دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 بهمن 1394 - 10:12
همراه با اجلاس هفتادم دانشگاه آزاد اسلامی/ 5

تاکید بر گسترش پژوهش همراه با کیفی‌سازی آموزش در اجلاس هفتادم دانشگاه آزاد اسلامی/ آسیب‌شناسی دقیق درباره واحدهای زیان‌ده

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران معتقد است که در اجلاس هفتادم شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی باید افزون بر آسیب‌شناسی دقیق درباره واحدهای زیان‌ده بر گسترش پژوهش همراه با کیفی‌سازی آموزش نیز تمرکز و تاکید کرد.
کد خبر : 66608

دکتر کیومرث نیاز آذری در آستانه برگزاری هفتادمین اجلاس سراسری بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا به بررسی دستاوردهای اجلاس شصت و نهم پرداخت و نظرها و پیشنهادهای خود را برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر اجلاس هفتادم بیان کرد. گفت‌وگو با رئیس واحد ساری را پی می‌گیریم:


اجلاس هفتادم مانند اجلاس قبل با شعار دانش، فرهنگ و اقتصاد در فضای همدلی و همکاری برگزار خواهد شد. از نظرجناب‌عالی در یک سال گذشته این شعار تا چه حدی در استان متبوع شما عملی شده است؟


سال ۹۴ سال همدلی و همزبانی است که مقام معظم رهبری این سال را با این عنوان نامگذاری کردند و یک اتفاق خیلی خوب امسال در دانشگاه آزاد اسلامی رخ داد و آن هم تشکیل ساختار استانی بود که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است.


آقای دکتر میرزاده بسیار به انضباط کاری و قوانین اهمیت می‌دهند و همین موضوع باعث شد تا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولویت کاری قرار بگیرد و تا به اینجا هم روند اجراییش بسیار خوب در حال پیگیری و اجرا است. ساختار استانی و تشکیل شوراهای تخصصی مثل شورای آموزشی و تحصیلات تکمیلی، پژوهشی، دانشجویی، اقتصاد دانش بنیان، عمرانی و زنان فرهیخته شکل گرفت. با تشکیل این ساختار استانی و شورا‌ها، عملا فضای خوبی برای تعامل سازنده، همکاری‌های بین واحد‌ها و ارتباط واحد‌ها با استان و استان‌ها به سازمان مرکزی به وجود آمد.


عملا در ساختار جدید استان‌ها هم امور را در حوزه خود کنترل و ارزیابی می‌کنند و با سازمان مرکزی سروکار دارند. این روند یک حجم بزرگی از ترافیک کاری و مراجعات را از دوش سازمان برداشت و امور را به استان‌ها محول کرد.


در واقع واحدهای یک استان بر اساس ساختار استانی فعالیت می‌کنند و تمامی ارتباطاتشان هم متمرکز شده و همین تمرکز کاری در استان باعث ایجاد انسجام، تحکیم روابط و حل بسیاری از مشکلات دانشگاه شد.


باید به این نکته هم توجه داشت که کمتر از یک سال از تشکیل ساختار استانی و تفویض اختیارات اجرایی به دبیران هیات امنای استانی به عنوان رییس استان می‌گذرد که در عمل توانستند یک ارتباط بهتر، صمیمی‌تر، سازنده‌تر و قوی بین واحد‌ها در استان خودشون برقرار کنند.


راهبرد‌ها و رهنمودهای مطرح شده در اجلاس قبل از سوی آیت الله هاشمی رییس هیات امنا و دکتر میرزاده رییس دانشگاه تا چه حد در استان شما عملی شده است؟


توصیه‌های آیت الله هاشمی همیشه روشنگرانه، عمیق و سازنده است. از مهم‌ترین مواردی که هم در بیانات رئیس هیات امنا و هم رئیس دانشگاه بود افزایش درآمد غیرشهریه‌ای تا میزان ۲۰ درصد بود که از این میزان باید ۵ درصد از طریق فعالیت‌های دانش بنیان و ۱۵ درصد دیگر از طریق فعالیت‌های اقتصادی تامین شود. در سال جاری در استان مازندران تا به اینجا بیش از ۶۰ درصد این درآمد‌ها محقق شد، اما تمام تلاش ما در مجموعه استان بر تحقق کامل این رقم در سال ۹۵ است.


آینده پژوهی، ایجاد کانون خیرین، دانشجومحوری، همکاری با مراکز بین المللی، موضوعات فرهنگی و ایجاد رشته‌های تحصیلی برای تربیت مدیران تراز بالا از جمله محور‌ها ی مورد تاکید در اجلاس شصت و نهم از سوی مسئولان دانشگاه بود. چه اقداماتی در این باره از سوی استان متبوع شما در یک سال اخیر صورت گرفته است.؟


دانشگاه باید کارآفرین و تولیدکننده باشد یعنی با استفاده از استادان مجرب و نیروهای پژوهشی و نیروهای خبره باید در راستای تولید علم، محصول مبتنی بر دانش بنیان فعالیت کند. دانشگاه آزاد اسلامی هم در سطح کلان کشوری و هم در استان‌ها بخصوص استان مازندران در همین راستا حرکت می‌کند.


برابر بیانات حضرت امام (ره) که فرمودند دانشگاه مبدا همهٔ تحولات است، دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال این تحول در زمان فعلی است که این هم با فعالیت اقتصادهای دانش بنیان و شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌شود.



در این مقطع زمانی این دانشگاه است که باید تحول در جامعه ایجاد کند. مشکل بیکاری قابل حل است با این شرط که دانشگاه‌های ما کارآفرین و تولید کننده باشند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا هم همینطور است یعنی دانشگاه‌ها ارتباط بسیار تنگاتنگی با صنعت دارند و هم می‌توانند نیروی توانمند و متخصص و کارا تربیت کنند و هم می‌توانند مشکل اشتغال و بحث شغل افراد جامعه را تامین می‌کند. دانشگاه آزاد اسلامی هم با مدیریت دکتر میرزاده قویا در همین مسیر حرکت می‌کند و تاکنون بسیار موفق عمل کرده است. البته ثمره و محصول فعالیت‌های دانش بنیان در یک برنامه زمانی درازمدت است اما در همین دوره دو ساله هم توفیقات بزرگ و خوبی برای دانشگاه به دست آمد.


در مورد برنامه‌های فرهنگی هم یک نگاه ویژه در مجموعه دانشگاه به مسایل و مباحث فرهنگی وجود دارد. طرح‌های ماندگار بسیار خوبی به واحد‌ها ابلاغ و اجرایی شده است و در استان مازندران هم این طرح‌های فرهنگی به قوت خودش باقی است. مباحث فرهنگی یکی از این مباحث بسیار مهم است و آن چیزی جامعه، هویت و آینده ما را می‌سازد، همین فرهنگ است و دانشگاه آزاد اسلامی هم امروز بر حفظ و اشاعه فرهنگ اسلامی، فرهنگ ایثار و مقاومت، جهاد مقاومت و فرهنگ اقتصاد دانش بنیان که همه جزو بیانات مقام معظم رهبری است در حال حرکت و فعالیت است.


پیشنهاد، توصیه و راهکار شما برای برگزاری بهتر و پربارتر اجلاس هفتادم در راستای اهداف دانشگاه آزاد اسلامی چیست؟


به نظر من در این اجلاس باید روی چند چیز تمرکز بیشتر داشت. یکی تاکید بر راهبرد اصلی دانشگاه که توسعه پژوهش همراه با کیفی سازی آموزش است. دیگری اجرای دقیق برنامه پیش بینی شده و صرف هزینه‌های بودجه براساس برنامه مصوب به طوری که از انحراف برنامه پیش بینی شده جلوگیری شود و در نهایت آسیب شناسی دقیق درباره واحدهای زیان‌ده صورت گیرد تا در سال‌های آتی از زیان‌دهی این واحدها جلوگیری شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب