دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1401 - 12:02

صرافی های دیجیتال ایرانی همچنان سرگردان در بی قانونی!

کارشناس بازار رمز ارزها می‌گوید: ایران به دلیل فقدان قانون در معاملات رمز ارز، صرافی‌های دیجیتال در هاله‌ای از ابهام به سر می‌برند.
کد خبر : 665321
9

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ثبت ۴۶ هزار کلاهبرداری از فعالان رمز ارز در دنیا به ارزش یک میلیارد دلار طی پارسال، تازه ترین خبر از امنیت در این بازار است.


با گسترش ارزهای دیجیتال و استقبال مردم تعداد صرافی‌های ارز دیجیتال هم در حال افزایش است. افراد می‌توانند از صرافی‌های داخلی و خارجی استفاده کنند. در رابطه با صرافی‌های ایرانی به سبب اینکه تاکنون قانون‌گذاری شفافی وجود نداشته تردیدهای بسیاری وجود دارد و در صرافی‌های خارجی نیز به دلیل مشکلات ناشی از تحریم کاربران ایرانی با محدودیت‌هایی مواجه هستند.


همین نکات اهمیت انتخاب صرافی امن را برای افراد دو چندان می‌کند و افراد برای انتخاب صرافی خود باید نکاتی را در نظر گیرند تا کمتر دچار زیان شوند.


آقای علی ملک لی کارشناس ارزهای دیجیتال گفت: صرافی‌های خارجی به سبب تحریم به ایرانی‌ها پشتیبانی نمی‌دهند و باید در کار کردن با این صرافی‌ها دقت شود تا دارایی افراد بلوکه نشود.


به گفته این کارشناس در حوزه رمز ارزها، دو نوع صرافی وجود دارد یک نوع صرافی‌های ایرانی که با ریال کار می‌کنند و داخل کشورمان هستند و یک نوع صرافی‌های خارجی که تقریبا تمامی صرافی‌های خارجی، ایران و چند کشور دیگر را مورد تحریم قرار دادند.


او گفت: تعداد زیادی صرافی خارجی داریم، ولی حدود ۵۰۰ تا از این صرافی‌ها در سایت معتبر کوین مارکت فهرست شدند؛ اگر کسی می‌خواهد کاری با صرافی خارجی انجام دهد باید همه مخاطرات تحریم را بپذیرد و ترجیحا باید با صرافی‌هایی که در درجه بندی بالای این ۵۰۰ تا صرافی قرار دارد، کار کنند.سه عامل مهم امنیت صرافی، اعتبار صرافی، نقدینگی و حجم معاملات صرافی از جمله مواردی است که کاربران باید به آن بسیار توجه کنند.


تنها یک صرافی دیجیتال در دنیا مجوز دارد!


آقای حسین مرید سادات کارشناس ارزهای دیجیتال گفت: نحوه انتخاب صرافی ارزهای دیجیتال یک صورت مسئله خاکستری است نه تنها در ایران بلکه در هیچ کشوری هیچ کدام از صرافی‌های ارز دیجیتال به جز یک صرافی در آمریکا مجوز ندارند.


به گفته او اگر فعالان بازار ارز دیجیتال قصد دارند ارزی را خریداری کنند توصیه می‌شود صرافی‌هایی را انتخاب کنند که شناخته شده‌تر هستند، اما ذکر این نکته ضروری است که اگر صرافی شناخته شده مبنی بر این نیست که این صرافی مجوز دارد یا صرافی کاملا قابل اعتمادی است صرافی در کشور ترکیه وجود داشته که دو میلیارد دلار از سرمایه سرمایه گذاران خودش را برد. بنا بر این افراد باید برای انتخاب صرافی امن همیشه چند سوال در ذهن خود داشته باشند



  • آیا صرافی موردنظر تاکنون هک شده است؟

  • صرافی، ارزهای دیجیتال را به چه روشی نگهداری می‌کند؟ ذخیره‎‌سازی سرد (آفلاین) یا ذخیره‌سازی گرم (آنلاین)؟

  • آیا صرافی برای ارزهای دزدیده شده کاربران، جبران خسارت کرده است یا خیر؟

  • چه تعداد کاربر به این صرافی اعتماد کرده‌اند؟ (هر چقدر میزان کاربران صرافی بیشتر باشد، راحت‌تر می‌توان به آن صرافی اعتماد کرد)

  • صرافی موردنظر چقدر فعال است؟ سابقه فعالیت صرافی را بررسی کنید


اما چه توصیه ای برای افراد در این زمینه وجود دارد؟


مرید سادات می‌گوید: حتی با شناخت همه جانبه یک صرافی هم نباید به آن کامل اعتماد کرد؛ توصیه این است که از صرافی‌ها صرفا به عنوان محلی برای داد و ستد و معامله ارزهای دیجیتال استفاده شود. اگر افراد در زمینه ارزهای دیجیتال می‌کنند صرافی‌ها کافی هستند، ولی اگر نگهدارنده هستند توصیه بر استفاده از یک کیف پول سخت افزاری معتبر است.


طبق نظرسنجی‌های این مرکز (FTC) اعلام شده که برای پرداخت رمزارز به کلاهبرداران بیشتر از بیت کوین، تترو اتر استفاده شده است.


تقریباً نیمی از افرادی که از سال ۲۰۲۱ گزارش از دست دادن کریپتو به دلیل کلاهبرداری داشتند، گفتند که این کار با نوعی پیام در یک پلتفرم رسانه‌های اجتماعی آغاز شده است. پلتفرم‌های ذکر شده در این شکایات اینستاگرام (۳۲%)، فیس بوک (۲۶%)، واتس اپ (۹%) و تلگرام (۷%) بودند.


گزارش از کیمیا قلی پور


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب