آنهایی که سودای ریاست فدراسیون فوتبال را دارند/ قریب و آشنا تا علی کفاشیان
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، فدراسیون فوتبال تا 8 شهریور ماه در وضعیت اضطرار قرار دارد تا با انتخاب رئیس فدراسیون، به وضعیت استقرار برسد. مسلم است که بسیاری از امور فدراسیون تا زمان انتخاب رئیس، معلق باشد و تصمیمات مهم و قطعی، با حضور رئیس جدید گرفته شود. به طور مثال، با اینکه فدراسیون در سال بسیار مهمی قرار دارد و با توجه به برگزاری جام جهانی، فدراسیون فوتبال از مهمترین برندهای تبلیغاتی کشور محسوب میشود، هنوز تکلیف اسپانسر فدراسیون فوتبال مشخص نشده است.
اکنون گمانهزنیهای زیادی برای انتخابات فدراسیون فوتبال مطرح است. از نام مدیرانی که گفته میشود قصد دارند در انتخابات فدراسیون فوتبال ثبت نام کنند تا از 8 شهریورماه ریاست این فدراسیون را به عهده بگیرند. از نامهای آشنایی که سالها در فوتبال بودهاند و بسیاری ثمره مدیریت آنها را دیدهاند.
ماجدی؛ سرپرستی مزه کرد
میرشاد ماجدی که اکنون عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال است و با حفظ سمت، سرپرستی فدراسیون را هم به عهده دارد، پس از نزدیک به 5 ماه سرپرستی به نظر میرسد سودای ریاست دارد و این سرپرستی به او مزه کرده است. با وجود اینکه برخی هنوز او را آماده گرفتن تصمیمات مهم در فوتبال نمیدانند و معتقدند میرشاد ماجدی هنوز راه زیادی تا رئیس فدراسیون فوتبال شدن دارد، اما گویا او قصد دارد در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال ثبت نام کند و لابیهای خود را هم برای گرفتن رأی مجمع آغاز کرده است.
محمدنبی؛ شبهه در عبور از فیلترها
مهدی محمدنبی، دبیرکل سابق فدراسیون فوتبال هم صراحتاً اعلام کرده است که قصد کاندیداتوری برای ریاست فدراسیون فوتبال را دارد. ریاست فدراسیونی که دو دوره دبیرکلی آن را تجربه کرده و حالا قصد دارد در سمت مهمتری تجربه کار در فوتبال را دنبال کند. البته درباره حضور مهدی محمدنبی در دوره قبلی انتخابات هم صحبتهایی مطرح شد که در نهایت او ثبتنام نکرد. در همین حال برخی معتقدند که شاید نبی با وجود ثبتنام نتواند به مجمع برسد و از فیلترها عبور کند.
آذری؛ بازگشت در غیاب فوتبالیها
سعید آذری، مدیرعامل سابق ذوبآهن و فولاد خوزستان از جمله مدیرانی است که در دو باشگاه صنعتی کارنامه خوبی از خود به جا گذاشته، اما اکنون در ایران نیست و مدتی پیش راهی آمریکا شد. در دوره قبلی انتخابات فدراسیون فوتبال صحبتی مبنی بر حضور سعید آذری شده بود، اما او اعلام کرد اگر فوتبالیها وارد انتخابات شود، به نفع آنها کنار میکشد که با توجه به ثبتنام علی کریمی، مدیرعامل وقت فولاد برای ریاست فدراسیون فوتبال اقدامی نکرد. حالا باید دید که این بار آذری خود را کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال خواهد کرد که البته لازمه آن بازگشت به ایران است.
آجورلو؛ هتتریک در شکست؟
مصطفی آجورلو، مدیرعامل باشگاه استقلال تاکنون دو بار در انتخابات فدراسیون فوتبال حضور داشته که یک بار مقابل مهدی تاج و بار دیگر مقابل شهابالدین عزیزی خادم شکست خورد. این دو حضور فارغ از ثبت نام آجورلو در انتخابات فدراسیون فوتبال پس از دوره انتقالی بود که بسیاری معتقدند آجورلو را مجبور به انصراف کردند تا محمد علیآبادی رئیس شود، اما در نهایت علی کفاشیان به عنوان تک کاندیدا به ریاست فدراسیون فوتبال رسید. حالا برخی معتقدند آجورلو با توجه به نزدیکی به بدنه مجلس و دولت شانس بالایی برای ریاست فدراسیون فوتبال دارد و موفقیتش در استقلال هم شانس او را بالاتر میبرد، اما همچنان برخی او را مانند دو دوره قبلی از پیش بازنده میدانند.
کفاشیان؛ بازگشت رئیس با ثبات
علی کفاشیان که تنها رئیس فدراسیون فوتبال دو دورهای بوده، با توجه به اصلاحاتی که روی اساسنامه صورت گرفته به لحاظ قانونی مشکلی برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال ندارد و حداقل یک دوره دیگر میتواند رئیس فدراسیون باشد. حالا برخی با توجه به اوضاع نامناسب فدراسیون فوتبال معتقدند که او میتواند ناجی فوتبال باشد و فدراسیون را از این شرایط بحرانی عبور دهد و به ثبات برساند. کفاشیان که در دو دوره ریاستش تیم ملی در ردههای مختلف به جام جهانی رسید، فوتسال و فوتبال ساحلی روی سکوی جهانی رفتند، کمپ تیمهای ملی به لحاظ عمرانی رشد قابل توجهی داشتند و تاج در فصل برداشت فدراسیون را در دست گرفت. هرچند به نظر میرسد کفاشیان علاقه شدیدی برای بازگشت نشان نداده، با این حال جریانهایی به دنبال حضور او هستند.
قریب و آشنا
چهرههای مختلف دیگری هم هستند که امکان حضور آنها در انتخابات فدراسیون فوتبال وجود دارد، اما صحبت درباره آنها چندان قوی نیست. جعفر سمیعی، حبیب کاشانی، مهدی علینژاد، منصور قنبرزاده، محمدحسین قریب و نامهای آشنایی از این دست هستند که گمانهزنی برای حضور آنها در انتخابات وجود دارد که البته بیشتر به تحلیلهای رسانهای نزدیک است تا واقعیت.
فوتبالیها نمیآیند؟
با اینکه در بین گزینههای مطرح شده میرشاد ماجدی و مهدی محمدنبی سابقه حضور در فوتبال را داشتند، اما با توجه فاصله گرفتن آنها از فوتبالیها و قرار گرفتن در بدنه مدیریتی نزدیک به جریانهای خاص، بسیاری آنها را چهرههای فوتبالی نمیدانند. چهرههای شاخصی چون علی کریمی که با بیش از 100 بازی ملی و کاپیتانی تیم ملی، در انتخابات دوره قبلی حضور داشت، اما مجمع نشان داد علاقهای به رأی دادن به چنین چهرههای ندارد.
با این تفاسیر، باید دید مجمع فدراسیون فوتبال که 89 عضو دارد به چه کسانی رأی خواهد داد. البته با توجه به عدم تشکیل تیم ملی فوتبال ساحلی بانوان، دو عضو که سرمربی و کاپیتان تیم ملی فوتبال ساحلی بانوان هستند، از 89 نفر کم خواهد شد و حداکثر 87 نفر میتوانند رئیس بعدی فدراسیون فوتبال را انتخاب کنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/