دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

2 گناه نابخشودنی در قطب جدید فوتبال ایران/ گل‌گهر در فصل بیست و یکم واقعا موفق بود؟

درحالی از موفقیت باشگاه گل‌گهر سیرجان در فصل سوم حضورش در لیگ برتر یاد می شود که با بررسی دقیق‌تر می‌توان به 2 گناه نابخشودنی و غیر قابل جبران از سوی مدیریت این باشگاه رسید.
کد خبر : 666705
دیدار تیم های استقلال گل گهر سیرجان

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، امسال با صعود مس کرمان، جمع تیم‌های کرمانی در لیگ برتر کامل شد. 3 نماینده از کویر، استان کرمان را به قطب جدید فوتبال ایران تبدیل کرده است. علاوه بر مس‌های کرمان و رفسنجان و گل‌گهر سیرجان در لیگ برتر، مس شهر بابک و آرمان گهر سیرجان نیز دیگر نمایندگان بزرگ‌ترین استان کشور در لیگ دسته اول هستند. به غیر از فعالیت پررنگ کرمانی‌ها در تیم‌داری، در آن سوی ماجرا، این باشگاه‌ها از امکانات خوبی نیز برخوردارند. وجود زمین‌های تمرینی و ورزشگاه اختصاصی از جمله مزایای ویژه این باشگاه‌ها در کرمان است. علاوه بر این هر سه باشگاه‌ در حال ساخت مجموعه‌های ورزشی بزرگ و مدرنی هستند که به زودی قرار است به بهره‌برداری برسند. در بُعد فنی نیز این تیم‌ها سعی کرده‌اند با ایجاد ثبات و البته سرمایه‌گذاری مناسب، جایگاه خوبی در فوتبال ایران پیدا کنند.


بعد از درخشش مس کرمان در دهه گذشته و حضور در لیگ قهرمانان آسیا این باشگاه به سطوح پایین‌تر فوتبال ایران سقوط کرد و بعد از آن دیگر خبر زیادی از فوتبال کرمان نبود، تا اینکه عصر جدید پیشرفت فوتبال این استان آغاز شد. گل‌گهر سیرجان نخستین تیمی از این استان بود که در این دوره به لیگ برتر صعود کرد. این تیم که فصل گذشته سومین فصل حضورش در لیگ برتر را سپری کرد، در این مدت به پیشرفت خوبی در نتیجه‌گیری رسیده است. این تیم در سه فصل به ترتیب جایگاه‌های دهم، پنجم و چهارم را کسب کرده است تا اکنون به عنوان یکی از مدعیان تمام عیار لیگ برتر فوتبال ایران تبدیل شود.


2 گناه نابخشودنی در قطب جدید فوتبال ایران/ گل‌گهر در فصل بیست و یکم واقعا موفق بود؟


در خارج از مستطیل سبز و ابعاد فنی و نتیجه‌گیری، گل‌گهر در فصلی که گذشت خیلی سال موفقی را پشت سر نگذاشته و با چالش‌ها و حواشی گوناگونی دست و پنجه نرم کرده است. به طور کلی فوتبال ایران در این فصل انواع و اقسام اتفاقات را به چشم دید ولی در یکی از مهم‌ترین و البته پرحاشیه‌ترین رخداد، جذب عجیب اریک بانیاما از کشور گابن بود. بازیکنی که طبق مدارک ارسالی به فدراسیون فوتبال سابقه بازی ملی در کارنامه داشت ولی در نهایت مشخص شد چنین نبوده و استعلام‌هایی که به دست فدراسیون فوتبال ایران رسیده، جعلی بودند!


باشگاه گل‌گهر قراردادش را با این بازیکن امضا کرده بود و در آن سو بعد از برملا شدن ماجرا، فدراسیون اجازه بازی به او نمی‌داد. از اینجا مانده و از آنجا رانده؛ این حکایت حال و روز مدیریت، کادر فنی و البته بازیکن گابنی در هفته‌ها بلاتکلیفی بود که در نهایت با رای کمیته انضباطی و در ادامه تایید کمیته استیناف به پایان رسید. طبق رای فدراسیون فوتبال این بازیکن از همراهی تیمش محروم شد و بازی‌هایی که او به میدان رفته بود، 3 بر صفر به نفع حریفان انجامید. کسر 7 امتیاز از گل‌گهر علاوه بر اینکه باعث ضرر گل‌گهر شد، در آن سو موجب سود استقلال و سپاهان به عنوان رقیبان گل‌گهر در بالای جدول شد.


این درحالی است که پیش از این نیز در ذوب‌آهنِ تحت هدایت امیر قلعه‌نویی چنین اتفاق مشابه‌ای با جذب کی‌روش استنلی رخ داده بود ولی مدیریت وقت این باشگاه موفق شد این مشکل ناخوانده را در فدراسیون حل کند و مجوز بازی بازیکن تحت قراردادش را بگیرد، اتفاقی که برای گل‌گهر تا پایان لیگ رخ نداد و این باشگاه سیرجانی علاوه بر تحمل ضرر مالی، از لحاظ روانی و فنی نیز دچار مشکلات عدیده شد.


2 گناه نابخشودنی در قطب جدید فوتبال ایران/ گل‌گهر در فصل بیست و یکم واقعا موفق بود؟


البته پروند بازیکن گابنی باشگاه گل‌گهر تا جایی ادامه پیدا کرد که حتی پای پلیس فتا نیز به میان آمد و اسامی به عنوان متهمان این تخلف شناسایی شد. با این وجود و در حالی که انتظار می‌رفت اسامی مقصر یا مقصران نهایی این تخلف بزرگ اعلام شود ولی این اتفاق هیچگاه به طور شفاف رخ نداد. بعد از این فاجعه که با جعل و سندسازی به یک آبروریزی بزرگ برای فوتبال ایران تبدیل شد، هیچکس از باشگاه گل‌گهر استعفا نکرد و یا برکنار نشد، در عوض مدیرعامل این باشگاه پاداش امضای قرارداد با این بازیکنِ محلیِ گابنی را گرفت و حکم مشاوری وزیر ورزش دریافت کرد!


مورد دیگری که متوجه باشگاه گل‌گهر است، عدم دریافت مجوز حرفه‌ای بود که تبعات سنگینی برای این باشگاه به همراه داشت. با توجه به حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان، این فرصت خوبی بود تا این تیم سیرجانی در سومین فصل حضورش در لیگ برتر نماینده ایران در آسیا شود ولی در عین ناباوری این باشگاه موفق به دریافت این مجوز نشد. این درحالی است که معمولاً باشگاه‌های صنعتی فوتبال ایران از حیث دریافت مجوز حرفه‌ای و بحث‌های انضباط مالی مشکلی ندارد و به راحتی موفق به دریافت این مدرک می‌شوند. گل‌گهر درصورتی که به‌جای یکی از دو تیم استقلال و پرسپولیس به لیگ قهرمانان آسیا می‌رفت، هم از بُعد ملی برای فوتبال کشور خوب بود و هم اینکه می‌توانست منافع مالی برای حضور در این مسابقات عاید باشگاه شود.


باشگاه گل‌گهر سیرجان با وجود دارا بودن زیرساخت مناسب و حمایت‌های سنگین مالی از سوی شرکت گل‌گهر و البته مسئولت شهری سیرجان، در سال‌های اخیر روند خوبی را سپری کرده است اما دو اتفاق تلخی که در فصل گذشته سیرجانی‌ها رقم خورد، این باشگاه را از اهدافش در سطح داخلی و بین‌المللی تا حدی دور کرد. گل‌گهر در لیگ برتر می‌توانست با از دست ندادن 7 امتیاز لیگ را در بین 3 تیم برتر به پایان برساند و در لیگ قهرمانان نیز در صورت حضور، اعتبار مادی و معنوی خوبی برای خود دست و پا کند. با این اوصاف باید دید مدیران کلان گل‌گهر با وجود این دو اشتباه نابخشودنی چه تصمیمی برای فصل بعدی این مسابقات اتخاد می‌کنند، با همین فرمان ادامه داده می‌شود و یا اینکه تصمیم بر اعمال تغییرات در مدیریت گرفته خواهد شد؟


انتهای پیام/4146

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب