دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 خرداد 1401 - 21:16

رئیسی: با تولید دانش‌بنیان و فناورانه حرکت کشور به‌سوی آینده روشن است

اجازه نمی دهیم به صاحبان کسب و کارها اجحاف مالیاتی شودرئیس‌جمهور با بیان اینکه اصلاحات اقتصادی باید زودتر انجام می‌گرفت تصریح کرد: مردم باید به‌صورت شفاف در جریان امور قرار گیرند و با تولید دانش‌بنیان و فناورانه حرکت کشور به‌سوی آینده روشن است.
کد خبر : 664795
4444

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، سید ابراهیم رئیسی بعدازظهر امروز پنجشنبه در ادامه برنامه‌های بیست و پنجمین سفر دولت مردمی به مقصد اصفهان، در نشستی با جمعی از نخبگان استان گفت: با وجود جانفشانی ها و پیشرفت‌های بسیار راه زیادی تا رسیدن به نقطه مطلوب باقی‌مانده است و باید گام‌های آتی را بلندتر برداریم.


رئیس‌جمهور افزود: بنده به عنوان یک طلبه و شما به عنوان آحاد جامعه باید در برداشتن گام دوم احساس مسئولیت کنیم و همت کنیم. امروز میراث انقلاب اسلامی در اختیار ماست و باید برای اعتلای آن همه تلاش خود را به کار بگیریم.


رئیسی اظهار داشت: مردم اصفهان همواره ثابت کرده‌اند که آماده حضور و ایثارگری در میدان‌های پرخطر برای صیانت از انقلاب اسلامی هستند و این وظیفه دولت را در این رابطه بسیار سخت می‌کند.


رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه راه دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی هیچ‌گاه راه همواره و آسانی نبوده است، تصریح کرد: دستاوردهای بزرگ با تلاش فراوان و مجاهدانه به دست می‌آیند، همان‌گونه که الگوهای ما از جمله شهید سلیمانی با جهاد در یک مسیر ناهموار و سخت توانستند دستاوردهای بزرگی برای منطقه و جهان اسلام حاصل کنند.


رئیسی با بیان اینکه ما پرورش‌یافتگان مکتب «ما می‌توانیم» هستیم و لذا از سختی‌های مسیر هراسی نداریم، خاطرنشان کرد: دولت مردمی خود را موظف می‌داند با تکیه بر همین باور، با یاری خدا و کمک مردم بر مشکلات فائق آید.


رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش به طرح مشکل کم‌آبی از سوی سخنرانان این جلسه اشاره کرد و گفت: با علم بر همین مسئله اولین برنامه و حضور میدانی سفر خود به اصفهان را به بازدید از زاینده‌رود و تالاب گاوخونی اختصاص دادم.


رئیسی با بیان اینکه عدم بهره‌برداری صحیح و کاهش نزولات آسمانی از جمله مهم‌ترین دلایل کم‌آبی در کشور است، افزود: آنچه مردم در زمینه مقابله با مشکل کم‌آبی می‌خواهند همان چیزی است که بر اساس کار یعنی عمل به عدالت هم تطبیق دارد. اجرای عدالت در این زمینه یعنی عمل بر اساس طرحی جامع که همه جوانب و ملاحظات موضوع را در نظر گرفته و راهکارهای کارشناسانه برای برون رفت از وضعیت موجود ارائه کرده باشد.


رئیس‌جمهور اجرای عدالت در زمینه مدیریت منابع و توزیع آب را دارای الزاماتی دانست که همگان باید به آن ملتزم باشند و اظهار داشت: به عنوان مثال همه باید به اصلاح الگوی کشت بر اساس آنچه در طرح جامع مدیریت آب توصیه شده است، پایبند باشند و همچنین کسی به خود اجازه ندهد در مسیر رودخانه‌ها از آب سوءاستفاده کند.


رئیسی با بیان اینکه هر طرح و راهکاری برای رفع مشکل آب استان اصفهان و کشور که بتواند دغدغه مردم را برطرف کند، حتماً موردتوجه دولت قرار خواهد گرفت و از کنار هیچ پیشنهادی بدون توجه عبور نخواهیم کرد، ادامه داد: مرام دولت مردمی عبور از کنار مشکلات نیست. برخی به بنده پیشنهاد دادند که زمانی به اصفهان سفر کنم که در زاینده‌رود آب جاری باشد، اما بنده تأکید کردم که اتفاقاً در زمانی به استان سفر می‌کنم که مردم با مشکلاتشان درگیر هستند تا از نزدیک ببینم و بدانم که بر مردم چه می‌گذرد.


رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه یقین دارم اگر شفاف عمل کنیم مردم بهترین همراهان و حامیان اقدامات دولت خواهند بود، تصریح کرد: حتماً از نظرات و ایده‌های همه اساتید، کارشناسان و دانشگاهیان برای غلبه بر مشکل کم‌آبی بهره خواهیم گرفت.


رئیسی در ادامه اصفهان را استان فرهنگی توصیف کرد که نامش همواره قرین علم، فرهنگ و هنر بوده است و خاطرنشان کرد: یکی از ظرفیت‌های بزرگ استان اصفهان در زمینه گردشگری است، اما توسعه گردشگری باید با حفظ هویت فرهنگی صورت گیرد. رهبر معظم انقلاب در سخنرانی ۱۴ خرداد خود تأکید کردند که نباید اجازه دهیم از نظام و انقلاب ما هویت زدایی شود.


رئیس‌جمهور ادامه داد: هویت و شناسنامه اصفهان، دینداری، ولایتمداری، عشق به اهل‌بیت و شهادت و ایثار است و نباید اجازه دهیم این شناسنامه مخدوش شود. در این مسیر باید از فعالان مردمی عرصه فرهنگ و به خصوص کسانی که در زمینه جوانان فعالیت می‌کنند، به‌طورجدی حمایت شود.


رئیسی گفت: دولت همان‌گونه که متصدی خوبی در عرصه اقتصاد نیست و باید این میدان را به بخش خصوصی واگذار کند، در عرصه فرهنگ نیز باید تصدی‌گری را به فعالان دغدغه مند بخش خصوصی واگذار کند و خود در جایگاه هدایت، حمایت و نظارت قرار گیرد.


رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش به تحت پوشش بیمه قرار گرفتن درمان ناباروری اشاره کرد و افزود: در این دولت تا کنون ۵ میلیون نفر از افرادی که توان پرداخت حق بیمه نداشتند به‌طور رایگان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفتند و درمان ناباروری نیز ازاین‌پس تحت پوشش بیمه قرار دارد.


رئیسی به موضوع ضرورت ساماندهی فضای مجازی اشاره کرد و اظهار داشت: منظور از مدیریت فضای مجازی به‌هیچ‌وجه ایجاد محدودیت برای کسب‌وکارها در این فضا نیست. مسئله این است که اگر از فضای مجازی مشابه فضای واقعی مراقبت نشود، به مردم آسیب وارد می‌شود.


رئیس‌جمهور تصریح کرد: طبیعتاً وقتی قاچاق مواد مخدر و اسلحه، تعرض به ساحت خصوصی افراد جامعه، کلاه‌برداری و انواع تخلفات و مفاسد دیگر در فضای واقعی جرم است و با آن‌ها مقابله می‌شود، باید در فضای مجازی هم با آن‌ها مقابله کرد. فضای مجازی یکی از دستاوردهایی است که خیلی سریع در همه جهان فراگیر شد و دغدغه ساماندهی آن در همه دنیا وجود دارد.


رئیسی با تأکید بر اینکه مضار و مفاسد فضای مجازی باید مدیریت شود اگر نه همه مظاهر عالی اخلاقی و انسانی آسیب می‌بینند، خاطرنشان کرد: دولت نسبت به این موضوع دغدغه جدی دارد و اگر مطلبی بیان نمی‌شود به معنای عدم اقدام در این زمینه نیست. تقریباً تمام جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی به همین موضوع اختصاص داشت.


رئیس‌جمهور در ادامه به لزوم استفاده از نیروهای جوان و انقلابی در همه بخش‌ها تأکید کرد و گفت: همواره بر موضوع لزوم میدان دادن به جوانان انقلابی و تحول‌گرا تأکید کرده‌ام و اساساً تغییر وضعیتی که مردم از آن گلایه‌مند بودند در وهله اول نیازمند نیروهایی است که خود تحول‌گرا باشند. اگر نیرویی در درون خودش تحول‌گرا نباشد نمی‌تواند مجموعه تحت مدیریت خود را متحول کند.


رئیسی همچنین در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم طرف مشورت قرار دادن بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها تأکید کرد و افزود: بخش خصوصی نباید در برابر تصمیم‌گیری‌های خلق‌الساعه قرار گیرد. اقتصاد باید قابل پیش‌بینی باشد. کشاورزی نیز باید قابل پیش‌بینی باشد و به خصوص کشاورزان مطمئن باشند که خرید محصول و حاصل زحمات آنان تضمین شده است.


رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه امروز اکثر روستاهای کشور به برکت انقلاب اسلامی از امکانات اولیه برخوردار هستند، اظهار داشت: دلیل مهاجرت روستائیان به‌صرفه نبودن فعالیت اقتصادی در روستا و رونق نداشتن اقتصاد روستاست. فعال کردن اقتصاد روستا از برنامه‌های جدی دولت مردمی است.


رئیسی در ادامه سخنانش به موضوع اجرای قانون جدید مالیاتی اشاره و تصریح کرد: از همین تریبون قاطعانه به همه مسئولان مالیاتی اعلام می‌کنم که حتماً به اصناف اعتماد کنید و آنچه آن‌ها اعلام می‌کنند را بپذیرید مگر اینکه خلاف آن ثابت شود؛ اساس کار باید بر اعتماد به کاسب و فعال اقتصادی باشد.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه حسابداری الکترونیک برای رسیدگی به مالیات افراد اقدام صحیحی است که باعث ایجاد شفافیت و بسته شدن راه‌های فرار مالیاتی می‌شود، تأکید کرد: در عین حال به اصناف اعتماد داریم و اجازه نمی‌دهیم به صاحبان کسب‌وکارها اجحاف مالیاتی شود، اما در عین حال اجازه فرار مالیاتی را بالأخص به صاحبان درآمدهای کلان هم نمی‌دهیم و از ایجاد شفافیت حمایت می‌کنیم.


رئیسی خاطرنشان کرد: هر جا مردم احساس و اعتماد کنند که دولت در مسیر تأمین منافع آنان گام برمی‌دارد، بیشترین همراهی را با دولت خواهند داشت. در این زمینه نیز قطعاً اگر شفاف و صادقانه اقدام شود، خود اتاق‌های اصناف فرار مالیاتی احتمالی را گزارش خواهند داد.


رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اظهارات یکی از سخنرانان درباره تشکیل سازمان اجتماعی گفت: پرچم‌دار موضوع مدیریت آسیب‌های اجتماعی مقام معظم رهبری هستند که بصیرت آفرینی، پیگیری‌ها و جلسات ایشان با حضور مسئولان باعث شد که سازمان آسیب‌های اجتماعی در زیرمجموعه وزارت کشور تأسیس شود.


رئیسی با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی همه ما را رنج می‌دهد، افزود: همین امروز گزارشی از وضعیت مناطق حاشیه ای اصفهان به دست من رسید که بسیار بنده را متاثر کرد. آسیب‌های اجتماعی و به خصوص فقر فساد و تبعی که بستر بروز آسیب‌های اجتماعی هستند به‌هیچ‌وجه زیبنده نظام و کشور ما نیستند و باید نسبت به رفع آن‌ها همت کرد.


رئیس‌جمهور از همه دستگاه های اجرایی در سراسر کشور و از جمله در اصفهان خواست تا ارتباط با نخبگان عرصه های مختلف را به شکل منظم و مستمر حفظ کنند و اظهار داشت: مسئولان اجرایی حتماً با حلقه های نخبگانی جلسات مستمر داشته باشند چرا که برکات زیادی از این جلسات حاصل خواهد شد. شما نخبگان نیز از هر امکانی برای بیان نظرات و ایده‌های خود استفاده کنید و یقین بدانید دولت هم آمادگی دارد و هم وظیفه خود می‌داند که به نظرات نخبگان توجه کند.


انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب