رئیس فراکسیون سازمان های مردم نهاد مطرح کرد؛
اهمیت بالای سمن ها و گروه های جهادی در مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر
زهره الهیان با بیان اینکه سمن ها و گروه های جهادی تاثیر به سزایی در جلوگیری از اعتیاد جوانان و نوجوانان به مواد مخدر دارند گفت: در بحث کرونا دیدیم که با حضور این سمن ها و گروه های مردمی و جهادی توانستیم به موفقیت برسیم.
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، زهره الهیان رئیس فراکسیون سازمان های مردم نهاد با بیان اینکه سمن ها و گروه های جهادی تاثیر به سزایی در جلوگیری از اعتیاد جوانان و نوجوانان به مواد مخدر دارند گفت: در بحث کرونا دیدیم که با حضور این سمن ها و گروه های مردمی و جهادی توانستیم به موفقیت برسیم حالا نیز اگر موانع را از از پیش پای این ساازمان ها برداریم موفقیت آن ها بیشتر نیز میشود.
الهیان با بیان اینکه بیش از 3000 شهید در راه مبارزه با مواد مخدر داده ایم گفت:متاسفانه بعد از حضور کشور انگلیس در افغانستان لابراتوارهای تولید مواد خدر صنعتی و سنتی با بیشترین ضرر چندین برابر افزایش یافته و ایران نیز مانند سد برای ترانزیت این مواد برای کل دنیا هستیم.
وی همچنین افزود: با این حال ما در سازمان های بین المللی و مجامع حقوق بشری محکوم میشویم که چرا برای قاچاقچیان مواد مخدر مجازات اعدام را در نظر داریم این در حالی است که این قانون برای قاچاقچیان بالای صد کیلو گرم اجرا میشود اما در بسیاری از کشورها برای چند گرم هم افراد را دستگیر و زندانی میکنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه اعتیاد یک آسیب اجتماعی است و خانواده ها را از هم میپاشد گفت:متاسفانه سیاست های ما کامل و جامع نیست که باید اصلاح شود. اعتقاد ما این است که پیشگیری مقدم بر درمان است یعنی قبل از اینکه بیمار بشود به او یاد بدهیم که سبک زندگی سالم چیست و بعد در قالب این اموزش ها بتوانیم این فرهنگ را همگانی کنیم با اینکه نحوه سالم زیستن و سبک زندگی سالم مهم است اما این کار را نمیکنیم که این نه تنها مشکل عمومی نظام سلامت ماست بلکه کشورهای مدرن نیز همین مشکل را دارند.
وی در ادامه افزود: اگر رویکرد را عوض کنیم و از سازمان ها و تشکلات مردمی در امر آموزش کمک بگیریم حتما موفق تر خواهیم بود تا اینکه اجازه بدهیم دانش اموز و مدرسه بزرگ شود و مهارت های درست زیستن را به او یاد ندهیم و او تبدیل شود به یک معتاد یا قاچاقچی و با او مبارزه کنیم و در مجامع بین المللی و حقوق بشری محکوم شویم.
الهیان با بیان اینکه نکته کلیدی و اساسی در بحث اعتیاد و مواد مخدر بحث های شناختی هست گفت: مقام معظم رهبری سالیان قبل تاکید داشتند به آموزش فلسفه به کودکان اگر ما کودکمان را هویت دار نکنیم و کودک ما ذهنش مهندسی نشود و خود را درست نشناسد همه این آسیب ها در برابر او هست حالا اینجا بحث مواد مخدر هست جای دیگر دخانیات جای دیگر استفاده از مشروبات الکلی که واقعا خود او هم نه فقط در کشور ما بلکه در همه جا معضلات جدی دارد.
وی همچنین با بیان اینکه باید قدر جوانانمان را بدانیم که اهل تحصیل و پژوهش در شرکت های دانش بنیان و ... هستند، گفت: چند روز پیش در کشور گرجستان بودم انجا امار و گزارشی گرفتم گفتند جوان های اینجا دنبال درس نمیروند خیلی اموزش و این ها نیستند کشوری که نعمت های خدادادی بسیاری دارد کندوکاو کردیم دیدیم این ها انقدر مصرف مواد الکل در این کشور بالاست که اصلا فکر آن ها برای درس و اموزش و تحصیل کار نمیکند.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه باید آموزش را از شناخت و هویت بخشی شروع کنیم، گفت: این مشکل جهانی هست به ویژه ما که هویت غنی و درواقع اون معرفت و شناخت بسیار عمیقی رو بتوانیم براساس مبانی فکری خودمون به نوجوانانمان بدهیم که در این قضیه کم کاری کردیم و اجازه دادیم نوجوان ما به این آسیب به این خطر بیفتد و ما تازه با قاچاقچی ها مبارزه کنیم.
وی در ادامه افزود: یکی از مشکلات ما این است که نوجوان ما اساسا بحران هویت دارند و ما فقط به او مهارت هایی یاد داده ایم که در جای خود خوب است اما کافی نیست. به نظرم الان علاوه براینکه همه این محورها بحث های کارآفرینی بحث اشتغال تامین معاش برای این خانواده ها باید دنبال شود در کنار و قبل از آن و دنبال مقدمه باید درواقع این شناخت به نوجوان ما داده بشه و برای این باید سرمایه گذاری بشه که فکرمیکنم مسیر آموزش و درواقع سطح ارتقاء سطح سواد سلامت درخانواده ها این رفتار پرثمرها خیلی میتوانند اثرگذار باشند.
رئیس فراکسیون سازمان های مردم نهاد با بیان اینکه برای انتقال فرهنگ بستری نداریم گفت: اگر قراراست فرهنگ از یک نسل به نسل بعدی منتقل شود یک بستره ای لازم است که آن بستره خانواده است. ما آن مادر و خانواده را نادیده میگیریم بعد میخواهیم با شعار و برنامه و همایش فرهنگ کشور را ارتقاء دهیم که این اتفاق نمیفتد.
وی در ادامه افزود: خواهشم این هست که درمورد بحث نقش زنان و نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد جدی تر ورود کنیم و آموزش دهیم. گروه هایی که احساس مسئولیت کردند به عرصه اومدن و از قبل یک مسئولیت اجتماعی این انگیزه را دارند که کمک بدهند اما متاسفانه موانع همونطور که اشاره فرمودند چه اقدامات و چه بلاخره خدمات ارزشمندی اتفاق میفتد و ماهم کمتر قدر آن را میدانیم، اگرموانع را از پیش پای درواقع سازمان های مردمی برداریم خودشان راه خود را پیدا خواهند کرد.
الهیان با بیان اینکه در مجلس برای عدم تعلق مالیات به خیرین تلاش میکنیم گفت: ظرفیتی که حرکت های مردمی دارد انقدر است که بطور مثال دربحث کرونا و ظرفیت بسیج مردمی ماجزء چهار کشوری شدیم که بالاترین سرعت واکسیناسیون را به واسطه این عزم و اراده ملی را داشتیم.
وی در پایان گفت: وزیرمحترم بهداشت که چندی پیش درمجلس گزارش میدادند و سفری به سازمان جهانی بهداشت داشتند اونجا کشورهای مختلف حتی کشورهای اروپایی این رو بعنوان یک موفقیت درنظام سلامت ما اعلام کردنداین بدان معناست که اگر بتوانیم این موانع را از پیش پای سمن ها و گروه های مردمی برداریم حتما دربحث اعتیاد و سایر حوزه ها هم میتوانیم از این ظرفیت بی بدیل به مرقومه ای استفاده کنیم زیرا که نظام ما نظام مردم سالار دینی است و پایه نظام براساس مشارکت مردم گذاشته شده است واقعا باید تقدیر و تشکرکرد از دولت مردمی دولت جناب آقای رئیسی که دستیار ویژه برای افزایش مشارکت های مردم و مردمی سازی دولت درنظر گرفتند این اقدام رو به فال نیک میگیریم و اعلام میکنم که فراکسیون سازمان های مردم نهاد درمجلس درمسیر مردمی سازی فعالیت های مهم و رفع چالش های کلان نظام گام های مثبتی را برمیدارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
نشست وزیر دادگستری با اعضای شورای مرکزی جمعیت حقوقدانان ایرانی مدافع حقوق بشر