دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1401 - 14:11

فایننشال‌تایمز: عامل تورم فعلی جهان بانک مرکزی آمریکاست

یک روزنامه انگلیسی اقدامات بانک مرکزی آمریکا را عامل ایجاد شرایط تورمی کنونی جهان دانست.
کد خبر : 665357
فدرال رزرو بانک مرکزی آمریکا

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، روزنامه فایننشال‌تایمز در مقاله ای به قلم محمدالعریان اقتصاددان مصری-آمریکایی درباره بحران مالی در جهان نوشت: بانک‌های مرکزی و بازارهای جهان درحال بیدار شدن هستند و دیگر بر کسی پوشیده نیست که در حال گذار به شرایط مالی سخت‌تری هستیم.


این روزنامه، شرایط مالی آینده را نه تنها برای خانوارها، شرکت‌ها و بازارها، بلکه برای سیاستگذاران نیز سخت ارزیابی کرد و افزود: اکنون نمی توان انکار کرد که پس از یک دوره طولانی مقاومت، قدرتمندترین بانک‌های مرکزی جهان نیز با صدای بلند تصدیق می‌کنند که بدون توجه به تأثیر تورم بر بازارها، چاره‌ای جز مقابله قدرتمندانه‌تر با آن ندارند.


فایننشال‌تایمز تصریح کرد: غیرقابل انکار است که پس از سال‌ها تزریق نقدینگی گسترده و پایین نگه داشتن نرخ‌های بهره، امروز جهان با تنگنای مالی گسترده‌ای روبه‌روست که به زودی قابل ترمیم نیست.


این روزنامه، تغییر نظام‌های مالی جهان تحت تاثیر تورم را غیرقابل اجتناب و یک اجبار ارزیابی کرد و نوشت: تورم معیشت خانوارها را تهدید کرده، نابرابری را افزایش داده و ثبات مالی بازارها را به هم ریخته است.


این گزارش، تغییر نظام مالی جهان را دارای پیامدهای ناخواسته و آسیب گسترده ارزیابی کرد و از افزایش پیش بینی‌ها درباره ورود به دوره رکود بازارها خبر داد.


این نشریه انگلیسی، پیش‌بینی نادرست بانک مرکزی آمریکا مبنی بر گذرا بودن تورم را یکی از دلایل اصلی وضعیت موجود دانست و افزود: بانک مرکزی آمریکا برای به دست آوردن دوباره اعتبار خود باید مثل بانک مرکزی اروپا اشتباهش را بپذیرد و برآوردهای خود را اصلاح کند.


فایننشال تایمز با انتقاد از سرسختی مقام های بانک مرکزی آمریکا برای نپذیرفتن واقعیت، نوشت: بانک مرکزی آمریکا برای ایفای نقش درست در این شرایط بحرانی، باید از بانک مرکزی انگلستان پیروی کند و در مورد آنچه پیش روی اقتصاد جهان است، صادق باشد.


محمدالعریان نویسنده این مقاله به نوشته دیگری از خود در سال ۲۰۱۶ اشاره کرد و یادآور شد: در آن مقاله اشاره کرده بودم که اتکای بازارها به دخالت زیاد و طولانی‌مدت بانک‌های مرکزی چه شرایط بی‌ثباتی را برای آینده اقتصاد جهان رقم خواهد زد و اکنون شاهد مختل شدن بازارها، تورم سنگین، نابرابری بیشتر و التهاب بازارهای مالی هستیم.


وی در پایان خواستار درس گرفتن از گذشته شد و از سیاستگذاران بانک‌های مرکزی جهان خواست تا دیر نشده مانع آسیب دیدن بیشتر بخش‌های آسیب پذیر جامعه انسانی شوند.


انتهای پیام/۴۱۰۶/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب