چالشهای پیشروی انتخابات کمیته ملی المپیک/ تعویق مجمع برای چهارمین بار؟!
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، انتخابات کمیته ملی المپیک ابتدا قرار بود در اواسط بهمنماه برگزار شود، اما از آنجا که انتخابات تعدادی از فدراسیونهای المپیکی مهم برگزار نشده بود، کمیته ملی المپیک بنابر درخواست روسای این فدراسیونها که در نظر داشتند در انتخابات حضور داشته باشند، تصمیم گرفت انتخابات را به تعویق بیندازد و ۱۷ اسفند را به عنوان زمان برگزاری مجمع انتخاباتی اعلام کرد.
در شرایطی که کمیته ملی المپیک به دنبال برگزاری پروسه انتخابات بود، مشخص شد اعضای هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک به بحث آیین نامه برگزاری انتخابات ورود نکردند و این آییننامه نیاز به تایید مجمع و کمیته بینالمللی المپیک دارد. از این رو انتخابات باز هم به تعویق افتاد و مجمع ۱۷ اسفند به یک مجمع عادی برای تصویب آیین نامه برگزاری انتخابات تبدیل شد.
در مجمع ۱۷ اسفندماه، برای برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در سال ۱۴۰۱ دو گزینه پیش روی اعضای مجمع قرار گرفت.ابتدا اعضای مجمع زمان برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک را در مهرماه یعنی پس از بازیهای آسیایی در نظر گرفت. اما با تعویق بازیهای آسیایی، برنامهریزی برای برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک هم بهم ریخت، در نهایت مجمع فوق العاده در تاریخ سوم خردادماه برگزار و در آن مجمع، ششم شهریور (پس از بازیهای کشور های اسلامی) به عنوان زمان برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک تعیین شد.
فدراسیونهای بلاتکلیف؛ چالش اصلی کمیته ملی المپیک
با توجه به برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در تاریخ ۶ شهریورماه، از ۲۵ تیرماه قرار است فراخوان مربوط به ثبتنام برای نامزدهای این انتخابات اعلام شود اما یکی از چالشهای پیشروی کمیته ملی المپیک برای برگزاری انتخابات، فدراسیونهای بلاتکلیف است که با سرپرست اداره میشوند.
در حال حاضر طبق اساسنامه باید اکثریت مجمع را فدراسیونهای المپیکی تشکیل دهند اما با توجه به اینکه برخی فدراسیونهای المپیکی با سرپرست اداره میشوند و مشکلات خودشان را دارند مشخص نیست تا زمان برگزاری انتخابات کمیته، این حداکثر بودن المپیکیها حفظ خواهد شد یا خیر. هماکنون فدراسیونهای مثل فوتبال، دوچرخهسواری، ژیمناستیک، شمشیربازی، وزنهبرداری با سرپرست اداره میشوند، فدراسیون سوارکاری هم اگرچه انتخاباتش برگزار شده و مسعود خلیلی بهعنوان رئیس فدراسیون انتخاب شده است، اما وزارت ورزش و جوانان این انتخابات را تعیین نکرده است و نکته جالب اینکه پس از گذشت ۴ هفته برای آن حتی سرپرست هم تعیین نکرده است!
در کنار این موارد، دوره ریاست فدراسیون بدمینتون هم سوم مرداد به پایان میرسد و هنوز مشخص نیست که وزارت ورزش انتخابات این فدراسیون را قبل از مجمع کمیته ملی المپیک برگزار می کند یا خیر. محمدرضا پوریا رئیس فدراسیون که اکنون دوباره کاندیدا شده جزء مدیرانی که سه دوره متوالی رئیس فدراسیون بوده است و فعلا امکان حضور مجدد در انتخابات را ندارد.
بیتوجهی وزارت ورزش به فدراسیونهای بلاتکلیف!
با توجه به اینکه مسئله فدراسیونهای بلاتکلیف میتواند در برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک خلل ایجاد کند، صالحیامیری رئیس کمیته ملی المپیک اعلام کرده چندین بار در خصوص برگزاری انتخابات فدراسیونهای المپیکی با وزیر ورزش صحبت کرده است. او با بیان اینکه مسئول برگزاری مجامع فدراسیونهای ورزشی نیست حتی به این موضوع هم تاکید کرده که مرجع کمیته ملی المپیک اساسنامه آن است و هر جا ابهامی وجود داشته باشد از IOC استعلام میگیرند.
پای ژیمناستیک و دوچرخهسواری همچنان لنگ میزند
بنابراین این موضوع میتواند انتخابات کمیته ملی المپیک را تحت شعاع قرار دهد، البته در حال حاضر اعضای المپیکیهای مجمع نصف به علاوه یک هستند و در صورتی که انتخابات فدراسیون ژیمناستیک و دوچرخهسواری برگزار شود میتوان به برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک امیدوار بود. دو فدراسیون ژیمناستیک و دوچرخهسواری مدتهاست که با سرپرست اداره میشوند و اگر رایزنیهای رئیس کمیته ملی المپیک و وزیر ورزش و جوانان در دیدار با روسای فدراسیونهای جهانی این دو رشته و دیدار با توماس باخ نبود؛ ورزش ایران در معرض تعلیق قرار میگرفت. با این حال اگرچه تاکید بر برگزاری هر چه سریعتر انتخابات این دو فدراسیون شده است، اما شب گذشته مجمع فوقالعاده فدراسیون دوچرخهسواری به تعویق افتاد.
انتخابات کمیته ملی المپیک برای چهارمین بار به تعویق میافتد؟
با این حال صالحی امیری از وزارت ورزش و جوانان درخواست کرده برای برگزاری هر چه بهتر انتخابات کمیته ملی المپیک، انتخابات فدراسیونهای بلاتکلیف را در دستور کار قرار دهد. حال باید دید وزارت ورزش و جوانان در یک ماه باقیمانده میتواند وضعیت فدراسیونهای المپیکی را تعیین تکلیف کند تا به برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک کمک کند؛ یا برای چهارمین بار انتخابات کمیته ملی المپیک به تعویق میافتد؛ یا با توجه به شرایط تغییراتی در اعضای مجمع به وجود میآید؟!
در مجمع کمیته ملی المپیک ۲۹ فدراسیون المپیکی به اضافه ۶ نماینده ورزشکاران حضور دارند که در واقع این ۳۵ نفر، عضو المپیکی مجمع کمیته ملی المپیک را تشکیل میدهند. در مقابل ۲۸ عضو غیر المپیکی در مجمع حضور دارند. در صورتی که تعداد فدراسیون بلاتکلیف بیشتر باشد، انتخابات کمیته ملی المپیک تحت شعاع قرار میگیرد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/