«جهاد تبیین» فریضهای قطعی و فوری
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از نکا به مناسبت سالروز شهادت «دکتر مصطفی چمران» و روز بسیج اساتید، نشست کانون بسیج اساتید شهید چمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا با موضوع «جهاد تبیین در کلام مقام معظم رهبری» در اردوگاه بسیج متمرکز کشوری در منطقه عباسآباد شهرستان بهشهر برگزار شد.
مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا در این نشست اظهار کرد: جهاد تبیین یک فریضه قطعی، فوری و خطابی عمومی است که همه باید به آن عمل کنند.
حسین باقری، تنزهطلبی، محافظهکاری و ملاحظهکاری را از موانع جهاد تبیین قلمداد کرد و درباره چرایی جهاد تبیین بیان کرد: جهاد تبیین اساس روش اسلام و انقلاب است و اگر بخواهیم تبیین را در معارف اسلامی ریشهیابی کنیم مشاهده میکنیم که پیامبران برای تبیین حقایق علم و وجود خود انسان آمدند، به همین دلیل یکی از نامهای قران کریم بیان است «هذا بیان للناس».
وی، نقش تبیین در سیره علوی را پررنگ دانست و گفت: وقتی به خطبههای نهجالبلاغه نگاه میکنیم متوجه خواهیم شد که بسیاری از آنها تبیین واقعیاتی است که در جامعه آن روز وجود داشته است.
مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا، ویژگی انقلاب اسلامی را نتیجه تبدیل گسترده و عمیق شکل گرفته در جامعه دانست و با اشاره به اینکه تبیین مبنای تفکر انقلاب اسلامی است، ادامه داد: حرکت جامعه در مسیر پیشرفت و تعالی بدون حضور مردم ممکن نیست و اگر بخواهیم مردم و جوانان با انقلاب باشند باید تبیین را به گونهای فراگیر، مستند و مستدل انجام دهیم.
رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا هم اصول و الزامات تبیین را مهم برشمرد و با اشاره به سه اصل اخلاقی، روششناسی و مهارتی در جهاد تبیین یادآور شد: جهاد تبیین الزاماتی دارد که رعایت آنها شرط اثربخشی سخن حق است و باید از شیوههای اخلاقی در این کار پیروی کرد.
حسن باقری، آگاهی و عقلانیت را دو عامل نیازمندی تبیین دانست و بیان کرد: توکل، تقویت، ایمان، تقوای قلم و زبان، رعایت مرز انتقاد و بیاخلاقی، تحقیق برای درست فهمیدن مطلب و پرهیز از ترویج شایعات از اصول و الزامات اخلاقی جهاد تبیین است.
وی، همنوایی با نقشه کلان حرکت انقلاب اسلامی، رعایت اولویتها، تشخیص تبیین از تبییننما، پشتوانه علمی و منطقی، پرهیز از مصلحتاندیشی، توانایی تبیین با عمل و استقامت در مسیر را از اصول و الزامات روششناسی جهاد تبیین برشمرد.
رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا یادآور شد: الزام به قانون، اقدام بههنگام، هنرمند بودن، مداومت در تکرار، پرهیز از هیاهو، بهرهگیری از بستر فضای مجازی، نوآوری در قالب و شیوه بیان و بهرهگیری درست از عنصر عاطفه را میتوان از اصول و الزامات مهارتی تبیین قلمداد کرد.
شهید چمران در حوزههای علم و دانش بهترین بود
مسئول کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا هم تشریح کرد: شهید چمران در حوزههای علم و دانش و اخلاق و دینمداری جزء برترینها بود.
محمد حاجیزاد با اشاره به شاخصههای استاد بسیجی تراز انقلاب اسلامی یادآور شد: این شهید نمونه بارز استاد تراز انقلاب اسلامی به شمار میآید، چرا که هرگز شیفته برخی پیامدهای مخرب علم نشده، بلکه علم را جز به منزله وسیله در خدمت دین نپنداشته، شخصیتی که به بیان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در وجود خود تضادهای دروغین علم و ایمان، سنت و تجدد و علم و عمل را بیمعنا کرده است.
وی با بیان خصوصیات نیایشهای عارفانه و خواندنی شهید چمران تشریح کرد: نیایشهای عارفانه این شهید بسیار خواندنی است و این مناجاتها میتواند درسهای بزرگی را برای استادان بسیجی به همراه داشته باشد، چراکه شهید چمران بنا به فرمایش مقام معظم رهبری انسانی مؤمن، شجاع، بصیر، دانشمند، منصف، باصفا و دارای روحیه لطیف و بیاعتنا به نان و نام و مقام دنیا بود که از همان ابتدا در کنار امام موسی صدر در لبنان مشغول فعالیتهای جهادی شد، درست زمانی که لبنان یکی از تلخترین و خطرناکترین دوران حیات خودش را میگذراند.
بعد از پایان این مراسم استادان بسیجی با حضور بر مزار شهید خوشنام غواص مدفون در اردوگاه بسیج متمرکز کشوری در منطقه عباسآباد بهشهر با اهدای فاتحه با آرمانهای این شهید تجدیدبیعت کردند.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/