ستاری: نوآوری با هیچ کدام از قوانین سازگار نیست
به گزارش خبرنگار گروه فناوری خبرگزاری آنا، سورنا ستاری پیش از ظهر امروز در مراسم راهاندازی خانه خلاق در دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه زیست بوم فناوری با پول دولت ایجاد نمی شود، اظهار کرد: ۱۰۰ سال است که ساختار اقتصادی کشور برپایه پول نفت و معدن بنا نهاده شده و بر این اساس قانون نوشته شده است، در این ساختار زیست بوم فناوری به سختی ایجاد میشود.
وی با اشاره به سیلیکون ولی گفت: سیلیکون ولی فقط در کالیفرنیا است و در هیچ جای دنیا با اینکه سرمایهاش هم وجود داشته تشکل نشده چراکه زیست بوم در آنجاها وجود نداشت.
معاون علمی ریاست جمهوری با تاکید بر نقش پژوهش گفت: کشوری که در آموزش و پژوهش سرمایه گذاری میکند باید نتیجه آن را در اقتصادش ببیند، کشور نمیتواند بدون پژوهش زندگی کند.
وی با طرح این سوال که چرا از ساختار پژوهشی حسابرسی نمی شود، ادامه داد: اخیرا مقام معظم رهبری بر موضوع کشاورزی تاکید داشتند، با اینکه نهادهای مختلفی در حوزه کشاورزی داریم اما اوضاع کشاورزی خوب نیست؛ چرا از پژوهش در حوزه کشاورزی حسابرسی نمی شود؟ باید مشخص شود که مشکل کجاست؟ ما در معاونت علمی دنبال حل این مسایل هستیم.
معاون علمی ریاست جمهوری بیان کرد: بودجه در آموزش و پژوهش کم نیست اما نتوانسته کارآمد باشد چراکه ساختارهای فکری مسئله دارد. ما تماما در فکر توسعه شرکتها بودهایم و پول بخش خصوصی در به پژوهش آوردهایم چراکه محصول در بخش خصوصی تولید میشود، دولت هم در پژوهش سرمایه گذاری میکند اما محصول در نمی آید، چراکه ما در دولت منتور پژوهش بودهایم نه مجری.
وی با بیان اینکه ساختار ما حامی واردات هست نه صادرات، اضافه کرد: نوآوری با هیچ کدام از قوانین سازگار نیست، ۲۵ هزار دستگاه پزشکی داریم در انبارهای دانشگاه های پزشکی است، ولی به خاطر اینکه نمیتوانیم دستگاه دست دوم استفاده کنیم میلیاردها تومان سرمایه خاک میخورد، این رویکرد با نوآورانه بودن در تضاد است.
ستاری خطاب به رئیس دیوان محاسبات کشور اعلام کرد: دیوان محاسبات باید فعالتر عمل کند، از یکدیگر اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان بخواهیم چراکه این قانون بسیاری از ساختارهای فکری کشور تغییر می دهد.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/