دیلانچیان: شناگران ایران در تمرینات اسیر تنگی نفس میشوند/ نمیدانم موج ناامیدی در شنا از کجا آمده است؟
گامر دیلانچیان در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد دو شناگر ایران در مسابقات جهانی مجارستان عنوان کرد: در مورد نتایج مهرشاد افقری و متین سهران چون شاگردان مستقیم بنده هستند شاید خیلی درست نباشد که من نظر بدهم، دوستان دیگر هم باید نظر بدهند ولی من میتوانم از دو بُعد بررسی کنم. بُعد اولش این است که ما هیچ برنامهای برای مسابقات جهانی مجارستان نداشتیم. با توجه به نزدیک بودن به کشورهای اسلامی و تعداد روزی که قرار بود بچهها در مسابقه حضور داشته باشند. قرار بود حدود هفت، هشت، ۱۰ روز در کشور مجارستان هستند و ما نمیتوانستیم که این مدت بدون تمرین یا کم کردن تمرینها را داشته باشیم چون روی نتیجه نهاییشان تأثیر میگذاشت. به اضافه اینکه ما یک پیکی را مثلاً برای آقای سهران حدود ۵، ۶ هفته پیش داشتیم برای اعزامی که قرار بود انجام شود که نشد.
وی درباره موج ناامیدی ایجاد شده از عملکرد شناگران در مجارستان ادامه داد: برای به دست آوردن سهمیه جهانی که متین سهران به همراه دو نفر دیگر قرار بود اعزام شوند و در آنجا ورودی جهانی را کسب کنند و مستقیم بتوانند حضور پیدا کنند و نه با وایلدکارت. البته مهرشاد افقری که ورودیاش را کسب کرده بود و خودش باید میرفت. به نظر بنده با توجه به روند تمرینیشان در گذشته اینها روی روند متعادلشان هستند و در اینجای فصل از فصل گذشته کمی بهتر هستند و دوست داشتیم که یک کمی بهتر شنا کنند ولی مثلاً حضور نداشتن مربی همراهشان و تعداد روزی که باید مسابقه میدادند و اشتراک نگذاشتن تواناییها، همه اینها باعث شده که نتیجه قابل قبولی کسب شود و این موج ناامیدی نمیدانم از کجا آمده است. اگر شناگر بهتری بود که میتوانست در انتخابی شرکت کند و انتخاب و اعزام شود.
مربی تیم ملی شنا افزود: گزینه بعدی این بود که ما اعزام نداشته باشیم که متین سهران به عنوان یک شناگر جوانی که تازه وارد بزرگسالان شده و دوره قبلی مسابقات جوانان جهان در همین کشور مجارستان شرکت کرده بود خب ایشان کجا باید تجربه آن استرسی که در مسابقات به این بزرگی به آنها وارد میشود را کسب کنند. با توجه به اینکه هزینهای هم برای کشور ندارد و این دو نفر توسط فینا ساپورت میشوند پس عدم اعزام هم کار عاقلانهای به نظر نمیرسید. در ضمن بسیاری از قهرمانان جهان که مدال طلا یا نقره میگیرند یا رکورددار هستند، در یک فصل یا در یک زمانی از فصل میروند هشتم یا دهم میشوند، فینال نمیآیند! اینها در روند تمرینی بهخصوص شنا و سایر ورزشهای رکوردی که فصل تمرینی دارند و کاملاً طبق این فیزیولوژی پیش میروند و یک پیکی دارند و یک فصل تمرینی دارند که بدن خسته است، اینها همهاش طبیعی است. به نظر من افراد با علم و باتجربه کاملاً این را تأیید خواهند کرد.
بیشتر بخوانید:
- شناگران ایران در رقابت با همتایان جهانی تجربهاندوزی میکنند/ در بازیهای اسلامی صاحب مدال خواهیم شد
وی یادآور شد: بُعد دیگری که میخواهم بررسی کنم این است که ما چه کاشتیم که میخواهیم برداشت کنیم؟! چقدر واقعاً سرمایهگذاری کردیم و چقدر واقعاً به این بچهها کمک شده است؟ این بچهها در پایگاه ملی اصفهان تمرین میکنند که استخرش دست بخش خصوصی است، یک روز دمای آب ۳۲ درجه است، یک روز سکو نیست، یک روز کلر وارد آب استخر میشود، بچهها تنگی نفس میگیرند مجبور میشوند تمرینشان را ترک کنند و بسیاری موارد دیگر. در نهایت باید بگویم ما واقعاً ماهیت لازم ورزشی که کاملاً فرق میکند از محیطی که باید در اختیارشان باشد برای تمرین کردن، حمایتی که باید شوند، تغذیهای که باید داشته باشند، وقتی قهرمانان جهان را جستوجو میکنید، تغذیهشان، روانشناسیشان، بدنسازیشان، همه اینها بسیار مهم و بسیار خاص است و کارهایی که انجام میشود ولی متأسفانه این مسائل را نداریم و نمیگویم مشکل، مشکل فدراسیون یا چیز دیگر است، بالادست بالاخره حمایتها، ماده ۸۸، نبودن استخر کافی در اختیار و همیشه هم گفتهام یکی از بزرگترین معضلات سختافزاری شنایمان این است که استخرهایمان برای شنا استفاده نمیشود و برای تفریح و ... استفاده میشود و عموماً برای ورزش شنا و ورزش کردن نیست.
دیلانچیان درباره اینکه سامیار عبدلی رکورد جدید 100 متر ایران را در آلمان ثبت کرد، برنامه تیم ملی شنا برای استفاده از ظرفیتهای خارج از کشور چیست، عنوان کرد: این را باید دوستان در کمیته فنی و بزرگترها نظر دهند. در حال حاضر محسن سمیعزاده که مسئولیت تیم ملی را در کشورهای اسلامی بر عهده دارند ولی در کل ما از همه ظرفیتهای شناگرانمان استفاده میکنیم. اینها، بچههای ایران هستند و به عنوان یک بورسیه به آنها نگاه میشود که دارند در خارج از کشور تمرین میکنند و هر موقع که خوب باشند طبیعتاً به همراه تیم ملی اعزام خواهند شد و برای کشور افتخارآفرینی خواهند کرد همانطور که الان علیرضا یاوری در آمریکا حضور دارد و انشاءالله برای کشورهای اسلامی حضور خواهد داشت، رکورددار ۲۰۰ متر است. شاید دومی، سومی ۱۰۰ متر کرال را هم الان داشته باشد و برای ماده تیمی بتواند کمک کند.
وی افزود: سامیار عبدلی هم متأسفانه فکر میکنم در لیست بلندی که شما چند ماه زودتر باید یک چنین لیست به کمیته ملی المپیک و کشور برگزارکننده بدهید، متأسفانه آن موقع این نتایج اخیر را نداشته و در لیست مربوطه نیست ولی اگر نشود اضافه کرد و از او استفاده برد، مطمئناً برای مسابقات بعدی از او استفاده خواهد شد و این رکوردش هم به محض تأییدیه مسابقاتش و رسمی بودن مسابقات و نتایج، مطمئناً ثبت خواهد شد.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/