دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 تير 1401 - 14:04
آنا از بزرگترین هک تاریخ با یک میلیارد قربانی مجازی گزارش می دهد؛

درز اطلاعات هویتی/ رمز نبردهای سیاسی و نظامی در جهان

چند روز پیش یک کاربر ادعا کرد که اطلاعاتی از پایگاه پلیس ملی شانگهای (SHGA) به بیرون درز کرده و این پایگاه حاوی اطلاعات زیادی از حساب‌های مالی شهروندان چینی است.
کد خبر : 668387
111

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، در سال های اخیر موضوع درز اطلاعات، گسترش بیشتری یافته و سرقت اطلاعات شخصی صدها میلیون کاربر شبکه های اجتماعی و فضای مجازی در سراسر جهان، نگرانی های امنیتی و اقتصادی را برای مردم افزایش داده است، این درحالیست که برخی وزن کشی های سیاسی در کشورها و مخاصمات نظامی در جهان هم تحت تاثیر این جنگ سایبری صورت می پذیرد.


چند روز پیش یک کاربر با نام مستعار چاینادان (Chinadan) ادعا کرد که این اطلاعات از پایگاه پلیس ملی شانگهای (SHGA) به بیرون درز کرده و این پایگاه حاوی اطلاعات زیادی از حساب‌های مالی شهروندان چینی است. اطلاعات فاش شده شامل نام، آدرس، محل تولد، شماره ملی، شماره موبایل است. در ضمن جزئیات بسیاری از پرونده‌های جنایی نیز شامل این سرقت بوده است. چانگ‌پنگ ژائو مدیرعامل بایننس نیز در توییتی اعلام کرد که ۱ میلیارد اطلاعات خصوصی شهروندان در دارک‌وب به فروش گذاشته شده‌ است. این ادعای هکر، در حالی مطرح می‌شود که چین متعهد شده است که حفاظت از حریم خصوصی داده‌های کاربران آنلاین را بهبود می‌بخشد و به غول‌های فناوری خود دستور داده است تا ذخیره‌سازی امن‌تری برای اطلاعات کاربران تضمین کنند. همچنین در سال گذشته، قانونی در مورد نحوه ذخیره و کنترل داده‌ها، در کشور چین وضع شده بود.


سرقت اطلاعات فردی در جهان دارای سابقه است تا جاییکه سال گذشته یک گروه هکری که خود را «سانگانیسی» (sangkanicil) نامیده اعلام کرد که توانسته به اطلاعات شخصی حدود هفت میلیون اسرائیلی دست یابد. به گزارش تایمز اسرائیل، گروه هکری برای آنکه ثابت کند به این اطلاعات دست یافته، برخی از اطلاعات محرمانه مربوط به برخی افراد از جمله کارت شناسایی، گواهینامه و فرم‌های مالیاتی آنها را منتشر کرده است. این گزارش می‌افزاید، با این اقدام سایبری، بزرگترین هک در تاریخ اسرائیل رقم خورده است.


علاوه بر آن روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» فاش کرد، یک گروه هکری فایل‌های اطلاعاتی مربوط به اطلاعات ارتش این رژیم را فاش کرده‌ که شامل اطلاعات صدها سرباز بوده است. گروهی که خود را «عصای موسی» (Moses Staff) نامیده، فایلی را منتشر کرده که شامل مشخصات کامل نیروهای گردان رزمی ارتش رژیم صهیونیستی است. این اطلاعات، شامل مشخصات صدها نظامی این ارتش از جمله نام، ایمیل، آدرس منزل و شماره تلفن است.


چند روز بعد، روزنامه صهیونیستی «جروزالم‌پست» مدعی شد که گروه هکری ایرانی موسوم به «سایه سیاه» (Black shadow) سرورهای شرکت اینترنتی رژیم صهیونیستی «سایبرسرو» (Cyberserve) را مورد حمله هکری قرار داده و آن را از دسترس خارج کرده و تهدید به افشای اطلاعات آن کرده است. طبق این گزارش، سایبرسرو یک شرکت میزبان (هاستینگ) وب است که برای شرکت‌های صنعتی، خدمات سِروِر و ذخیره‌سازی اطلاعات را انجام می دهد. جروزالم پست در ادامه گزارش خود نوشت، داده‌هایی که هکرهای ایرانی به آن دست پیدا کرده‌اند، طیف گسترده‌ای از مشاغل را دربرمی گیرد: از شرکت رزرو سفر «پگاسوس» گرفته تا شرکت اتوبوسرانی «دان» و حتی شامل اطلاعات مربوط به موزه کودکان رژیم صهیونیستی نیز می‌شود.


پیروزی در انتخابات با سرقت اطلاعات


در سال های قبل نیز یک روزنامه انگلیسی از افشای تصادفی اطلاعات شخصی ۶۲ درصد از مردم آمریکا در سایت آمازون خبر داده بود. به گزارش روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت»، یک شرکت بازاریابی متعلق به کمیته ملی جمهوریخواه آمریکا به صورت تصادفی اقدام به انتشار جزئیات اطلاعات حساس تقریبا ۶۲ درصد از جمعیت آمریکا کرد که بر اساس گزارش های منتشر شده، این افشای اطلاعاتی بزرگ ترین نفوذ در داده های الکترونیکی تاریخ آمریکا به حساب می آید. داده های الکترونیکی افشا شده از حدود ۲۰۰ میلیون نفر از مردم آمریکا شامل آدرس منزل، تاریخ تولد و شماره تلفن و دیدگاه های سیاسی آنها می شود که روی سایت «آمازون» در دسترس عموم قرار گرفته است. موسس شرکت بازاریابی «دیپ روت» تاکید دارد که بر اساس اطلاعاتی که تاکنون جمع آوری شده است، نمی توان گفت که سیستم های این شرکت هدف سرقت اطلاعاتی قرار گرفته باشند. بر اساس گزارش ها، بسیاری از فایل های منتشر شده در شرکت «دیپ روت» ایجاد نشده است بلکه از طریق سایر شرکت های داده ای و کمیته سیاسی «سوپر پک» جمهوریخواهان در اختیار دیپ روت قرار گرفته است. رسانه ها مدعی شدند همین اطلاعات منجر به پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ در ایالت های کلیدی و خاکستری آمریکا شد.


نبرد هکرها در میانه جنگ اوکراین


در این میان و در آخرین گزارش اسپوتنیک در خصوص درز اطلاعات هویتی اعلام شد: گروه هکری «RaHDit» مدعی شد داده‌ها و اطلاعات مربوط به هزار کارمند اداره اطلاعات مرکزی (GUR) بخش نظامی وامنیتی اوکراین را منتشر کرده است.


بنا بر آنچه این گروه هکری اعلام کرده این عملیات موفق سایبری به علت نقص و ضعف در حفاظت از شبکه‌های اداره مرکزی در جزیره «ریابالسکی» در نزدیکی پایتخت اوکراین و همچنین شیوه‌های تجزیه‌وتحلیل داده‌های بزرگ براساس الگوهای مشخص رفتار کاربران انجام شده است. در میان اطلاعات افشاشده درباره جاسوس‌های دولت اوکراین در مناطق مختلف جهان، نمایندگان هیئت‌های دیپلماتیک این کشور در در روسیه، هند، ویتنام، آفریقای جنوبی، ایتالیا و ترکیه هم حضور دارند. اطلاعات شخصی مربوط به مسئولان اطلاعات نظامی اوکراین در لهستان، مجارستان، بلغارستان، اسلواکی هم فاش شده است. این گروه هکری همچنین دستورالعمل‌های دولت اوکراین برای خرابکاری (در کشورهای دیگر) و نمایندگان نیروهای ویژه اطلاعات و داده‌های مخفی را منتشر کرده است.


این گروه هکری تأکید کرده این نخستین مجموعه از اطلاعات هک‌شده است و به مرور اطلاعات دیگر را هم منتشر خواهد کرد. از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین (۵ اسفند ۱۴۰۰)، این بزرگترین درز داده‌های اطلاعاتی و امنیتی اوکراین است. پیش از این نیز گروه هکری RaHDit اطلاعات شخصی مربوط به ۷۰۰ کارمند سرویس امنیتی اوکراین (SBU) از جمله عکس‌ها، شماره تلفن‌ها، و حتی آدرس محل سکونت، و سرگرمی‌های آنها را منتشر کرده بود. سرانجام اینکه عملیات نظامی روسیه در اوکراین، نشان می دهید که همزمان با افزایش درگیریهای میدانی، نبردهای سایبری و اطلاعاتی علیه یکدیگر نیز در جریان بوده است. پس فناوری اکنون در عرصه بین الملل ابزاری برای قدرت های سیاسی و نظامی شده تا سیطره خود را گسترش داده و در جهت منافع ملی خود از آن بهره ببرند.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب