محمدی منش: ویترین بسکتبال ایران پشتوانه ندارد/ حب و بغض ما را ۴۰ سال عقب انداخت
رضا محمدی منش در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره دومین ناکامی تیم ملی بسکتبال ایران برابر قزاقستان در مسیر انتخابی جام جهانی اظهار کرد: متأسفانه چهار سال فدراسیون بسکتبال ایران با مدیرانی پیش رفت که قریب به ۴۰ سال عقب افتاد و هر چه قدر در آن سالها به این موضوع پرداخته شد که یکی از ورزشهای موفق کشور سیر نزولی را پشت سر میگذراند اما شاهد توجه لازم نبودیم و تغییر بنیادی صورت نگرفت. این حقیقت تلخ را بپذیریم که بسکتبال ایران با اشتباهات مدیریتی دیگر در سطح اول قاره آسیا نیست و به سطح دوم سقوط کردهایم. پیش از حضور جواد داوری در رأس فدراسیون، حب و بغض مانع پیشرفت بسکتبال شد. بسیاری از اشخاصی که میتوانستند منشأ خدمت باشند بیدلیل کنار گذاشته شدند و نمیتوان انتظار چندانی از تیم فدراسیون جدید داشت چون مدت کمی است که عهدهدار امور شدند و باید به آنها فرصت داد تا عقبافتادگیها جبران شود.
وی ادامه داد: جواد داوری به دلیل حضور در تیم ملی و کسب قهرمانی شناخت خوبی بر نیازهای بسکتبال دارد اما تنها آشنایی با فضا کافی نیست بلکه برنامهریزی صحیح در کنار انتخابهای اصلح کمک میکند تا بسکتبال رونق بگیرد. رئیس فدراسیون بسکتبال نیاز به انتصاب مشاوران، کارشناسان و پیشکسوتانی دارد که بتوانند به داد این ورزش برسند. ظرفیت کافی برای رشد و توسعه بسکتبال وجود دارد و میتوان تمامی مواردی که باعث شد تا با سطح اول آسیا فاصله بگیریم را یکی پس از دیگری رفع کرد. زمانی نایب قهرمانی در آسیا باعث ناراحتی میشد و امروز باخت به قزاقستان تبدیل به مسئله مهمی شده است. استرالیا، چین، ژاپن و کره جنوبی در حال پیشرفت و برداشتن گامهای رو به جلو هستند و باید فاصله ایجاد شده را با اتکا به نیروی انسانی و برنامهریزی مدون و حساب شده از بین ببریم. قطعاً نمیتوان در کوتاه مدت همه چیز را گل و بلبل کرد ولی با اجرای صحیح برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بار دیگر به سطح اول آسیا باز خواهیم گشت و سپس در مسابقات جهانی نیز عملکرد بسیار خوبی خواهیم داشت.
سرمربی سابق تیم ملی نوجوانان بسکتبال یادآور شد: با یک شکست نمیتوان سعید ارمغانی را به عنوان سرمربی جدید تیم ملی مورد قضاوت قرار داد. همانطور که نمیتوان در مورد دیگر سرمربیان سالهای اخیر نظیر مصطفی هاشمی، مهران شاهین طبع و مهران حاتمی به خاطر نتایجی که کسب کردند انتقاد داشت. دور از انصاف است که تنها نتایج را ملاک قضاوت سرمربیان تیم ملی بدانیم وقتی ابزار کافی در اختیار سرمربی نبوده است. بزرگترین عامل برای آنکه تیم ملی بسکتبال در رده بزرگسالان موفق باشد پشتوانهسازی در ردههای سنی قبلی است اما چنین اتفاقی برای ویترین بسکتبال ایران رخ نداد. از سویی دیگر ارمغانی مدت زیادی نیست هدایت تیم ملی را پذیرفته و باید به او زمان داد تا شناخت کاملتری نسبت به تیمش پیدا کند. او برای آنکه بتواند از تمامی ظرفیتها به بهترین شکل بهرهمند شود نباید با عملکرد تیمش در چند بازی قضاوت شود بلکه باید امکاناتی به وی داد که بتواند ضعفها را برطرف کند و به سوی کسب نتایج بهتر گام بردارد.
بیشتر بخوانید:
- ناکامی تکراری تیم ملی بسکتبال مقابل قزاقستان/ سرمربی جدید با حدادی هم برنده نشد
- حدادی: با وجود مشکلات گله نمیکنیم/ میخواهیم راهی جام جهانی شویم
محمدی منش خاطرنشان کرد: تمامی گامهایی که به اعتلای بسکتبال ایران کمک میکنند باید اولویتبندی شود. امکان ندارد بدون اولویتبندی به هدف رسید چون فقدان ترتیب در اجرای برنامهها مانع حل معضلات خواهد شد. تئوری صددرصد است ولی در عمل اجرای صددرصد بسیار دشوار است. باید پلکانی گام برداشته شود و بدون حب و بغض اجازه فعالیت به افراد کاردان و دلسوز داده شود. استعدادها پس از کشف به بهترین شکل حفظ شوند و اجازه دهیم سرمایههای آینده بتوانند پلههای پیشرفت را یکی از پس از دیگری طی کنند. اهم و فی الاهم لحاظ شود و با توجه به تمامی ردههای سنی از نونهالان تا بزرگسالان، بسکتبال را در مسیر تعالی قرار داد. البته که راه بسیار سختی در پیش رو داریم و رقبا هم دست روی دست نگذاشتهاند اما با توجه به بازیکنان مستعدی که بسکتبال ایران دارد در زمانی نه چندان دور بار دیگر به یکی از قدرتهای برجسته آسیا مبدل میشویم.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/