دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 تير 1401 - 12:34

سنجش میزان چابکی ورزشکاران با اختراعات ایرانی

فناوری ایرانی منجر به دو اختراع در زمینه سنجش میزان چابکی ورزشکاران شده است.
کد خبر : 667808
سنجش میزان چابکی ورزشکاران

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها در پیشرفت و موفقیت ورزشکاران برخورداری از چابکی است. مجموعه‌ای از توانایی‌ها که از اساسی‌ترین فاکتورهای عمومی آمادگی جسمانی بوده و با تمرین و استمرار پتانسیل و قابلیت افزایش دارد و توسعه و بهبود آن منجر به کسب نتایج بسیار مناسبی است. الگوی اصلی حرکت بسیاری از ورزش‌های میدانی و محوطه‌ای می‌طلبد تا ورزشکار سطح چابکی خود را افزایش دهد و در این میان نیاز است تا میزان چابکی ورزشکاران مورد سنجش و بررسی قرار گیرد. در این راه استفاده از دستگاه‌هایی که برای سنجش استفاده می‌شود اهمیت ویژه‌ای دارند چراکه با تشخیص درست کمک خواهند کرد تا ورزشکار گام‌های مثبتی را رو به جلو بردارد.


مواردی مانند نقطه مرکز ثقل، تعادل، هماهنگی عصب و عضله، سرعت و شتاب در چابکی بسیار مهم هستند و از سویی دیگر نباید فراموش کرد فاکتور چابکی قابل حذف نیست چون ماهیت چابکی با ماهیت بسیاری از فاکتورهای آمادگی جسمانی عجین است. فاکتور چابکی در برنامه آمادگی جسمانی ورزشکاران نقش ویژه‌ای دارد چون در این فاکتور حرکت بدن لحظه‌ای متوقف و سپس در سمت متفاوتی از نو شروع می‌شود. محققان سرعت در تغییر حرکت را عاملی تعیین کننده از عملکرد ورزشکار در میدان‌های ورزشی دانسته‌اند. تعیین چابکی ورزشکاران کار آسانی نیست و پیچیدگی دارد چون چابکی به شتاب، سرعت، کاهش شتاب و تعادل و هماهنگی عصب و عضله نیاز دارد.


با توجه به نقش ارزنده‌ای که چابکی در موفقیت ورزشکار دارد راهی که بتوان با سنجش مناسب وضعیت چابکی ورزشکار سطح آمادگی او را مشخص کرد بسیار مهم است و در این مسیر استفاده از فناوری ورزشی مهم و تأثیرگذار است. در همین زمینه هادی حبیبی که دارای مدرک دکترای تربیت بدنی بوده و مشاور فدراسیون کشتی در امور پزشکی ورزشی است موفق به ثبت دو اختراع در رابطه با سنجش میزان چابکی ورزشکاران شده و در این زمینه گفت‌وگویی با ما انجام داده که در ادامه می‌خوانید.


سنجش چابکی ورزشکاران رشته‌های مختلف


هادی حبیبی درباره اختراعات خود به خبرنگار آنا اظهار کرد: ما یک دستگاه تست برای سنجش میزان چابکی ورزشکاران رشته‌های رزمی اختراع کرده‌ایم که با ثبت میزان سرعت آنها در تشک یا رینگ مسابقه توسط پالس‌هایی که در اثر رد شدن از اینها طراحی شده، به صورت تخصصی در رشته‌های مختلف اعم از کشتی، ووشو، تکواندو یا بوکس باشد، برای به دست آوردن چابکی ورزشکار استفاده می‌شود. مقاله‌هایش چاپ شده ولی هنوز ثبت برند و شرکت نکرده‌ایم. امیدوارم که با پشتیبانی و حمایت بتوانیم این دستگاه را به تولید برسانیم.


وی ادامه داد: دستگاه دیگری که ما طراحی کردیم و مقاله‌اش هم چاپ شده، دستگاه سنجش میزان چابکی ورزشکاران است که با انجام حرکات از طناب بالا رفتن و سنجش میزان سرعت آنها توسط یکسری گیرنده که به صورت صوتی و تصویری برای گذشتن از زمان شروع و ابتدای تست طراحی شده که آن را هم می‌توانیم به عنوان یک سخت‌افزار و نرم‌افزار، در قالب یک طرح ارائه کنیم و به تولید انبوه برسانیم.


موانع ثبت اختراعات


این مخترع درباره اینکه موانع پیش رو برای ثبت اختراعات چه بوده، عنوان کرد: برای ثبت اختراع یکسری استانداردهایی را از ما می‌خواستند استانداردها را معرفی و به آنها اعلام کردیم. نامه از دانشگاه و مقالاتی که در خصوص ثبت اختراع بود بردیم. یک مقدار کار سخت بود ولی خدا را شکر دارد انجام می‌شود و این چون یک تست بین‌المللی است اعلام شده در دنیا کسی این کار را نکرده باشد برای اینکه بتوانیم سریع‌تر به نتیجه برسانیم.


About Testing Agility


وی در مورد اینکه تا به حال اختراع دیگری هم داشته، بیان کرد: خیر همین دو دستگاه تستی بود که در خصوص تمرینات ورزشی و فعالیت‌های بدنی در رشته‌های تخصصی مثل رشته‌های رزمی، کشتی، جودو، بوکس و کاراته است و توانستیم اینها را به نتیجه برسانیم. مقالات بسیار خوبی هم آماده کردیم که مراحل آخر ثبت و اختراع را دارد پشت سر می‌گذارد.


فواید دستگاه‌های اختراع شده


حبیبی در مورد فواید دو اختراعی که انجام داده، تصریح کرد: در ورزش‌های رزمی، بودن تست‌های میدانی خیلی کم اتفاق افتاده که به‌صورت تخصصی در رشته‌های ورزش‌های رزمی تست‌های میدانی وجود داشته باشد. معمولاً تست‌های عمومی پایلوت‌شده‌ای در دنیا وجود دارد و بر اساس آن، بخشی از قابلیت‌های جسمانی ورزشکاران را می‌توانند محاسبه کنند که ما در تست‌های طراحی شده به‌صورت تخصصی در رشته ورزشی تخصصی می‌توانیم از قابلیت‌های جسمانی ورزشکاران به خوبی استفاده کنیم.


وی درباره اینکه نظیر این اختراعات در خارج از ایران وجود دارد، گفت: من فکر می‌کنم این اختراعات و طراحی‌هایی که ما کردیم در دنیا کسی مشابه این طراحی‌ها را برای رشته‌های ورزشی نداشته و به‌صورت منحصربه‌فرد برای خود ماست که اگر به تولید انبوه برسد فکر می‌کنم بتوانیم آن را به عنوان یک تولید ملی به کشورهای مختلف دنیا صادر کنیم.


انتهای پیام/۴۰۴۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب