویژه عربستان که منجر به هیچ نتیجه مثبتی نشده است، ادامه داد: به همین دلیل بایدن در شرایط فعلی که بحران انرژی جهان را فراگرفته روابط خود را بهویژه با عربستان تقویت کرده و سفری به این کشور خواهد داشت. یعنی سعودیها و آمریکاییها اکنون مجبور شدند بر خلاف سیاستهای دو سال گذشته روابط خود را ترمیم کنند.
وی افزود: روی آوردن آمریکا به سمت کشورهای حاشیه خلیجفارس امتیاز کشورهای عربی است و از آنسو نیز برای آمریکا عقبگرد محسوب میشود.
سفر بایدن به منطقه برای دلجویی و جبران بیمهریهای دو سال اخیر است
این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه کشورهای عربی از تنها گذاشتن آنها از سوی آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران گلهمند هستند، گفت: اکنون برای اینکه بایدن پاسخ مثبتی به این درخواست کشورها بدهد در واقع مطرح میکنند که همکاری نظامی در دست اجراست اما اینها هیچکدام واقعیت ندارد و بیشتر یک نوع تلاش برای به دست آوردن دل سعودیها، بحرین و امارات است و بهنوعی جبران بیمهریهای دو سال اخیر است.
وی با تأکید بر اینکه آمریکاییها در دو سال اخیر حتی از شارژ کردن موشکهای پاتریوت که سعودیها خریداری کرده بودند خودداری کردند، افزود: این موارد نشان میدهد هدف آمریکا از ایجاد روابط با سعودیها ائتلاف نظامی نیست.
کوشکی همچنین از تلاش آمریکا برای جبران کمبود بازار نفت خبر داد و تصریح کرد: اکنون روزانه ۶ میلیون بشکه نفت نیاز است درحالیکه سعودیها و اماراتیها وعده تأمین تنها یکمیلیون بشکه نفت را دادهاند.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/